Αν χάσει στο Αλεξάνδρειο… χάνεται ο Άρης

Οι προπονητές έχουν επιβάλλει να… συζητάμε μόνο για την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση και να αφήνουμε τα… σενάρια κατά μέρους. Ένα ματς τη φορά κι ο Άρης έχει μπροστά του τη… μάχη της Κρήτης, καθώς φιλοξενείται από το «διπρόσωπο» Ρέθυμνο, την ομάδα που δέχθηκε 22 πόντους πριν μπει στο παιχνίδι την προηγούμενη αγωνιστική (με τον ΠΑΟΚ […]

Οι προπονητές έχουν επιβάλλει να… συζητάμε μόνο για την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση και να αφήνουμε τα… σενάρια κατά μέρους. Ένα ματς τη φορά κι ο Άρης έχει μπροστά του τη… μάχη της Κρήτης, καθώς φιλοξενείται από το «διπρόσωπο» Ρέθυμνο, την ομάδα που δέχθηκε 22 πόντους πριν μπει στο παιχνίδι την προηγούμενη αγωνιστική (με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία), την ομάδα που έχει νικήσει στο γήπεδό της ΑΕΚ και Προμηθέα.

Δεν θα επιχειρήσουμε να προβλέψουμε τι θα γίνει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι αν ο Άρης χάσει στο Αλεξάνδρειο… χάνεται! Κι αυτό γιατί μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου (και μακριά πήγαμε, σύμφωνα με όσα αναλύσαμε λίγο πιο πάνω) δεν έχει εκτός έδρας νίκη, βάσει λογικής ανάλυσης των αναμετρήσεων.

Μετά το Ρέθυμνο ο «Αυτοκράτορας» έχει να πάει στο «Νίκος Γκάλης» για να συναντήσει την ΑΕΚ και στην Πάτρα για να παίξει με τον Προμηθέα. Αν και το μπάσκετ είναι από τη φύση του υπερβατικό σπορ (αυτή είναι η ομορφιά του), μάλλον είναι αγώνες που θα πάει να παίξει τις πιθανότητες, οι οποίες δεν είναι με το μέρος του.

Αντίθετα, εντός έδρας έχει να παίξει με τον Πανιώνιο και το Λαύριο, γεγονός που σημαίνει ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων, αυτή που θα ονόμαζε «απευκταία» κάθε φίλος του συλλόγου, πρέπει να κλείσει τον πρώτο γύρο με τέσσερις νίκες. Κι αν δεν πάει ψηλότερα, θα βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Μια μετριοπαθής ανάλυση θα τοποθετούσε τον Άρη μεταξύ 4-5 νικών, ήτοι να περάσει νικηφόρα από το Ρέθυμνο. Δεν χρειάζεται να κάνουμε την παραμικρή ανάλυση για το τι θα συμβεί αν δεν πιάσει τις τέσσερις νίκες πριν να… διπλώσει το πρωτάθλημα. Ο Άρης πρέπει να κάνει «Κούγκι» το Αλεξάνδρειο, να μην χάσει κανέναν από τους αγώνες που μπορεί να διεκδικήσει (δεν υπολογίζω, για παράδειγμα, αυτόν με τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο γύρο) και να μαζέψει ό,τι μπορεί από τα τριγύρω. Αλλά, είπαμε, πήγαμε μακριά…

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook