Σλούκας: «Πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει να μας στηρίξει»

Για το ματς της Εθνικής με την Σερβία στα «Δύο Αοράκια» (13/9) μίλησε ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσέ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σλούκας στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την κλήση του στην Εθνική ομάδα: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα που είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. Για μένα το πιο σημαντικό στην καριέρα μου. Παίζω από τα 12 μου και όποτε μπορώ θα έρχομαι να τη βοηθάω».

Για το πρόβλημα που δημιουργείται στα «παράθυρα» με τη συμμετοχή των παικτών: «Πραγματικά υποφέρει το μπάσκετ με όλα αυτά που γίνονται. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που θέλουν και δεν μπορούν. Όλο αυτό είναι στενάχωρο και ελπίζω να βρεθεί μία λύση».

Για την πορεία της ομάδας στην πρώτη φάση: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει ταλέντα. Έπαιξαν καλά και πήραν τα αποτελέσματα που θέλαμε και έτσι μας δίνουν τη δυνατότητα να προκριθούμε στο παγκόσμιο».

Για τους αντιπάλους, με Σερβία και Γεωργία: «Η Σερβία είναι μία παγκόσμια δύναμη και παραμένει πολύ δυνατή ομάδα παρά τις ελλείψεις της. Η Γεωργία είναι ένα ερωτηματικό, αλλά διαθέτει καλούς παίκτες και καλό προπονητή, που είναι Έλληνας. Σίγουρα, θα είναι δύσκολα παιχνίδια».

Για το αν σκέφτονται από τώρα την τελική φάση: «Φυσικά. Όπως είπα σε κάθε διοργάνωση είναι σημαντικό να συμμετέχουμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε και να είμαστε στο παγκόσμιο».

Για τον κόσμο στο Ηράκλειο απέναντι στη Σερβία: «Πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει να μας στηρίξει. Το έχουμε ανάγκη».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook