Ο χρόνος πιέζει το Ρέθυμνο

Συνεχίζει να προσπαθεί για να αποφύγει την… «κατρακύλα» της ΕΚΑΣΚ, με το σενάριο της συμμετοχής στην Β’ Εθνική να παραμένει “ορθάνοικτο”.

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία…

Ρητό που ταιριάζει γάντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings και συγκεκριμένα στην προσπάθεια που κάνει για να πατήσει γερά στα πόδια του μετά την απρόσμενη και ξαφνική αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη.

Και συνεχίζει να προσπαθεί για να αποφύγει την «κατρακύλα» της ΕΚΑΣΚ, με το σενάριο της συμμετοχής στην Β’ Εθνική να παραμένει ορθάνοικτο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «Ρ.Ν.», στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία ενός πολυμετοχικού σχήματος από δυνατούς Ρεθεμνιώτες επιχειρηματίες. Οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη και επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την αίσια έκβαση της υπόθεσης. Η πρωτοβουλία πάρθηκε από μέλη του Δ.Σ. της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan King, τα οποία έχουν προσεγγίσει επιχειρηματίες της πόλης που από την πλευρά τους δείχνουν ιδιαίτερα ζεστοί για να προσφέρουν ενεργά στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της.

Η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων «παλεύει» για να βρεθούν οι πόροι της συμμετοχής στην Β’ Εθνική κατηγορία. Πρόκειται για ένα ανοικτό πολυμετοχικό σχήμα και η πόρτα ΔΕΝ είναι κλειστή για κανένα ενδιαφερόμενο. Το αντίθετο μάλιστα. Η… πόρτα της Β’ Εθνικής είναι ανοικτή, αλλά όχι για πολύ καιρό ακόμα. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Συνεπώς, απαιτεί εγρήγορση, αποφασιστικότητα και πίστη στο εγχείρημα.

Η υποστήριξη, η ενεργή συμμετοχή και η παρουσία όλων των φίλων του μπάσκετ και του Ρέθυμνο Cretan Kings είναι αναγκαία. Με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Ακόμα και με την αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας σαν μορφή στήριξης και ενίσχυσης της ομάδας. Ακόμα και με την μορφή χορηγίας ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Μπορεί να χάθηκε πολύτιμος χρόνος μετά την ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Κωστή Ζομπανάκη και την ανοικτή συγκέντρωση του «Μελίνα Μερκούρη». Όμως ποτέ δεν είναι αργά και ο κόσμος του Ρεθύμνου δείχνει διατεθειμένος να «μιλήσει» αυτήν την δύσκολη στιγμή. Αρκεί να κάνει την πρόθεσή του, πράξη.

Β’ Εθνική – ΕΚΑΣΚ… Θετικά και αρνητικά

Η… απόσταση ανάμεσα σε Β’ Εθνική και ΕΚΑΣΚ είναι χαώδης από όλες τις απόψεις. Μπορεί οι Ρεθεμνιώτες να συνήθισαν τα μεγαλεία της Basket League τα τελευταία χρόνια, αλλά πλέον αυτό το σενάριο μοιάζει ουτοπικό. Όμως και η «κατρακύλα» στο τοπικό πρωτάθλημα δεν είναι λύση. Κακά τα ψέματα, με αυτό το σενάριο η ομάδα κινδυνεύει με αφανισμό. Τί μπορεί να προσφέρει η παρουσία στην ΕΚΑΣΚ; Δυστυχώς τίποτα, παρά μόνο την συμμετοχή Εφήβων στην ανδρική ομάδα. Και αυτή υπό προϋποθέσεις…

Από την άλλη, η Β’ είναι μία Εθνική κατηγορία. Το Ρέθυμνο Cretan Kings θα μπορέσει να διατηρηθεί σε ένα επίπεδο, θα συνεχίσει να δουλεύει επαγγελματικά και όχι με ημίμετρα, θα είναι σε θέση να προσεγγίσει αξιόλογους νεαρούς παίκτες από την Κρήτη και όχι μόνο. Και παράλληλα με τις εργασίες για το «Μελίνα Μερκούρη», θα παραμείνει στο προσκήνιο. Θα ρίχνει «κλεφτές» ματιές προς το μέλλον.

Με το ανοικτό, διευρυμένο, ευέλικτο, φρέσκο και με νέα πρόσωπα πολυμετοχικό σχήμα, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την βοήθεια-στήριξη-επιστροφή του Κωστή Ζομπανάκη. Αρκεί, όμως, να διαπιστώσει πως γίνεται δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από την ανδρική ομάδα, μέχρι τις ακαδημίες, το Assist και τις κοινωνικές δράσεις. Αρκεί, λοιπόν, να δει εγρήγορση από όλους. Διάθεση από τους Ρεθεμνιώτες να συνδράμουν ενεργά για να παραμείνει η ομάδα τους σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Πηγή: rethnea.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook