Aλλαγές ετοιμάζει η FIBA για το Basketball Champions League

Oι οποίες αναμένεται να το καταστήσουν ακόμη πιο ελκυστικό ως διοργάνωση.

Νέες αλλαγές ετοιμάζει η FIBA για το Basketball Champions League, οι οποίες αναμένεται να το καταστήσουν ακόμη πιο ελκυστικό ως διοργάνωση.

Η πρώτη χρονιά της νέας διοργάνωσης της FIBA, του Basketball Champions League, ήταν επιτυχημένη, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να μην έχει κρύψει την επιδίωξη να γίνει η σπουδαιότερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια πραγματοποιεί μερικές διαφοροποιήσεις, οι οποίες φαίνεται πως θα μετατρέψουν το Champions League σε μία ακόμη καλύτερη και ενδιαφέρουσα διοργάνωση.

Η πρώτη αλλαγή, είναι η αύξηση των δύο ομάδων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση της διοργάνωσης, καθώς από 24 όπως προβλεπόταν πέρυσι, θα γίνουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τις 8 εξ αυτών να προέρχονται από τα προκριματικά του Champions League. Κάπως έτσι, θα δημιουργηθούν τέσσερις όμιλοι των οκτώ ομάδων, με τις πρώτες τέσσερις να παίρνουν την πρόκριση και τις επόμενες δύο να αγωνίζονται στο FIBA Europe Cup.

Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά, με την φάση των ομίλων να ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου και τους αγώνες της διοργάνωσης να πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη, με τις απαραίτητες διακοπές λόγω εθνικών ομάδων. Το Final Four θα διεξαχθεί μεταξύ 4 και 6 Μαΐου, ενώ η FIBA απαιτεί από όλες τις ομάδες να έχουν στο ρόστερ τους τουλάχιστον τέσσερις παίκτες, είτε προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου είτε από τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων μεταξύ 12 και 20 ετών, στην προσπάθεια να υπάρχει όσο πιο έντονο γίνεται το εγχώριο στοιχείο στους συλλόγους που θα βρίσκονται στο Champions League.

Τέλος, η FIBA κράτησε το… καλύτερο για το τέλος. Η νικητής της διοργάνωσης δε θα κερδίζει το χρηματικό έπαθλο των 500.000 ευρώ, όπως έγινε φέτος στην περίπτωση της Τενερίφης, αλλά… τα διπλά, με την ίδια να γνωστοποιεί ανταμοιβή αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Στο Stoiximan.gr θα βρεις τις πιο ελκυστικές στοιχηματικές προσφορές- Ελληνικό κουπόνι. Stoiximan.gr.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook