Νίκη = 6η θέση για το Ρέθυμνο Cretan Kings

Η αυλαία της κανονικής περιόδου της Stoiximan.gr Basket League πέφτει σήμερα (17.00), και η Κρητικη ομάδα με νίκη στην Λευκάδα από τη Δόξα. θα αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας στον α’ γύρο των πλέι οφ.

Η αυλαία της κανονικής περιόδου της Stoiximan.gr Basket League πέφτει σήμερα (17.00) με το Ρέθυμνο Cretan Kings να φιλοξενείται στη Λευκάδα από τη Δόξα.

Μοναδικός στόχος είναι η νίκη που θα φέρει την ομάδα μας στην 6η θέση και παράλληλα θα αποκτήσει το πλεονέκτημα έδρας στον α’ γύρο των πλέι οφ. Το τζάμπολ θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports1 / Λεπτό προς Λεπτό.

Ο βοηθός προπονητή Σταύρος Μυκονιάτης σε δηλώσεις του τόνισε την σπουδαιότητα της νίκης, χαρακτήρισε επικίνδυνη ομάδα τη Δόξα Λευκάδας και επεσήμανε πως χρειάζεται σοβαρότητα για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

«Αυτό που μας απασχολεί είναι μόνο η νίκη, γιατί μας ενδιαφέρει η 6η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στον α’ γύρο των πλέι οφ.

Δεν επαναπαυόμαστε στο γεγονός ότι η Δόξα Λευκάδας έχει χάσει το «τρένο» της παραμονής. Δεν μας ξεγελάει αυτό γιατί έχει δείξει «παλεύει» για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια της. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές και για αυτό είναι επικίνδυνη. Επίσης το ότι δεν υπάρχει άγχος από την πλευρά της την καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη.

Άρα έχουμε ένα λόγο παραπάνω για να παρουσιαστούμε ακόμη πιο σοβαροί. Θέλουμε να κλείσουμε με νίκη την κανονική περίοδο και να πραγματοποιήσουμε το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ στην έδρα μας».

Τελευταία αγωνιστική σημερα στην Α1

Η πιο συναρπαστική regular season των τελευταίων ετών ολοκληρώνεται απόψε και όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά.

Σε αυτό της πρώτης θέσης, ο Ολυμπιακός με νίκη επί της αδιάφορης Κύμης στο ΣΕΦ εξασφαλίζει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει πρώτος μόνο αν νικήσει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» χάσουν.

Μεγάλη μάχη γίνεται για την τέταρτη θέση. ΠΑΟΚ και Άρης ισοβαθμούν, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει το πλεονέκτημα έχοντας νικήσει και στα δύο ντέρμπι της πόλης. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα είναι τέταρτη με νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ή αν χάσει ο Άρης από τη σίγουρα τρίτη και αδιάφορη ΑΕΚ στο Nick Galis Hall. Αντίθετα, οι «κίτρινοι» θα είναι τέταρτοι μόνο με νίκη επί της «Ένωσης» και ήττα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Τέσσερις ομάδες μάχονται για τρεις θέσεις στα play offs, Ρέθυμνο, Κολοσσός, Λαύριο και Προμηθέας. Το Ρέθυμνο (12-13) είναι σε πλεονεκτική θέση καθώς αντιμετωπίζει την καταδικασμένη Δόξα στη Λευκάδα. Οι Κρητικοί θα είναι έκτοι με νίκη ή αν χάσουν Κολοσσός και Λαύριο, έβδομοι αν χάσουν και ταυτόχρονα νικήσει ο Κολοσσός και χάσει το Λαύριο και όγδοοι αν χάσουν και ταυτόχρονα νικήσουν Κολοσσός και Λαύριο. Ο Κολοσσός (12-13) από την πλευρά του θα είναι έκτος αν νικήσει τα αδιάφορα Τρίκαλα στη Ρόδο και ταυτόχρονα χάσει το Ρέθυμνο, θα είναι έβδομος αν νικήσει και ταυτόχρονα νικήσει το Ρέθυμνο ή αν χάσει ο ίδιος και ηττηθεί και το Λαύριο, ενώ θα είναι όγδοος αν χάσει και νικήσει το Λαύριο. Το Λαύριο μπορεί να είναι μέχρι και έκτο εφόσον νικήσει τον Απόλλωνα στην Πάτρα και ταυτόχρονα χάσουν Ρέθυμνο και Κολοσσός, θα είναι έκτο αν νικήσει και χάσει είτε το Ρέθυμνο είτε ο Κολοσσός και όγδοο αν νικήσει και κάνουν το ίδιο Ρέθυμνο και Κολοσσός ή αν χάσει και χάσει και ο Προμηθέας. Ο μόνος τρόπος για να μείνει εκτός play offs το Λαύριο και τη θέση του να πάρει ο Προμηθέας ως όγδοος είναι να χάσει το Λαύριο και οι Πατρινοί να επικρατήσουν του Κοροίβου στην Αμαλιάδα.

Στη μάχη για τη σωτηρία, τα πράγματα είναι απλά. Ο Κόροιβος σώζεται σε κάθε περίπτωση αν νικήσει στην Αμαλιάδα τον Προμηθέα και φυσικά αν χάσει ο Απόλλων Πατρών από το Λαύριο στην Περιβόλα. Αντίθετα, ο Απόλλων Πατρών θέλει νίκη επί του Λαυρίου στην Πάτρα και ήττα του Κοροίβου για να σωθεί.

 Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο των play offs παίζουν ο πέμπτος με τον όγδοο και ο έκτος με τον έβδομο σε σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες. Ο νικητής του πρώτου ζευγαριού παίζει με τον τέταρτο και ο νικητής του δεύτερου με τον τρίτο, ξανά σε σειρά που κρίνεται στις δύο νίκες. Ακολουθούν τα ημιτελικά που κρίνονται στις τρεις νίκες και οι τελικοί.

Οι διαιτητές και κομισάριοι της 26ης αγωνιστικής και τελευταίας της κανονικής περιόδου της Α1 Ανδρών, είναι:

Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου 

ΚΓ Περιβόλας 17:00 Απόλλων Πάτρας-Λαύριο Μάνος-Σώμος-Θεονάς (Πίγκας)

Αλεξάνδρειο 17:00 Άρης-ΑΕΚ Καρακατσούνης-Πουρσανίδης Γ.-Συμεωνίδης (Γκούμας)

Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρόδου-Τρίκαλα Παναγιώτου-Μαγκλογιάννης-Παπαθανασίου (Βιτζηλαίος)

ΚΓ Λευκάδας 17:00 Δόξα Λευκάδας-Ρέθυμνο Καλδίρης-Αναστόπουλος Αντ.-Ζαχαρής (Τζιμογιάννης)

ΔΚΓ Ήλιδας 17:00 Κόροιβος-Προμηθέας Πατρών Σχινάς-Αναστόπουλος Π.-Ψαριανός (Πολιτόπουλος)

ΣΕΦ 17:00 Ολυμπιακός-Κύμη Σταματόπουλος-Τσώνος-Τζίμα (Ορφανός)

ΟΑΚΑ 19:00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ Ανδρικόπουλος-Παντελίδης-Φακίτσας (Βιδάλης)

Stoiximan: Κορυφαίες αποδόσεις – αγώνες με 0% γκανιότα κάθε μέρα! Ασφάλεια και αξιοπιστία στις συναλλαγές, αναλήψεις εντός 2-3 ημερών! Δείτε τις αποδόσεις στο Stoiximan.gr.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook