Ήττα για Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τους τελικούς του Basket League

Στον πρώτο τελικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Basket League, νικητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, αφού επικράτησε με 65-75 του γηπεδούχου Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και πήρε το προβάδισμα με 1-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι ήταν πιο αποφασισμένος για τη νίκη καθώς μπήκε «διαβασμένος» στο παρκέ και πλέον, είναι ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1.

Παρά το ότι, σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός είχε τις πιθανότητες με το μέρος του, στον πρώτο του τελικό έναντι του Ολυμπιακού δεν φάνηκε αρκετά προετοιμασμένος. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ίσως και να υποτίμησε τον αντίπαλό του, ο οποίος παρουσιάστηκε σαφώς πιο συγκεντρωμένος στον στόχο του.

Πιο αναλυτικά, στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφερε να διαμορφώσει το σκορ στο 26-19, με τον Μάικ Τζέιμς να πετυχαίνει τους 11 από τους 26 πόντους!

Το ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά με 10 πόντους. Όμως, η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν ακαριαία, αφού έπειτα από μια εξαιρετική άμυνα και επίθεση κατάφερε να ανατρέψει το σκορ σε 30-33, πετυχαίνοντας ένα σερί 14-1 έναντι του Παναθηναϊκού και να περάσει μπροστά λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο τελικά έληξε 32-35 υπέρ των Ερυθρόλευκων.

Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε μια υποδειγματική και ευφάνταστη επίθεση, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό σε βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε να προηγείται με επτά πόντους (40-47) λίγα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Τότε ήταν και η μοναδική στιγμή, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, που ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, όταν με ένα σερί 5 πόντων κατάφερε να μειώσει τη διαφορά λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου με το σκορ να διαμορφώνεται στο 49-52.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να γυρίσει το παιχνίδι δεν απέδωσε καρπούς, αφού ο Ολυμπιακός κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά στο +9 και να διαμορφώσει το σκορ σε 59-68 τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Τρία λεπτά πριν το τέλος, οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στο +11 (60-71).

Τελικά, το ματς έληξε 65-75 υπέρ του Ολυμπιακού που κατάφερε να διακόψει το αήττητο του Παναθηναϊκού, ο οποίος σε αυτόν τον πρώτο τελικό της σειράς έδειξε, αναμφισβήτητα, το χειρότερο επιθετικά πρόσωπό του για τη φετινή χρονιά.

Συνεπώς, ο Ολυμπιακός το μόνο που σκέφτεται πλέον είναι ο πώς θα παίξει ακόμη καλύτερα για να κάνει το 2-0 στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ, στο οποίο θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη μεριά, για το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έχει ως στόχο μόνο την ισοφάριση σε 1-1 ώστε να παραμείνει ζωντανός στη μάχη για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook