Στον Εργοτέλη το Κύπελλο Κρήτης

Ο Εργοτέλης στέφθηκε Κυπελλούχος Κρήτης επικρατώντας του Ρεθύμνου Cretan Kings στον τελικό με 83-77.

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, η ομάδα μπάσκετ του Εργοτέλη κατέκτησε το Κύπελλο Κρήτης απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings.

Η ομάδα του Ηρακλείου κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά που είχε πάρει στα τελευταία λεπτά, καθώς με το σκορ να γράφει 81-77 υπέρ του, εκμεταλλεύτηκε το χαμένο τρίποντο του Λαγουδάκη με 12 δευτερόλεπτα να απομένουν και σκοράροντας δύο ακόμα βολές, έφερε το σκορ στο τελικό 83-77.

Οι παίκτες του Εργοτέλη αφιέρωσαν το τρόπαιο στον πρόεδρο της ομάδας, Βαγγέλη Γιαννουλάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα υγείας και δεν κατάφερε να παρεβρεθεί στο κλειστό του Λίντο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εργοτέλης κατέκτησε το νταμπλ, καθώς μετά το πρωτάθλημα της ΕΣΑΣΚ κατέκτησε και το Κύπελλο Κρήτης, ενώ έγινε η δεύτερη συνεχόμενη ομάδα που μετά την άνοδό της, καταφέρνει να πάρει το Κύπελλο, καθώς ο ΑΟ Χανιά είχε πράξει το ίδιο την περασμένη σεζόν.

Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης ήταν: 26-18, 41-37 (ημίχρονο), 57-54, 83-77

Εργοτέλης (Γ. Βισκαδουράκης): Κάτος 6, Γουμενάκης 7(1), Μαϊστρέλης 11(3), Βερτούδος, Λαγουδάκης, Δαπουλάκης, Μανιαδής 5, Καρλάφτης 13(4), Μπουμπάρης 25, Αντωνογιαννάκης 1, Μητρόπαπας 4, Καραλής 11(1).

Ρέθυμνο Cretan Kings (Δ. Μητρόπουλος): Ασουμανάκης 5, Θεοδωρίδης 10(1), Κούμουλος 23(3), Βελίου, Κωνσταντινίδης, Ζουμπουλάκης 8, Λαγουδάκης, Φωτάκης, Τσαρούχας 12 (4), Ασμαριαννάκης, Βαμβακάς, Μαραυγάκης 19 (4).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook