Με αβαντάζ 14 πόντων στην Αθήνα

Ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο επικράτησε με 56-42 του Παναθηναϊκού και έκανε το πρώτο βήμα για την άνοδο στην Α1.

Στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του Ηροδότου “Μελίνα Μερκούρη”, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο 1ος τελικός της Α2 για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο.

Η Κρητική ομάδα κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, με τελικό σκορ 56-42.

Έτσι, το Ηρακλειο θα ταξιδέψει στην Αθήνα την επόμενη Κυριακή με advantage 14 πόντων για να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο στην Α1 καθώς και το πρωτάθλημα της Α2.

Ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο αναφέρει: 

“Το παρόν στον αγώνα έδωσε και η Εθνική ομάδα (U19) που την ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’αυτό και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο που διοργανώνεται στην πόλη μας! Ευχαριστούμε και τον κόσμο που για άλλη μια φορά γέμισε το γήπεδο και στήριξε την προσπάθεια των 2 ομάδων!

Θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε την διοίκηση και το προσωπικό του Κλειστού Γυμναστηρίου “Μελίνα Μερκούρη” για την άμεση ανταπόκριση σε οτιδήποτε χρειαστήκαμε αλλά και για την εξαιρετική Φιλοξενία και των δύο ομάδων”.

Η ακτινογραφία του αγώνα..
ΑΣΚΑ Ηράκλειο 56 – Παναθηναϊκός ΑμεΑ 42
Διαιτητές : Σέρρας, Ξυλάς

Score περιόδων : 8-8, 22-4 (ημίχρονο), 14-17, 12-13

ΑΣΚΑ Ηράκλειο (Χατζηδάκης, βοηθός: Κυριακούδη) : Χατζηδάκης 30 , Γαστεράτος, Χουρδάκης, Μαράκης, Σέβτσοβ 2, Σταματάκης 10, Χριστόφορος, Στυλιανακάκης 14, Παπαδάκης Γ., Ψαράκης, Κοκκινάκης

Παναθηναϊκός ΑμεΑ (Χρόνης) : Βακλίνοβ 8, Τσίκουρας 2, Κοντογιάννης 7(1), Ιβάνοφ 8, Κατωπόδης , Μαρτσάκης 13, Χρονοπούλου 4

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook