Ο Σπανούλης τόνισε πως σημασία έχει η διάρκεια

Το ταξίδι και όχι ο προορισμός μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4.

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε αποκλειστικά στην κάμερα των καναλιών Novasports πως σημασία έχει η διάρκεια, το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

Αναλυτικά:

«Ο καθένας έχει το ρόλο του και ξέρει μέχρι που φτάνουν τα όριά του. Κανένας δεν υπερβαίνει τα όρια και όταν γίνεται χύνεται η καρδάρα με το γάλα. Έχουμε πολύ συγκεκριμένους στόχους και όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο τότε βγάζουμε τη νοοτροπία νικητή που έχουμε.

Έπρεπε να ξυπνήσουμε, ο καθένας έχει το ρόλο του εντός και εκτός παρκέ και είναι σημαντικό να μεταλαμπαδεύουμε και στους νεότερους αθλητές το τι σημαίνει Ολυμπιακός. Η Εφές μας ξάφνιασε όλους, μετά από αυτό μιλήσαμε όλοι μαζί, με ιεραρχία και σεβασμό και ανταπεξήλθαμε. 

Το να χτίσεις έναν κορμό με γηγενείς παίκτες είναι το πιο σημαντικό. Βλέπουμε ότι είναι το πιο σημαντικό στην επιτυχία μίας ελληνικής ομάδας και πρέπει να το συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια.

Στον αθλητισμό μετράει η διάρκεια, αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί αυτή η ομάδα έχει διάρκεια, έχουμε πάρει Ευρωλίγκες και πρωταθλήματα στην Ελλάδα και αυτό θέλουμε να το κρατήσουμε και να το ενισχύσουμε κι άλλο.

Δεν είναι όλα ρόδινα, είχαμε αρκετούς και σοβαρούς τραυματισμούς, η ομάδα κατάφερε με την ομαδικότητα και τον χαρακτήρα της να τους καλύψει όλους και για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός γιατί σε ένα μονό παιχνίδι παίζουν ρόλο πολλά. Εγώ ευχαριστώ το Θεό που έχω ζήσει πολλές τέτοιες στιγμές».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook