Λιανός: «Η χρονιά για το “Ηράκλειο” είχε τα πάνω και τα κάτω της»

Ο… δικός μας πλέον, Γιάννης Λιανός, “ανοιξε” την καρδιά του στον Αthletic Radio 104.2, σχολιάζοντας την φετινή πορεία του “Ηράκλειο” ενώ αναφέρθηκε και στην γέννηση του γιού του, που του άλλαξε την ζωή.

Η αλήθεια είναι οτι το 2016 είχε… σκαμπανεβάσματα για το “Ηράκλειο”, που ναι μεν ανέβηκε στην Α2, δια της… πλαγίας οδού όμως, ενώ “φλέρταρε” και με την άνοδο στην Α1 μέσω της wild card.

Η πορεία στην φετινή Α2 δεν είναι καλή αλλά θα προσπαθήσει το 2017 να σωθεί.

Ο… Κρητικός πλέον, Γιάννης Λιανός, “ανοιξε” την καρδιά του στον Αthletic Radio 104.2, σχολιάζοντας την φετινή πορεία του “Ηράκλειο” ενώ αναφέρθηκε και στην γέννηση του γιού του, που του άλλαξε την ζωή.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιάννης Λιανός στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την χρονιά που έφυγε

“Το 2016 άλλαξε η ζωή μου. Σε προσωπικό επίπεδο παντρεύτηκα και γεννήθηκε ο γιός μου.  Όσον αφορά το “Ηράκλειο” ανέβηκε κατηγορία αφού είχε μία πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α2. Βέβαια δεν ανεβήκαμε μέσω του πρωτθλήματος και των μπαράζ αλλά με τις ανακατατάξεις που έγιναν. Η χρονιά είχε τα πάνω και τα κάτω της. Τέτοια εποχή πέρυσι ήμασταν στην κορυφή της Β εθνικής και τώρ είμαστε στην ουρά της Α2″.

Για την φετινή πορεία του “Ηράκλειο”
“Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Σίγουρα όταν μία ομάδα δεν πηγαίνει καλά δεν φταίει μόνο ένας ή κάτι συγκεκριμένο. Το γεγονός οτι δεν πήραμε την wild card το έχουμε ξεχάσει αν και το θέλαμε πολύ. Έπαιξε και αυτή η κατάσταση ρόλο αφού ο σχεδιασμός μας πήγε πίσω. Μας στοίχισε αφού θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα για μας και φυσικά για την πόλη μας. Τώρα κοιτάμε την συνέχεια που είναι δύσκολη. Προπονούμαστε με μόλις επτά άτομα αλλά στις διακοπές δουλέψαμε σκληρά”.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α2
“Έχει ομάδες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο Ελληνικό μπάσκετ. Έχουν μεγάλα μπάτζετ, π.χ ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής,. Ξέρουμε οτι είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Δεν είναι άλλοθι πάντως αυτό για την ομάδα μας. Θεωρώ οτι θα φύγουμε σύντομα από την ουρά. Δεν διαλέγουμε ματς αλλά θα πρέπει να δώσουμε το βάρος σε αγώνες που απαγορεύεται η ήττα”.

Για τα προσεχή ματς της ομάδας
“Θα πρέπει να κοιτάξουμε να αξιοποιήσουμε την έδρα μας. Έχουμε πληρώσει τις ήττες κυρίως στην έδρα μας γι΄αυτό και είμαστε χαμηλά. Το εκτός έδρας ματς με τον Φάρο είναι δύσκολο αλλά αυτά που ακολουθούν στο Ηράκλειο είναι καθοριστικά. Ειδικά ο αγώνας με τους Μαχητές είναι κρίσιμος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα μπορούσαμε να είχαμε δύο νίκες ακόμα και να είμαστε πιο άνετοι. Το επίπεδο της Α2 έχει ανέβει ενώ υπάρχουν πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ”.

Για την αποχώρηση του Βασίλη Ράλλη
“Ήταν μία επιλογή της διοίκησης που πρέπει να σεβαστούμε όλοι. Ο Ράλλης ήταν χρόνια στην ομάδα και πρόσφερε πάρα πολλά. Πλήρωσε το τίμημα που πληρώνουν οι προπονητές ειδικά στην Ελλάδα. Τώρα προχωράμε με τον Γιάννη Βισκαδουράκη και πρέπει να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Όσο σκληρό και να είναι, η πραγματικότητα είναι οτι κάθε ομάδα δεν θα πρέπει να στέκεται σε πρόσωπα όσο σημαντικά και να είναι αυτά. Πάνω από όλα και όλους μας είναι η ομάδα”.

Για την προσέλευση του κόσμου στα “Δύο Αοράκια”
“Κατ΄αρχήν να τονίσουμε οτι σε κάθε ματς μπορεί ο καθένας να προσφέρει τρόφιμα και οτι άλλο θέλει για την “Κίτρινη αποστολή”. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, να βοηθάμε. Ο κόσμος δυστυχώς δεν έρχεται μαζικά αλλά θα τον βοηθήσουμε εμείς να έρθει. Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και ο κόσμος θέλει νίκες. Είναι και πιο ποδοσφαιρικό το κοινό στο Ηράκλειο. Πάντως σίγουρα όποιος δεν έρχεται χάνει αφού το κλειστό είναι στολίδι. Αυτό ήταν και το δυνατό μας χαρτί για να πάρουμε την wild card για την A1″.

Για τις μετακινήσεις του “Ηράκλειο”
“Είναι γνωστό οτι η ομάδα μετακινείται με πλοίο. Βέβαια όταν χρειαστεί παίρνουμε και το αεροπλάνο. Οι μετακινήσεις με τα καράβια είναι δύσκολες και παίζει ρόλο και ο καιρός. Ευτυχώς έχουμε καλή χορηγία και τους ευχαριστούμε που μας βοηθάνε σε δύσκολες εποχές”.

Για το δικό του μέλλον και τον γιό του
“Θέλω να μείνω στο μπάσκετ όταν τερματίσω την καριέρα μου. Είναι νωρίς να μιλάμε για αυτό όμως γιατί έχω ακόμα πολλά χρόνια μπροστά μου. Δεν ξέρω αν θα είμαι προπονητής ή κάτι άλλο αλλά σίγουρα μου αρέσει το μπάσκετ και δεν θα το εγκαταλείψω. Ο γιός μου θα έχει οτι θέλει από μένα για να ασχοληθεί και αυτός με το μπάσκετ. Αυτός θα επιλέξει βέβεια αλλά εννοείται οτι θα είμαι δίπλα του”.

Για τα φετινά Χριστούγεννα και τις ευχές του
“Τα φετινά Χριστούγεννα είναι μοναδικά για μένα. Η γέννηση του γιού μας άλλαξε την ζωή μας. Είναι όλα διαφορετικά προς το καλύτερο. Τα περάσαμε οικογενειακά. Στο Ηράκλειο μένω και επέλεξα να μείνω όλη μου την ζωή. Νιώθω πλέον… Κρητικός. Είμαι δικός σας άνθρωπος. Μου αρέσει η ζωή εδώ. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και χαμόγελο. Ελπίζω όλοι να περάσουν όμορφα και να ξεχάσουν τα προβλήματα τους. Για το “Ηράκλειο” εύχομαι να σωθούμε. Εμείς έχουμε συνηθίσει να κάνουμε προπονήσεις Χριστούγεννα στα παρκέ. Δεν γκρινιάζουμε όμως γιατί υπάρχουν άλλοι που δουλεύουν σκληρά σε πιο δύσκολες συνθήκες και δεν αμοίβονται και καλά. Είναι λίγες οι στιγμές ξεκούρασης αλλά έχουμε συνηθίσει”.

Ταχύτατες αναλήψεις εντός 24 ωρών. Stoiximan.gr.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook