ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ 97-80 ΚΑΙ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Ο τελικός ξεκίνησε με ένα επιθετικό κρεσέντο του Εντιαγέ, ο οποίος πέτυχε δύο τρίποντα και ένα ακόμα δίποντο, βάζοντας μπροστά τη Ρεάλ με 8-3, καθώς για τον Παναθηναϊκό απάντησε με τρίποντο ο Γκραντ. Ο Χεζόνια σημείωσε τους πρώτους του πόντους, με τον Παπαπέτρου να μειώνει με τρίποντο σε 10-6 και τον Ναν να σκοράρει τρεις βολές μετά το δεύτερο φάουλ του Ταβάρες και την τεχνική ποινή στον Τσους Ματέο. Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Μούσα η Ρεάλ άνοιξε τον ρυθμό (15-9), ενώ ακολούθησαν καλάθια από τους Μήτογλου και Λεσόρ και ισάριθμες απαντήσεις του Πουαριέ (19-13). Ο Ναν σκόραρε για τρεις, για να ευστοχήσει σε τρίποντο και ο Καμπάτσο (22-16), ενώ στη συνέχεια οι Μαδριλένοι βρήκαν σκορ από τον Μούσα. Ο Βόσνιος οδήγησε τη Ρεάλ στους 27 πόντους, με τους «πράσινους» να φτάνουν στους 22 με τους Παπαπέτρου, Ναν και το τρίποντο του Σλούκα. Στο τέλος της περιόδου ο Γιαμπουσέλε ευστόχησε σε ακόμα ένα τρίποντο για τους Ισπανούς, ο Ροντρίγκεθ σημείωσε τέσσερις πόντους, με τον Σλούκα και τον Ερνάνγκομεθ να σκοράρουν σε τρεις βολές. Το 36-25 στο 10’ διαμόρφωσε ο Πουαριέ με δύο βολές.

Στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς και επέστρεψε στον αγώνα. Ο Σλούκας μείωσε αρχικά σε 36-27, όμως ο Γιαμπουσέλε με σουτ τριών πόντων και ο Κοζέρ με δικούς του πόντους ανέβασαν το σκορ στο 41-27. Οι «πράσινοι» βελτίωσαν την άμυνά τους και έτσι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση. Με σερί 8-0 από τους Ερνανγκόμεθ, Σλούκα και Λεσόρ ο Παναθηναϊκό μείωσε στους 6 (41-35) ξεσηκώνοντας το κοινό στην Uber Arena. Ο Πουαριέ με δικό του καλάθι σημείωσε το 43-35, με τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει περισσότερο με τρεις πόντους του Λεσόρ και έναν του Γκραντ (43-39). Ο Χεζόνια με τρίποντο έδωσε ανάσα στους Μαδριλένους, όμως το «τριφύλλι» βρήκε δύο τρίποντα με τους Γκραντ και Βιλντόσα μειώνοντας στον πόντο (46-45). Το ματς έγινε ντέρμπι και η Ρεάλ έφτασε στο +3 (48-45) με βολές του Καμπάτσο, με τον Λεσόρ να μειώνει εκ νέου για τον Παναθηναϊκό. Στον επίλογο ο Μούσε και ο Καμπάτσο με δύο τρίποντα έφεραν τη Ρεάλ και πάλι σε διαφορά ασφαλείας με το σκορ του ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 54-49, με buzzer beater του Σλούκα.

Ο Σλούκας στην έναρξη του δευτέρου μέρους ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο και ο Καμπάτσο απάντησε για το 56-52. Ο Λεσόρ με μία βολή και ο Ερνανγκόμεθ με δικό του καλάθι μείωσαν σε 56-55, ενώ ο Ναν με τρίποντο έφερε τους «πράσινους» για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (58-56). Το ματς έγινε ντέρμπι για τα καλά με τις δύο ομάδες να βάζουν πόντους με το… σταγονόμετρο και τους «πράσινους» να έχουν χαλάσει το μυαλό των Μαδριλένων. Ο Μούσα μείωσε με μία βολή και ο Ναν με λέι απ σημείωσε το 60-57 υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Πουαριέ μείωσε και πάλι στον πόντο, όμως ο Παναθηναίκός με βολές των Σλούκα και Καλαϊτζάκη ξέφυγε με 5 (64-59).

Με τρίποντες βόμβες από Μήτογλου, Σλούκα ο Παναθηναϊκός 2,30 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα εκτόξευσε την διαφορά στους 10 πόντους (86-76) και στο Βερολίνο είχε στηθεί ένα τεράστιο πάρτι για το έβδομο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook