Παπανικολάου: “Ο ρυθμός είναι απίστευτος”

Λίγες μέρες πριν από το τζάμπολ του πρωταθλήματος του NBA κατέθεσε τις πρώτες του εντυπώσεις από τον… μαγικό κόσμο του μπάσκετ!

Πριν από τρία χρόνια τέθηκε για πρώτη φορά θέμα μετακόμισης του Κώστα Παπανικολάου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού: «Ποιος θα πάει στο ΝΒΑ; Εγώ; Χωρίς σουτ και χωρίς ντρίμπλα;» είχε αναρωτηθεί το καλοκαίρι του 2011, θέλοντας να δώσει έμφαση στον βαθμό ανετοιμότητας που είχε εκείνη την περίοδο.

Ο Κώστας Παπανικολάου είχε την τύχη, αλλά και την ικανότητα να γίνει μέλος του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο. Από τον Αύγουστο αποτελεί μέλος των Χιούστον Ρόκετς, όντας ο πιο ακριβοπληρωμένος ρούκι που έχει επιλεγεί στον β’ γύρο του ντραφτ (σ.σ. Νο 48 το 2012 από τους Νιου Γιορκ Νικς) με τις απολαβές του τον πρώτο χρόνο να φτάνουν τα 4,8 εκατ. δολάρια. Λίγες μέρες πριν από το τζάμπολ του πρωταθλήματος, μίλησε στο «Εθνος της Κυριακής» από το Χιούστον και κατέθεσε τις πρώτες του εντυπώσεις από τον… μαγικό κόσμο του μπάσκετ!

«Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι οι διαφορές με το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι τεράστιες. Είναι τελείως διαφορετικός ο τρόπος προσέγγισης του παιχνιδιού. Πρόκειται για… άλλον κόσμο! Πρέπει, δε, να καταρριφθεί ο μύθος που επικρατεί ότι στο ΝΒΑ απλά τρέχουν και καρφώνουν. Μπορεί να παίζεται πιο ελεύθερο μπάσκετ, αλλά υπάρχουν πράγματα που κάνουν τη διαφορά στο παιχνίδι.

Ο ρυθμός είναι απίστευτος. Η μπάλα πάει πάνω-κάτω συνέχεια και είναι λογικό, αφού υπάρχουν παιδιά στο ΝΒΑ με τρομερά αθλητικά προσόντα». Βέβαια το στοιχείο που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση αφορά τις εγκαταστάσεις: «Είναι απίστευτες. Αλλωστε, κάθε παίχτης περνάει πολλές ώρες της ημέρας στο γήπεδο και οι παροχές που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις των Ρόκετς είναι μοναδικές. Σύγχρονα αποδυτήρια, αίθουσες για θεραπεία, γυμναστήριο, έξτρα προπονητικά γήπεδα. Τα πάντα. Μέσα στο γήπεδο μπορείς να κλείσεις και οκτάωρο!».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook