Τα πράγματα που σίγουρα θα θυμόμαστε από την φετινή Euroleague (vids)

Η πιο ανταγωνιστική Euroleague όλων των εποχών, μέχρι την επόμενη είναι αυτή της σεζόν 2023-24, η οποία ολοκληρώνεται με το Final Four του Βερολίνου.

Αρκετά ήταν αυτά που μας έκαναν εντύπωση, ωστόσο μερικά είναι σίγουρο πως θα τα θυμόμαστε για αρκετό καιρό, καθώς άφησαν το σημάδι του στην φετινή διοργάνωση. Πάμε να δούμε ποια ήταν αυτά.

Η απίστευτη πορεία της Ρεάλ με 27 νίκες

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και φέτος το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο με 27 νίκες και εφτά ήττες, ενώ ήταν η μοναδική που προκρίθηκε στο Final 4 με «σκούπα» στο Final Four, επικρατώντας της Μπασκόνια με 3-0 στα playoffs.
Υπήρξαν παιχνίδια που έκρυψε την μπάλα στο παρκέ. Η απόκτηση του Καμπάτσο το περυσινό καλοκαίρι επιβεβαίωσε πως ο Αργεντινός μπορεί να φέρει μια ομάδα σε πολύ υψηλό επίπεδο και ο Τσους Ματέο κατάφερε να δέσει αρμονικά όλους τους εξαιρετικούς παίκτες που διαθέτει. Και δικαίως αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της διοργάνωσης, παίρνοντας τα σκήπτρα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το νεοσύστατο play-in tournament

Μπήκε για πρώτη φορά στη ζωή μας στην Euroleague και έγινε για να αυξήσει τον ανταγωνισμό καθώς δίνει την ευκαιρία στις ομάδες από το 8-10 την δυνατότητα να πάνε στα playoffs και κατ’ επέκταση στο Final Four. Oι ομάδες που προχώρησαν στα playoffs από αυτήν την διαδικασία ήταν η Μπασκόνια και η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

H ανάδειξη του Τζέιμς ως πρώτου σκόρερ όλων των εποχών και MVP της Euroleague

Φέτος ο Μάικ Τζέιμς κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών, καθώς προσπέρασε στην 1η θέση τον Βασίλη Σπανούλη την 28η αγωνιστική στο παιχνίδι της Μονακό με τον Ερυθρό Αστέρα.

Επίσης ο Αμερικανός combo guard αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης της φετινής σεζόν στη Euroleague (κανονική περίοδος και playoffs) αναδείχθηκε ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό.

Το αποτέλεσμα προέκυψε από ψήφους οπαδών, δημοσιογράφων, αρχηγών ομάδων και προπονητές. Τη φετινή σεζόν μέτρησε 17.9 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 5.1 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ είναι μέλος και της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης.

H «ξεγυρισμένη» 50αρα του Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις

Ήταν η σεζόν τον ρεκόρ αυτή στην διοργάνωση η εφετινή. Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις της Φενέρμπαχτσε σημείωσε 50 πόντους κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου στην Πόλη και έσπασε το ρεκόρ πόντων σ’ ένα παιχνίδι.

Το προσωπικό ρεκόρ του Χέιζ-Ντέιβις ήταν οι 26 πόντοι, μία επίδοση που έκανε σμπαράλια. Το προηγούμενο ρεκόρ του κορυφαίου σκόρερ σε ένα ματς το είχε ο Σέιν Λάρκιν με 49 πόντους.

Το πολύ χαμηλό επίπεδο στους διαιτητές

Ο φάκελος διαιτησία θα μπορούσε να είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο μόνος του. Και αυτό επειδή σχεδόν όλες οι ομάδες είχαν παράπονα από εκείνη.

Οι Έλληνες, οι Τούρκοι, οι Ισπανοί, οι Ισραηλινοί, οι Γάλλοι. Ομάδες που ξοδεύουν εκατομμύρια, ιδιοκτήτες που επενδύουν, είδαν τις διαιτητικές αποφάσεις πολλές φορές να κρίνουν αγώνες.

Και μαζί πλασαρίσματα στη βαθμολογία, προκρίσεις, αβαντάζ έδρας.

Πάνω από τα οποία η Euroleague πρέπει να… σκύψει και να δει τι θα κάνει. Είτε φέρνοντας καλύτερους διαιτητές, είτε εκπαιδεύοντας αυτούς που ήδη έχει στο δυναμικό τη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook