Απολογισμός και ξεκαθάρισμα…. λογαριασμών στη Γ.Σ. της ΕΚΑΣΚ

Η τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ στο Λίντο.

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από δώδεκα σωματεία (από τα 30 που βρίσκονται στη δύναμη της ΕΚΑΣΚ), με σκοπό να παρουσιαστεί ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους παραβρισκόμενους. Στον οικονομικό απολογισμό παρουσιάστηκαν τα ποσά που μπήκαν στα ταμεία της Ένωσης και άγγιξαν τις 97.377,52, αλλά και τα έξοδα που έφτασαν τις 82.270,39. Έτσι στο ταμείο της εξασφάλισε 15.107,13 ευρώ με τα οποία και θα ξεκινήσει το σχεδιασμό της για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Όσον αφορά το διοικητικό απολογισμό, αναφέρθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν 987 αγώνες υπό την αιγίδα της ΕΚΑΣΚ, ενώ υπήρξε αύξηση και στους αθλητές της Ένωσης κατά 700 άτομα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις που έγιναν τη σεζόν που μας πέρασε, ενώ ακολούθησε η εκλογή του πρόεδρου και της γραμματείας της συνέλευσης. τέλος, έγινε η ανάγνωση των επιστολών των σωματείων, αλλά τα ζητήματα που ήθελαν να θέσουν επί τάπητος όσοι βρέθηκαν στην ΕΚΑΣΚ.

 

Εκτός των άλλων θίχτηκε και το θέμα με την επιστολή που υπέγραψαν τα σωματεία Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Δειλινό, Ανδρογέας και Πεδιάδα, τα οποία και  διαμαρτυρήθηκαν για την επίσκεψη του Παναγιώτη Γιαννάκη στα σχολεία της πόλης, με σκοπό τη διαφήμιση του καμπ που διοργανώνει ο ίδιος σε συνεργασία με τον ΟΦΗ. Συγκεκριμένα τα σωματεία αναφέρθηκαν σε αθέμητο ανταγωνισμό, ενώ ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης απαντώντας τόνισε ότι θα «πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Η ΕΚΑΣΚ δεν μπορεί να παρέμβει».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ (που εκπροσώπησε το σωματείο) Γιάννης Δανδάλης απάντησε στην επιστολή επισημαίνοντας ότι «δεν πάμε να… κλέψουμε αθλητές. Προσπαθούμε με την κίνηση αυτή να ανεβάσουμε το επίπεδο όσον αφορά στα παιδιά».

Το θέμα πήρε μεγαλύτερη έκταση με τις επισημάνσεις του Μιχάλη Κανάκη, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του Γιαννάκη όσον αφορά στους προπονητές της Κρήτης. Ουσιαστικά είχε αφήσει υπονοούμενα για τη δουλειά που κάνουν οι συνάδελφοί του στο νησί και αυτό είχε φέρει την παραίτηση των Γιάννης Λαδουκάκη και Στέλιου Καρκανάκη από το τοπικό γραφείο του ΣΕΠΚ. Μάλιστα ο Κανάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία των παραπάνω συναδέλφων του να αποχωρίσουν από τον σύνδεσμο προπονητών, ενώ τόνισε ότι και ο ίδιος έχει ζητήσει να διαγραφεί από τον ΣΕΠΚ του οποίου προεδρεύει ο Γιαννάκης. Μάλιστα είπε ότι «είναι καλό άνθρωποι που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, όπως ο κ. Γιαννάκης να μεταφέρουν τις γνώσεις τους, όμως ας το κάνουν αφιλοκερδώς και όχι με χρήματα, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Αφού είναι για όλα τα σωματεία ας προσφέρει δωρεάν το κάτι παραπάνω σε σχέση με εμάς του “φτωχούς” επαρχιώτες προπονητές».

φωτογραφία: neakriti

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook