Τα σημεία που θα κρίνουν την μάχη του Ολυμπιακού απέναντι στην Ρεάλ (vids)

Έναν χρόνο μετά την «πικρή» ήττα του Ολυμπιακού από την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Κάουνας, οι δύο ομάδες τίθενται ξανά αντιμέτωπες, αυτήν την φορά στον ημιτελικό του Final Four του Βερολίνου.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπόρεσαν έστω να ξαναδούν τη φάση με το νικητήριο σουτ του Γιούλ στο περυσινό παιχνίδι.

Οι περισσότεροι είχαν την αντίδραση του Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος με περίσσιο θάρρος είπε πως διέγραψε τα social media για να μην ξαναδεί τη φάση με το «μανταρίνι» του Ισπανού γκαρντ.

Όλα αυτά ανήκουν στο χθες και στο παρελθόν. Φρέσκα κουλούρια που λέμε. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες την Παρασκευή το βράδυ (22/5, 22.00) στον μεγάλο ημιτελικό της Uber Arena και για να φύγει κάποια από τις δύο ομάδες με «λεία» την πρόκριση υπάρχουν κάποια σημεία κλειδιά. Και αυτά θα δούμε μαζί ευθύς αμέσως.

Η μάχη των «δεινοσαύρων»

Ένα κομβικό σημείο για τον νικητή της αναμέτρησης είναι η «μάχη των Γιγάντων». Φαλ εναντίον Ταβάρες και Πουαριέ εναντίον Μιλουτίνοφ.

Στον περυσινό τελικό ο Ταβάρες περιόρισε εν πολλοίς τον Γάλλο σέντερ του Ολυμπιακού, θωρακίζοντας εξαιρετικά την ρακέτα της Ρεάλ και μάλιστα ήταν τόσο κυριαρχικός που βγήκε MVP του τελικού.

Ο Ολυμπιακός όμως φέτος έχει πραγματική δύναμη μέσα στην ρακέτα, καθώς εκτός από τον Φαλ υπάρχει και ο Μιλουτίνοφ σε ένα δίδυμο ψηλών που μπορεί να περιορίσει αρκετά την δράση του ψηλού από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Επίσης υπάρχει και ο Ράιτ, αν ο κόουτς Μπαρτζώκας θελήσει να δώσει μια άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας του και να τραβήξει τους ψηλούς της «Βασίλισσας» μακριά από το καλάθι για να ανοίξει ο χώρος μέσα στην ρακέτα.

Η άμυνα ζώνης του Ματέο που θα προσπαθήσει να «βραχυκυκλώσει» τον Ολυμπιακό

Η ομάδα του Τσους Ματέο σε ολόκληρο τον περυσινό τελικό του Κάουνας έπαιξε ζώνη τον Ολυμπιακό, κλείνοντας κάθε δίοδο προς το καλάθι της και άφησε τους Πειραιώτες να νικήσουν με το σουτ. Και αυτό ακριβώς έκαναν για 38′.

Και στον ερχόμενο ημιτελικό του Βερολίνου ο Ισπανός κόουτς θα παίξει ζώνη τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ποντάροντας στην αστοχία του, η οποία εμφανίστηκε στο Game 5 στην Βαρκελώνη.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας βλέπει αρκετό καιρό ντεφορμέ τον Κάνααν και τον Πίτερς στο περιφερειακό σουτ, που είναι το δυνατό τους σημείο. Έχουν μείνει μακριά από τον καλό τους εαυτό και εδώ είναι η ευκαιρία τους, καθώς και οι δύο είναι οι πιο αξιόπιστοι σουτέρ που υπάρχουν στον Ολυμπιακό.

Οι ρυθμιστές της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φθείρει τους μεγάλους ηλικιακά γκαρντ της Ρεάλ (Γιούλ, Σέρχι, Κοζέρ) και να προσπαθήσει να τρέξει το γήπεδο όποτε του δίνεται η δυνατότητα κυρίως με τον Σακίλ ΜακΚίσικ που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα.

Θα πρέπει να μην βρεθούν και ο Χεζόνια και ο Μούσα σε τρομερή κατάσταση ταυτόχρονα. Είναι οι δύο καλύτεροι σουτέρ των Μαδριλένων, O Κροάτης μετρά 13.7 πόντους μέσο όρο με 45.2% στο τρίποντο, ενώ ο Βόσνιος έχει 13.2 πόντους με 41.7% στο τρίποντο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει για να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει την Euroleague, ενώ ήταν πρώτη και στην regular season, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ από όταν η διοργάνωση πήρε την μορφή που έχει σήμερα.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη θέλει να περάσει τη Ρεάλ, παίρνοντας εκδίκηση και για την περυσινή ήττα και απώλεια του τροπαίου, όμως περισσότερο θέλει την νίκη για να μπορέσει να διεκδικήσει αυτό που τρία χρόνια τώρα γυροφέρνει. Και ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το 4ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του.

 

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook