Λούντζης: “Το «φορτίο» είναι βαρύ κάθε χρόνο, πάντα”

Η Εθνική Νέων Ανδρών είναι η πρώτη από τις «μικρές» εθνικές ομάδες που πάτησε.. παρκέ.

Η Εθνική Νέων Ανδρών είναι η πρώτη από τις «μικρές» εθνικές ομάδες που πάτησε παρκέ ενόψει των υποχρεώσεων που υπάρχουν στο καλεντάρι της FIBA και της ΕΟΚ.

Ο Μιχάλης Λούντζης που είναι από τους πλέον έμπειρους στην ηλικία του παίκτες, έζησε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου πέρυσι στην Κρήτη από την Εθνική Νέων Ανδρών του 2017, αλλά και αυτή δύο χρόνια νωρίτερα από την Εθνική Εφήβων στο Βόλο.

Και ξέρει πως κάθε χρονιά είναι διαφορετική, αλλά και κατά κάποιο τρόπο ίδια:

«Είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε κάθε χρόνο εδώ. Το περιμένουμε όλοι πως και πως, γιατί ξαναβρισκόμαστε, είμαστε μια καλή παρέα και ξέρουμε πως θα μαζευτούμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Υπάρχουν νέα πρόσωπα, νέος προπονητής, υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σημεία, αλλά παραμένει σταθερό το γεγονός πως θα προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο, για να να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν έχει σημασία τελικά ποιος δεν είναι πια εδώ ή ποιος είναι, αλλά το να κάνουμε το καλύτερο. Δεν σκεφτόμαστε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Το «φορτίο» είναι βαρύ κάθε χρόνο, πάντα.

Ξέρουμε πως η Ελλάδα έχει μαι μεγάλη ιστορία πίσω της στο μπάσκετ. Έχουμε όλο το καιρό μπροστά μας να δουλέψουμε, να προετοιμαστούμε και να προσπαθήσουμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και πάλι».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook