Σήμερα αποφασίζει για την αναδιάρθρωση η ΕΠΣΗ

Το σχέδιο προβλέπει αλλαγές στην Α1 με την δημιουργία δύο ισοδύναμων ομίλων με επικεφαλής τους ΠΟΑ και Ρούβα.

Σήμερα το απόγευμα στις 18.00 θα διεξαχθεί διοικητικό συμβούλιο στην ΕΠΣΗ με βασικό θέμα την αναδιάρθρωση των κατηγοριών ώστε να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στην Α1 ΕΠΣΗ ενόψει της νέας χρονιάς. 

Αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να πάρει “σάρκα και οστά” η αναδιάρθρωση των κατηγοριών και κυρίως της Α1 που θα έχει μία νέα μορφή, με δύο ομίλους και κατάργηση των πλεϊ οφ που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Η Α1 θα χωριστεί σε δύο ισοδύναμους ομίλους, που θα δημιουργηθούν με βάση κλήρωση και όχι γεωγραφικά κριτήρια, με επικεφαλής τους ΠΟΑ και Ρούβα, ενώ αναμένεται να  απαρτίζεται από 10 ομάδες ο καθένας και έτσι δεν υποβιβάζονται Πατούχας και Κόροιβος.

Στην πρώτη φάση θα γίνουν μονοί αγώνες, όχι μέσα – έξω, με βάση κλήρωση σε κάθε όμιλο και μετά από την βαθμολογία που θα προκύψει θα προκύψουν δύο νέοι όμιλοι, ανόδου και καθόδου, όπου στον πρώτο θα συμμετέχουν οι πέντε πρώτοι και στον δεύτερο οι πέντε τελευταίοι κάθε ομίλου. Ένα σύστημα που θυμίζει έντονα αυτό των Χανιών δηλαδή.

Το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Αυγούστου ή σίγουρα αρχές Σεπτέμβρη.

Επίσης σήμερα θα αποφασιστεί τι θα γίνει και στις άλλες κατηγορίες, και δη στην Α2, όπου υπάρχει σκέψη να γίνουν μπαράζ ανόδου και μπαράζ υποβιβασμού αν και ίσως τελικά να μην υπάρξει αλλαγή.

Σημαντικό είναι και το θέμα με τους γιατρούς που ίσως και αυτό να συζητηθεί σήμερα στο Δ.Σ της τοπικής Ένωσης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook