Δυο κρητικοί διαιτητές στο final4 της ΟΣΕΚΑ

Στο κλειστό γήπεδο “Αρτάκης” της Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 15-17 Ιουνίου το Final Four του 21ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ με Αμαξίδιο. Υπεύθυνοι για τη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν η ΟΣΕΚΑ, με τη συμπαράσταση του μεγάλου της χορηγού ΟΠΑΠ και τη στήριξη του Δήμου Νέας Σμύρνης.  Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Άτλας με 2 νίκες σε τρία παιχνίδια στο Final Four. […]

Στο κλειστό γήπεδο “Αρτάκης” της Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 15-17 Ιουνίου το Final Four του 21ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ με Αμαξίδιο. Υπεύθυνοι για τη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν η ΟΣΕΚΑ, με τη συμπαράσταση του μεγάλου της χορηγού ΟΠΑΠ και τη στήριξη του Δήμου Νέας Σμύρνης.  Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Άτλας με 2 νίκες σε τρία παιχνίδια στο Final Four. Μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε η Τελετή Λήξης, όπου οι πρωταγωνιστές του τριημέρου και του φετινού πρωταθλήματος βραβεύτηκαν για όσα σπουδαία πέτυχαν και φέτος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το παιχνίδι του τελικού σφύριξε η ρεφ του ΣΥΔΚΑΚ Δόμνα Αρτεμάκη, ο Δημήτρης Ξυλάς του συνδέσμου Κρήτης ήταν στην τετράδα των  διαιτητών, ενώ και η Χρύσα Κουλιεράκη του ΣΥΔΚΑΚ παρακολούθησε τη διοργάνωση.

To “παρών” εκτός από τους αθλητές και τους συντελεστές της διοργάνωσης έδωσαν άνθρωποι του μπάσκετ και άνθρωποι της πολιτικής σκηνής της χώρας, οι οποίοι στην Τελετή Λήξης παρέδωσαν τα βραβεία στους αθλητές και στις ομάδες, που ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα. Ο γενικό γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, τιμήθηκε από την ΟΣΕΚΑ, ενώ μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Χρήστο Καλούδη, απένειμαν το τρόπαιο στον Πρωταθλητή, Άτλα. Τα μετάλλια στους Πρωταθλητές έδωσε η εκπρόσωπος του μεγάλου μας χορηγού του ΟΠΑΠ, Άννι Σκουρλέτη. Τα μετάλλια για τη δεύτερη θέση, την οποία κατέλαβε το Μαρούσι, έδωσε η αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Ιωάννα Καρυοφύλλη. Την απονομή στους παίκτες της Δωδεκανήσου, που ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση, έκανε ο βουλευτής του Σύριζα, Δημήτρης Γάκης, ενώ τα αναμνηστικά στον τέταρτο Μέγα Αλέξανδρο παρέδωσε η σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, Αγγελική Λεβέντη. Πολυτιμότερος παίκτης της τελικής φάσης αναδείχθηκε ο Έριοντ Ράσα, ο οποίος βοήθησε τον Άτλα να φτάσει στην κορυφή. Το βραβείο στον MVP του Final Four έδωσε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό. Πρώτος σκόρερ του F4 ήταν ο Παναγιώτης Διμπιτούζης, ενώ πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα αναδείχθηκε ο Γιώργος Μακρήςτου ΠΑΣΚΑ. Τα βραβεία τους τα παρέλαβαν από τον γενικό γραμματεία της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ, Κώστα Σιάχο και τον αντιδήμαρχο του Δήμου Νέας Σμύρνης, Γιώργο Κρικρή, αντίστοιχα.

 

Τα αποτελέσματα:

Παρασκευή 15/06
Άτλας – Μέγας Αλέξανδρος 62-57

Μαρούσι – Δωδεκάνησος 58-40

Σάββατο 16/06

Μαρούσι – Άτλας 49-71

Μέγας Αλέξανδρος – Δωδεκάνησος 56-67

Κυριακή 17/06

Μέγας Αλέξανδρος – Μαρούσι 54-57

Δωδεκάνησος – Άτλας 62-60

Βαθμολογία:

  1. Άτλας 5
  2. Μαρούσι 5
  3. Δωδεκάνησος 5
  4. Μέγας Αλέξανδρος 3

φωτογραφία: oseka.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook