Ο δρόμος για το Βερολίνο, περνά από τη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Μπαρτσελόνα (8/5,22:00) στο Game 5 της σειράς και θέλει να είναι ο πρώτος φιλοξενούμενος που θα κερδίσει το τελευταίο παιχνίδι σε σειρά και έτσι να βρεθεί Final-4 της Euroleague.

Στα αγωνιστικά, οι Καταλανοί θα παραταχθούν πάνοπλοι, ενώ από την πλευρά των Πειραιωτών αμφίβολος είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος έχει ακολουθήσει την αποστολή στη Βαρκελώνη, αλλά δύσκολα θα αγωνιστεί.

Ο Ολυμπιακός έδειξε στο Game 4 στο ΣΕΦ πως είναι ικανός να προκριθεί διαλύοντας με 92-58 την Μπαρτσελόνα, αλλά η σημερινή αναμέτρηση σίγουρα θα είναι διαφορετική, όπως τόνισε ο αρχηγός των Πειραιωτών Κώστας Παπανικολάου. «Σαφέστατα δεν θα είναι ένας αγώνας όπως τους προηγούμενους. Και οι δύο ομάδες θα παλέψουν σκληρά. Θα είναι κλειστό παιχνίδι και οι λεπτομέρειες θα είναι εκείνες που θα κρίνουν τον νικητή.

Το πλεονέκτημα που έχει η ομάδα που παίζει εντός έδρας πολλές φορές δημιουργεί μια παραπάνω πίεση και ένα πρέπει παραπάνω επειδή παίζεις στο γήπεδό σου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά τους οι Καταλανοί βλέπουν το ματς ως την μεγαλύτερη μάχη μέχρι τώρα της σεζόν. «Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που έχουμε δώσει φέτος, μαζί με τον τελικό Κυπέλλου. Ελπίζω να είναι μια από τις πιο σπουδαίες νύχτες που έχουμε βιώσει ποτέ σε αυτό το γήπεδο. Δεν υπάρχει φαβορί. Όλη η σειρά ήταν πολύ κλειστή, αλλά εγώ πάντα πιστεύω στην ομάδα μου, θεωρώ πως είναι η καλύτερη και θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ρότζερ Γκριμάου.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς, Νταμίρ Γιαβόρ και Ούρος Νίκολιτς.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook