Kάτας: «Θα είναι τρελή η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ – Πάμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα υποδεχθεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (7/5, 21:15), σε μια αναμέτρηση με χαρακτήρα τελικού για την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague, μετά το 2-2 που έχει διαμορφωθεί στην σειρά μετά το πρώτα 4 ματς.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR θα υποδεχθεί τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (7/5, 21:15), σε μια αναμέτρηση με χαρακτήρα τελικού για την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague, μετά το 2-2 που έχει διαμορφωθεί στην σειρά μετά το πρώτα 4 ματς.

Ο προπονητής των Ισραηλινών, Όντεντ Κάτας, εξήγησε ότι περιμένει μία τρελή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και επισήμανε ότι η ομάδα του μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση και να πετύχει το break στο Game 5, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για το Βερολίνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Όντεντ Κάτας ενόψει του Game 5:

Για το Game 4 και το Game 5: «Όταν τελείωσε το Game 4 με τον Παναθηναϊκό, αισθανθήκαμε ότι χάσαμε μια ευκαιρία. Κατάφεραν να σκοράρουν αρκετούς πόντους στο τέλος. Κάποια πράγματα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποτρέψει, κάποια άλλα λιγότερο. Παρόλα αυτά έχουμε δώσει στον εαυτό μας την ευκαιρία να προκριθούμε στο Game 5».

Για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ: «Μάλλον θα υπάρχει διαφορετική ατμόσφαιρα. Αυτό που πάμε να κάνουμε είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία, αλλά μετά από αυτή την τρελή σεζόν, θέλουμε να δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να το πετύχουμε. Φυσικά πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε, κερδίσαμε εκεί ήδη δύο φορές, τόσο στα play-offs όσο και στην κανονική περίοδο. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ξανά».

Για το γεγονός ότι καμία φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει κερδίσει σε Game 5: «Έχουμε παίξει στην EuroLeague για αρκετά χρόνια και υπάρχει λόγος που τα πέμπτα παιχνίδια καταλήγουν συνήθως στις γηπεδούχες ομάδες, υπάρχει μια ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Είπαμε από την πρώτη μέρα ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό που κάναμε. Θα παίξουμε το μπάσκετ μας με αυτοπεποίθηση».

Για τον Μπάλντγουιν και τον ΝτιΜπαρτολομέο: «Φυσικά θα θέλαμε όλοι να είναι υγιείς και ο Γούειντ (σ.σ. Μπάλντγουιν) να είναι σε κορυφαία φόρμα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για περαιτέρω εξετάσεις, για να δούμε αν αυτό είναι εφικτό. Όσο για τον Τζον (σ.σ. ΝτιΜπαρτλομέο) θα είναι καλά».

Για το δυνατό στοιχείο της ομάδας του: «Και στο Game 1 και στο Game 2 γυρίσαμε από αρκετούς πόντους πίσω. Είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και πιστεύει σε αυτό που κάνει».

Για το αν η πίεση είναι στην πλευρά του Παναθηναϊκού: «Σε κάθε παιχνίδι ερχόμαστε με μια συγκεκριμένη πίεση και ενθουσιασμό. Αυτή η πίεση πρέπει να διοχετευθεί σωστά. Υπάρχουν παίκτες εδώ με εμπειρία που έχουν περάσει από παρόμοιες καταστάσεις. Θα υπάρχει μια τρελή ατμόσφαιρα για την οποία θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και να το απολαύσουμε».

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook