Νίκησε και χωρίς Γιάννη η Εθνική

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 74-51 της Βενεζουέλας, στον τελικό του Τουρνουά «Άτλας», χωρίς να έχει στην σύνθεσή της τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 74-51 της Βενεζουέλας, στον τελικό του Τουρνουά «Άτλας», χωρίς να έχει στην σύνθεσή της τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η «Επίσημη Αγαπημένη» δεν έπεσε στην παγίδα των Λατινοαμερικάνων που επεδίωξαν να παίξουν γρήγορο μπάσκετ με πολλά τρίποντα και αιφνιδιασμούς!

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο καλύτερος παίκτης, πετυχαίνοντας 10 πόντους με τρομερά καρφώματα, ενώ «έσβησε τα φώτα» δύο φορές σε επιθέσεις των Βενεζουελάνων. Γενικότερα είχε εξαιρετική παρουσία! Ο αρχηγός Μπουρούσης ξεπέρασε τον μυθικό Νίκο Γκάλη σε συμμετοχές (169 έχει πλέον) και σκαρφάλωσε στην ένατη θέση της σχετικής λίστας. Ταυτόχρονα ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα δείχνοντας την τεράστια εμπειρία του κάτω από το καλάθι!

Ο Λαρετζάκης έδωσε γρήγορο ρυθμό στην επιθετική λειτουργία της ομάδας «ταϊζοντας» τον Παπαγιάννη, ενώ και ο Μάντζαρης είχε εξαιρετική παρουσία με 11 πόντους και τέσσερις ασίστ. Ο Νικ Καλάθης, ευστόχησε σε καθοριστικά σουτ (11π.), πρόσφερε ξανά πανέξυπνες ασίστ έκανε όμως και αρκετά λάθη!

Το τελικό 74-51 απέδειξε πως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς τον μεγάλο της σταρ Γιάννη Αντετοκούνμπο, παίζοντας μεστό μπάσκετ κατά διαστήματα.

To10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook