“Νικήστε αλλιώς μένετε στην Κρήτη”

Κράξιμο και απειλές σε παίκτες-Αδαμίδη από τους εξοργισμένους οπαδούς της ΑΕΚ που βρέθηκαν κατά την άφιξη της ομάδας στο Ν.Καζαντζάκης.

Περίπου 70 Ενωσίτες οπαδοί βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» για να υποδεχθούν την αποστολή. Μία υποδοχή εντελώς διαφορετική από αυτές που είχαν συνηθίσει οι αποστολές της ΑΕΚ που έφταναν στην Κρήτη τα προηγούμενα χρόνια.

Από την πλήρη αποθέωση των περασμένων ετών, στις εντονότατες αποδοκιμασίες. Ο κόσμος έδειξε πιο εξοργισμένος και πιο αγανακτισμένος από ποτέ για τα φετινά χάλια της ομάδας. Οι 70 περίπου Ενωσίτες, που στην πλειονότητά τους ήταν από την Original Ηρακλείου (υπήρχαν και άλλοι -ανοργάνωτοι- οπαδοί), που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο έκαναν από την αρχή γνωστές τις προθέσεις τους. Πρώτος στην αίθουσα αφίξεων εμφανίστηκε ο Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος αποδοκιμάστηκε και αυτός: «Τα αποδυτήρια της ΑΕΚ έχουν γίνει μπουρδέλο και δεν κάνεις τίποτα». Εκείνη τη στιγμή η αστυνομία προσπάθησε να διώξει τον κόσμο από το αεροδρόμιο, ωστόσο ο τιμ μάνατζερ της ομάδας ζήτησε να μην κάνουν καμία ενέργεια οι Αρχές.

Από τους ποδοσφαιριστές οι πρώτοι που βγήκαν ήταν οι Καφές και Μανωλάς, όπου έγιναν αποδέκτες έντονων αποδοκιμασιών: «Παντελή εσένα σε χτύπησαν και δεν αντέδρασες», του είπαν, ενώ στον Μανωλά δεν έμειναν μόνο στα λόγια αλλά μερίδα των οπαδών του επιτέθηκαν. Κάπου εκεί μπήκαν στη μέση κάποιοι άλλοι Ενωσίτες και προσπάθησαν να αποτρέψουν τα χειρότερα, λέγοντας όμως στον νεαρό κεντρικό αμυντικό: «Βάλε μυαλό όσο είναι νωρίς. Κόψε τις μαλακίες εσύ και ο θείος σου και σοβαρέψου». Παρόμοιες σκηνές ακολούθησαν και για τους υπόλοιπους παίκτες, με τον κόσμο να φωνάζει: «Αν δεν κερδίσετε αύριο δεν θα φύγετε από την Κρήτη», αλλά και: «Αν δεν πάρετε το κύπελλο θα φάτε ξύλο αλλά και να το πάρετε πρέπει να φύγετε όλοι. Δεν αξίζετε να είστε στην ΑΕΚ».

Τα συνθήματα εν συνεχεία στράφηκαν προς την διοίκηση που έλαμψε διά της απουσίας της καθώς δεν υπήρχε κανείς που να συνοδεύει την αποστολή. Ο κόσμος αγανακτισμένος από μετόχους αλλά και διοικούντες της ΠΑΕ άρχιζε να βρίζει τους πάντες, με τον Σταύρο Αδαμιδη να είναι αυτός που ακούει τα περισσότερα και να του ζητάει να φύγει με συνθήματα εν χορώ. Μοναδικοί διασωθέντες από αυτό το… ξέσπασμα οι Μανόλο Χιμένεθ, Ίσμαελ Μπλάνκο και Νίκος Γεωργέας, οι οποίοι όχι μόνο δεν αποδοκιμάστηκαν, αλλά γνώρισαν και την αποθέωση.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook