Βισκαδουράκης: “Θα το ξεπεράσουμε, όλα για κάποιο λόγο γίνονται”

Ο προπονητής του “Ηράκλειο” Γιάννης Βισκαδουράκης, έκανε μία.. κατάθεση ψυχής μιλώντας για όλους και για όλα στον Αthletic Radio 104.2, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το “αύριο” της Ηρακλειώτικης ομάδας.

Το “Ηράκλειο” έκανε μεγάλη προσπάθεια αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και ήπιε το… πικρό ποτήρι του υποβιβασμού για την Β εθνική.

Ο προπονητής της Ηρακλειώτικης ομάδας Γιάννης Βισκαδουράκης,  μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, έκανε μία.. κατάθεση ψυχής μιλώντας για όλους και για όλα ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το “αύριο” του “Ηράκλειο”.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιάννης Βισκαδουράκης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για το… πικρό ποτήρι του υποβιβασμού 

«Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη. Δεν έχουμε συνέλθει ακόμα και δύσκολα θα το  “χωνέψουμε”. Χρειάζεται χρόνος για να το συνειδητοποιήσεις αν γίνει ποτέ αυτό. “Αδειάσαμε” ψυχολογικά”.

Για την επόμενη μέρα του “Ηράκλειο

“Τώρα είναι ώρα περισυλλογής και αποφάσεων”. Πρέπει να “χτίσουμε” πάλι από την αρχή. Θα το ξεπεράσουμε, όπως είπε και η Διοίκηση: “«Πέσαμε αλλά….θα ΞΑΝΑΣΗΚΩΘΟΥΜΕ». Θα επιστρέψουμε και το πιστεύω αυτό. Η Διοίκηση και οι άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα είναι φερέγγυοι και η εγγύηση μας οτι όλα θα πάνε καλά. Τώρα είναι ευκαιρία να δούμε όλοι και να μάθουμε από τα λάθη μας. Να μπουν οι στέρεες βάσεις για το μέλλον.Έχουμε τους μηχανισμούς να το ξεπεράσουμε, όλα για κάποιο λόγο γίνονται”.

Για τον ίδιο και την στελέχωση του ρόστερ

“Δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη επαφή. Οι παίκτες έχουν φύγει και ξεκουράζονται. Η Διοίκηση χρειάζεται χρόνο και άπαντες περιμένουμε τις αποφάσεις της”.

Για την αγκαλιά του Βασίλη Ράλλη μετά το ματς με τον Αρκαδικό

“Η κίνησή του τα είπε όλα. Ήταν αληθινή και ανθρώπινη στιγμή. Δεν μου είπε κάτι αλλά κατάλαβε οτι ήμουν πολύ φορτισμένος, αφού έκλαιγα. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι άνω από όλα”.

Για την “συγγνώμη” που είπε μετά το ματς με τον Αρκαδικό

“Δεν θεωρώ οτι ήταν υπερβολικό αυτό που είπα. Δεν το μετανιώνω. Υπάρχουν άνθρωποι που δαπάνησαν χρήματα και χρόνο και από μέσα μου βγήκε να τους ζητήσω μία ειλικρινή συγγνώμη. “Παλέψαμε” και μπορούσαμε να σωθούμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν υπάρχει το ΕΓΩ αλλά το εμείς στην ομάδα. Το “Ηράκλειο” έχει μπασκετική ιστορία”.

Για τους δύο φετινούς υποβιβασμούς του Ηρακλειώτικου μπάσκετ

“Είναι πισωγύρισμα. Πρέπει να δούμε διαφορετικά τα πράγματα. Ήταν μία δύσκολη στιγμή και ο υποβιβασμός του Εργοτέλη. Είναι λυπηρό γιατί “πάλεψε” και αυτός όλη την χρονιά χωρίς να ξέρω ακριβώς το τι έγινε εκεί. Δεν φταίει ένα πράγμα αλλά πολλά. Δεν αξίζει στην πόλη μας να μην έχει ομάδα σε Α1 και Α2. Σίγουρα υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα. Βρισκόμαστε σε μία φθίνουσα πορεία και φαίνεται και στο ποδόσφαιρο όπου δεν έχουμε ομάδα στην Σούπερ Λιγκ. Πρέπει να αλλάξουμε πορεία και να στηριχτούμε στα δικά μας παιδιά”.

Για τους λόγους που οδήγησαν το “Ηράκλειο” στην Β εθνική

“Πληρώσαμε” τα λάθη μας. Ξεκινήσαμε με προσδοκίες να παίξουμε στην Α1. Ήμασταν έτοιμοι. Τελικά παίξαμε στην Α2 και βρεθήκαμε στην επικίνδυνη ζώνη από νωρίς. Κάναμε υπέρ άνθρωπη προσπάθεια. Είχαμε πολλά προβλήματα αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Δεν μας άφησαν από την αρχή έως το τέλος ενώ και τα ταξίδια ήταν συνεχόμενα και δύσκολα”.

Για τα πλεϊ άουτ και τα ματς με τον Αρκαδικό

“Θεωρώ οτι η ομάδα μας έπρεπε να τερματίσει ψηλότερα και να έχει πλεονέκτημα στα πλεϊ άουτ. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά η μεγάλη μας ευκαιρία χάθηκε στο πρώτο ματς, “Λυγίσαμε” από κούραση και δεν είχαμε το “καθαρό” μυαλό. Όλοι προσπαθήσαμε. Δεν χάθηκε πάντως η παραμονή μας στα δύο αυτά ματς”.

Για την παρουσία του κόσμου στα “Δύο Αοράκια”

“Τους στενοχωρήσαμε. Μπορεί να μην ήρθε μαζικά στα ματς μας αλλά φταίμε και μεις γι΄αυτό. Στο χέρι μας είναι να τους ξανά φέρουμε δίπλα μας. Περιμέναμε περισσότερο κόσμο αλλά όσοι ήρθαν μας βοήθησαν και τους ευχαριστούμε”.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α2

“Μπορούσαμε να πάμε πολύ καλύτερα αι είχαμε καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Το πρωτάθλημα ήταν δυνατό. Είχε καλές ομάδες Δίκαια κύλησαν τα πράγματα. Ο Πανιώνιος είχε σταθερότητα αν και δεν είχε το καλύτερο ρόστερ. Ο Φάρος είναι εξαιρετική ομάδα και πιστεύω οτι αυτός θα ανέβει. Στην “μάχη” της παραμονής θεωρώ οτι οι Μαχητές δεν είχαν καλύτερη ομάδα από μας. Ο Αρκαδικός μας κέρδισε δύο φορές και άξιζε  να μείνει”.

Για το μήνυμα που στέλνει για την επόμενη μέρα του “Ηράκλειο”

“Έχουμε την θέληση και την ικανότητα ντο ξεπεράσουμε. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν και ήταν δίπλα μου. Είχα την τύχη και την τιμή να είμαι προπονητής στο “Ηράκλειο”. Εύχομαι στην ομάδα να επιστρέψει γρήγορα εκεί που ανήκει. Είμαι αισιόδοξος οτι όλα θα πάνε καλά”.

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook