Οι Αγγελόπουλοι μίλησαν για όλα τα φλέγοντα θέματα του Ολυμπιακού

Στη Media Day της ομάδας.

Οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος μίλησαν στη Media Day του Ολυμπιακού για όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την ΚΑΕ, τον Κώστα Παπανικολάου, εκθείασαν την άψογη συνεννόηση με τον κόουτς Σφαιρόπουλο, ενώ αναφέρθηκαν και στη «συγνώμη» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά οι δύο ισχυροί άνδρες του Ολυμπιακού αναφέρθηκαν:

-Στη νέα αγωνιστική περίοδο:
Π. Αγγελόπουλος: «Σας καλωσορίζω. Σας ευχαριστούμε που μας τιμάται. Η φετινή ομάδα που χτίσαμε εν μέσω και πριν από τα κάπιταλ κοντρόλ είναι από τις πιο δυνατές. Συνεννοηθήκαμε άψογα με τον κόουτς Σφαιρόπουλο και παρόλο που πέρσι πετύχαμε τους στόχους μας, συμπληρώσαμε τα κενά μας. Αυτό που έχουμε πετύχει στην Ελλάδα των μνημονίων δεν είναι εύκολο. Έχουμε μία ομάδα που συνεχίζει να γράφει ιστορία».
Γ. Αγγελόπουλος: «Ο Ολυμπιακός κατάφερε την τελευταία επταετία να γίνει η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης μέσα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Θέλω να πω καλή χρονιά σε όλους. Αυτό που κάναμε πέρσι αγγίζει το τέλειο».

-Για τον Κώστα Παπανικολάου κι αν υπάρχει περιθώριο επιστροφής: 
Π. Αγγελόπουλος: «Το ρόστερ έχει κλείσει. Από εκεί και πέρα παρακολουθούμε την αγορά. Εχουμε δύο ματς με τον Παναθηναϊκό. Αυτοί που είναι πίσω θα παίξουν».

-Για το F4 της Ευρωλίγκας που γίνεται στο Βερολίνο:
Π. Αγγελόπουλος: «Το θέμα είναι να πας στο φάιναλ φορ. Από εκεί πέρα είναι δύο παιχνίδια. Υπάρχει ένας συμβολισμός, γιατί θέλουμε να επιστρέψουμε στο Βερολίνο επιτυχώς. Όπου και να γινόταν, πάλι θα θέλαμε να πάμε».
Γ. Αγγελόπουλος: «Το καλό είναι πως δεν γίνεται στην Ισπανία ή στη Ρωσία».

-Για το περσινό 5-0 επί του Παναθηναϊκού:
Γ. Αγγελόπουλος: «Πέρσι ο Ολυμπιακός ήταν δύο κλάσεις ανώτερος από τον ΠΑΟ. Αυτό όμως, δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια. Όταν οι διαφορές, όμως, είναι μεγάλες δεν μιλάς πολύ. Όταν είναι κοντά, βλέπεις την κατάσταση διαφορετικά».
Π. Αγγελόπουλος για τον διαιτητή Παπαδημητρίου: «Τον πέτυχα πριν από έναν χρόνο στο μπάσκετ. Του ανέλυσα τι πληρώνουμε εμείς και τι άλλοι. Μου είπε πως «γιατί κάθεστε στο μπάσκετ;». Αυτός που με συμβούλεψε να φύγω, θα κληθεί να ορίσει διαιτητές στους αγώνες του Ολυμπιακού».

-Για τη «συγνώμη» της ΚΑΕ ΠΑΟ: «Η μόνη γραμμή που πρέπει να χαραχτεί είναι αυτή της νομιμότητας. Όταν λες συγγνώμη το λες κατά πρόσωπο. Το είπα και στον Μάνο Παπαδόπουλο, που είναι ακόμα μέτοχος. Όπως είπα και στην τοποθέτησή μου είπα ότι εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που πρέπει να εξεταστούν. Είτε της ΚΑΕ ΠΑΟ, είτε προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η συγνώμη δεν έγινε συγκεκριμένη πουθενά. Δεν υπάρχει γραμμή. Αυτό που δεν γνώριζα είναι ότι είχαν παραιτηθεί και οι δύο αθλητικοί δικαστές του ΕΣΑΚΕ στο τέλος Ιουλίου, όπου οι ποινές του κύριου Γιαννακόπουλου από τους 82 μήνες πήγαν στους 52. Τους απείλησε ο Μπαλτάκος και μπήκαν δύο καινούργιοι. Παραιτήθηκαν ενώ η θητεία τους έληγε το 2016. Αυτά τα μάθαμε από τον κύριο Χαλβατζάκη, ο οποίος δεν  αντέχει τις πιέσεις.

Το θέμα των αθλητικών δικαστών είναι πολύ σοβαρό. Επέβαλαν ποινές 82 μηνών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και άλλες ποινές, μεταξύ αυτών και στον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε προσπάθεια αποδόμησης αυτών, με πρωτοσέλιδο της Πράσινης, όπου τους στοχοποίησε. Ακολούθησε μετά γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, όπου ο κ. Μπαλτάκος έκανε επίθεση στους αθλητικούς δικαστές. Δεν νομίζω πως αυτό δείχνει σεβασμό στο άθλημα. Μετά απ΄ όσα έγιναν παραιτήθηκαν κι ενώ είχαν να διαχειριστούν πολύ σημαντικές υποθέσεις, μία εξ αυτών και των εικονικών μετοχών. Αυτοί οι αθλητικοί δικαστές που παραιτήθηκαν θα αποφασίσουν σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη σεζόν. Εκκρεμεί η υπόθεση διεθνών διαιτητών με τον κύριο Γιαννακόπουλο. Από ποιον ζητάνε συγνώμη και από ποιους; Που μεταβίβασε τις μετοχές και κρίθηκε παράνομος; Από παίκτες; Η συγνώμη δεν είναι ειλικρινής. Το να βγει κάποιος να διαβάσει κάτι, δεν μου λέει τίποτα εμένα. Είναι σαν να μην έγινε. Είναι τόσα πολλά τα θέματα που εκκρεμούν. Σε λέω χαζό και εάν θίγεσαι σου ζητάω συγνώμη. Έχει παρεξηγηθεί αυτή η συγνώμη».

-Για τις καταγγελίες και εάν υπάρχει τρομοκρατική ενέργεια στο μπάσκετ: «Όλα αυτά για τον Γιαννακόπουλο είναι σημαντικά. Αγγίζουν και την ομάδα. Για τις ιστοσελίδες του κυρίου Γιαννακόπουλου, αυτές οι ιστοσελίδες, πολύ πετυχημένες και μεγάλες στην Ελλάδα, φιλοξένησαν δημοσιεύματα φοροδιαφυγής για σχέση με Ναζί, αλλά εάν τα δημοσιεύματα με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς υπεβλήθη ανώνυμα καταγγελία με αυτά τα δημοσιεύματα με το Μέσο ιδιοκτησίας του κυρίου Γιαννακόπουλου. Αυτά τέθηκαν στο αρχείο και πλέον έκλεισε. Εκκρεμούν άλλες υποθέσεις. Σχετικά με τα λεγόμενα της ΟΔΚΕ δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι. Τόσα χρόνια μόνο εμείς μιλούσαμε και τώρα μιλάνε άλλοι».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook