Επιστροφή στην πραγματικότητα

Μπορεί όλη η Λάρισα να κινήθηκε σε «ρυθμούς» AEL FC ARENA, αλλά υπήρχε ένα κομμάτι της το οποίο προσπαθούσε να «απαγκιστρωθεί» και να συνεχίσει απρόσκοπτο τη δουλειά του.

Kαι αυτό δεν ήταν άλλο από το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΛ, που καλείται να βρει την ηρεμία του ενόψει Εργοτέλη.

Οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα είχαν την ευτυχία να ζήσουν το βράδυ της Τρίτης την αποθέωση από 15.000 οπαδούς τους στα εγκαίνια του νέου γηπέδου και έδειξαν να συνειδητοποιούν το «βάρος» της προσπάθειάς τους από εκείνο το σημείο και μετά. Πλέον όμως γνωρίζουν ότι πρέπει να ξεχάσουν την αποθέωση και τις γιορτές αν θέλουν να ανατρέψουν την εικόνα που παρουσίασαν στο τελευταίο τους παιχνίδι στο Αλκαζάρ.

Πρωί, πρωί

Πρώτο μέλημα του Γιάννη Παπακώστα κατά την σημερινή προπόνηση στο αθλητικό κέντρο των Δένδρων ήταν να επαναφέρει τους παίκτες του στη πραγματικότητα, γνωρίζοντας ότι οι αποθεωτικές στιγμές της Τρίτης μπορούν εύκολα να ξεχαστούν αν δεν δείξουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο στο Παγκρήτιο και δεν πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι ιδιαίτερες συνομιλίες που είχε με ορισμένους από αυτούς οι οποίες θα ολοκληρωθούν με τους υπόλοιπους στην αυριανή προπόνηση.

Δύσκολη θέση

Η ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων καταδεικνύει και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΛ μετά και την ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής, στη ζώνη του υποβιβασμού , έχοντας μπροστά της τέσσερα ματς ως και τη λήξη του πρώτου γύρου, με υψηλό δείκτη δυσκολίας. Μία βαθμολογική συγκομιδή που αναμφίβολα δεν ταιριάζει με τις αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας, αλλά που είναι η πραγματικότητα και αυτή που καλείται να ξεπεράσει πλέον η λαρισινή ομάδα και να φτάσει στους στόχους που έχει θέσει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Χωρίς προβλήματα

Το ευχάριστο για τον Γιάννη Παπακώστα και τους συνεργάτες του, είναι ότι στην προτελευταία ουσιαστικά προπόνηση της εβδομάδας δεν υπάρχουν σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα . Ο Χουάν Βελάσκο ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ομάδας, όπως και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές.

Να θυμίσουμε ότι οι τιμωρημένοι Κουζάν και Βενετίδης θα εκτίσουν την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών, στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα .

Στο παιχνίδι της Κρήτης και με βάση όλα όσα έχει δουλέψει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Έλληνας τεχνικός είναι πιθανό να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές. Βελάσκο και Ταλ θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα με τον Ισπανό να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Στάθη Ταυλαρίδη στην αρχική 11άδα, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιον θα επιλέξει στην επίθεση, ανάμεσα στους Μετίν Τουμέρ και Γιάν Μπλάζεκ, που μέρα με την μέρα παρουσιάζεται και πιο δυνατός.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook