Δυνατό διαχρονικά εντός έδρας, αλλά μία εκτός έδρας νίκη το έσωσε

Η δύναμη του Ρεθύμνου Cretan Kings και το 2019 ήταν η έδρα του, αλλά το διπλό στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Αρη, το διατήρησε στην Basket League.

Το Ρέθυμνο έπαιξε με την… φωτιά την σεζόν 2018-19 αλλά τελικά στο… τσακ δεν κάηκε.

Παρέμεινε λεβέντικα στην Basket league καθώς σε αγώνα… “do or die” στο “Nick Galis Hall” επικράτησε του Άρη με 81-87 στην τελευταία αγωνιστική της περυσινής σεζόν.

Σε ένα φινάλε Πρωταθλήματος, που έγιναν βέβαια πράγματα και.. θαύματα και τα είχε περιγράψει στον Athletic Radio 104,2 o προπονητής της Κρητικής ομάδας, Βαγγέλης Ζιάγκος: 

“Εμείς κάναμε μια προσπάθεια και μια εβδομάδα πριν προετοιμαζόμασταν για το ενδεχόμενο 1 στις 1000 να κερδίσει η Κύμη τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ. Φτάνουμε στην Θεσσαλονίκη, προετοιμασμένοι και στον βαθμό που έπρεπε να είμαστε για να αντιμετωπίσουμε τον Άρη.Το νέο με τον Παναθηναϊκό, οτι δεν θα κατέβει στο ματς το μάθαμε όταν μπήκαμε στο πούλμαν και… γυρίσαμε το κουμπί για να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Και το κάναμε. Όταν βλέπεις αυτά τα πράγματα, που έγιναν την τελευταία κυρίως αγωνιστική,  αποκαρδιώνεσαι. Ας ελπίσουμε ότι είναι μια… φορτούνα για το Ελληνικό μπάσκετ που θα περάσει και θα επιστρέψουν οι καλές ημέρες για το καλό του αθλήματος”.

Τελικά με ρεκόρ 8-18 το Ρέθυμνο βρέθηκε οριακά πάνω από την ζώνη και σώθηκε. Είχε 4 νίκες εντός και 4 εκτός έδρας.

Την φετινή σεζόν 2019-20, το Ρέθυμνο Cretan Kings “έκλεισε” με ρεκόρ 5-8 τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου της EKO Basket League, αφού μετά από τις νίκες κόντρα σε ΑΕΚ. Προμηθέα, Άρη και Ιωνικό, πήρε το εντός έδρας “ροζ φύλλο” αγώνα και κόντρα στον Κολοσσό (72-61), κάνοντας αποφασιστικό βήμα να “καθαρίσει” την υπόθεση παραμονή νωρίς.

Η Κρητική ομάδα στον πρώτο γύρο ηττήθηκε στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» μόνο στο πρώτο της ματς από το Περιστέρι για την 2η αγωνιστική. 

Εκτός έδρας βέβαια έχει 0-7 γι΄αυτό και εξακολουθεί να βρίσκεται στην… διακεκαυμένη ζώνη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook