Ιωνικός – Προμηθέας 69-73

Σε ένα ματς που είχε πολλές ανατροπές, ο Προμηθέας Πατρών επικράτησε εκτός έδρας του Ιωνικού με 73-69, χαρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Δημήτρη Αγραβάνη και του Βαγγέλη Μάντζαρη. Εξάλλου ο Μάκης Γιατράς και ο σύλλογος της Πάτρας, για αυτόν τον λόγο επέλεξε τους δύο παίκτες που έχουν τεράστια εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, σε ένα […]

Σε ένα ματς που είχε πολλές ανατροπές, ο Προμηθέας Πατρών επικράτησε εκτός έδρας του Ιωνικού με 73-69, χαρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Δημήτρη Αγραβάνη και του Βαγγέλη Μάντζαρη.
Εξάλλου ο Μάκης Γιατράς και ο σύλλογος της Πάτρας, για αυτόν τον λόγο επέλεξε τους δύο παίκτες που έχουν τεράστια εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, σε ένα παιχνίδι που είχε τεράστιες διακυμάνσεις στο σκορ και η παρουσία τους ήταν καταλυτική για να έρθει προς το μέρος των φιλοξενούμενων.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν εξαιρετικός με 17 πόντους (6/15 σουτ), 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ, ενώ ο Αγραβάνης ήταν εξίσου καλός για τον Προμηθέα με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ. Για τους γηπεδούχους ο Τζαμάλ Τζόουνς είχε 22 πόντους και 13 ριμπάουντ, όπως και ο Βαγγέλης Σακελλαρίου με 12 πόντους.

Μετά από αυτό το ματς ο Ιωνικός βρίσκεται στο 7-8 μετά από 3 σερί ήττες, ενώ ο Προμηθέας έχει 11 νίκες και 4 ήττες.

Σχετικά με την αναμέτρηση, ο Ιωνικός μπήκε γερά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 9-2 και σε ένα ματς που δεν έλαμπε από ποιότητα, έκλεισε την πρώτη περίοδο με το υπέρ του 16-7.
Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά ανέβασαν στροφές στην δεύτερη περίοδο, και με ένα 15-4 προσπέρασαν στο μτς στο 14ο λεπτό με δύο πόντους (20-22). Ο Ιωνικός μπήκε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 33-32, σε ένα παιχνίδι που… έκαιγε και έβγαζε μάτια ότι θα είναι ντέρμπι.

Επιστρέφοντας το παιχνίδι, οι δύο ομάδες πήγαν χέρι με χέρι στο ματς. Ο Ιωνικός ήταν μπροστά με 45-43, όμως από εκεί κι έπειτα λες και έχασε εντελώς την επαφή με το ματς. Ο Προμηθέας έτρεξε ένα μικρό επιμέρους και κατάφερε να περάσει με 12 πόντους (57-45) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Εκεί η ομάδα της Νίκαιας προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε. Με τον Τζόουνς και τον Κάλαχαν μείωσε στον πόντο (56-57) ενώ ο Σακελλαρίου έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με 60-59.

Μαυροκεφαλίδης και Μάντζαρης με τρίποντο πραγματοποίησαν το +5 για τους Πατρινούς (64-69) με τον Έλληνα γκαρντ να παίρνει τις τελευταίες επιθέσεις και παρά την χαμένη του βολή, είδε τον Δημάκο να μην μπορεί να στείλει το ματς στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 16-7, 32-33, 45-57, 69-73.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook