Θέμα: Βήμα βήμα η πορεία του Ηροδότου προς το… ριπίτ

Ο Ηρόδοτος πήρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το Κύπελλο ΕΠΣΗ, στο ιδιο γήπεδο (Μαρτινέγκο), στην παράταση (1-0 φέτος, 2-1 πέρυσι) και κόντρα σε ομάδα της Μεσαράς (Ζαρός ενώ πέρυσι ήταν ο Ρούβας). Παμε να θυμηθούμε την πορεία του… Γράφει ο Μανώλης Θέμελης.

Μετά από έναν συγκλονιστικό Τελικό, που τα είχε όλα (αποβολές, δοκάρι, ένταση και ακυρωθέν γκολ) ο Ηρόδοτος κατέκτησε και φέτος στο “Μαρτινέγκο”, στην παράταση το Κύπελλο ΕΠΣΗ, για 8η φορά στην ιστορία του, επικρατώντας με γκολ του Φραγκουλάκη 1-0, του ψυχωμένου Ζαρού.

Πάμε να θυμηθούμε την φετινή πορεία του και τους πρωταγωνιστές του Θριάμβου.

Το ξεκίνημα…

Στην πρώτη φάση ο Ηρόδοτος είχε εύκολο έργο είχε στους Βώρρους επικρατώντας με 1-5 της Φαιστού.

Στο 13′ ο Μυλωνάς άνοιξε το σκορ ενώ μόλις ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίχτης έκανε το 0-2.

Στο 37′ ο Μπερνιδάκης έδωσε “αέρα” τριών τερμάτων στην ομάδα του.

Η ομάδα των Βώρρων κατάφερε να μειώσει σε 1-3 με τον Καρταλιανάκη, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρόδοτος κατάφερε να σημειώσει δύο ακόμα γκολ για να διευρύνει το σκορ με τον Ζαφείρη στο 77′ και τον Μπάμπη στο φινάλε.

Η σύνθεση του Ηροδότου:

Μήτρου Β., Φράγκος (65′ Παναγιωτάκης), Παρθενιάδης, Κανδηλάκης, Μπαλάφας, Κεφαλούκος, Μυλωνάς, Φραγκουλάκης, Μπερνιδάκης(73′ Ζαφείρης), Μήτρου Ν. (77′ Καργιωτάκης), Μπάμπης

 

Η φάση των “32”

Στην δεύτερη φάση, ο Ηρόδοτος με τον Ζαφείρη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση, πέρασε εύκολα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ κερδίζοντας με 8-0 τον ΕΓΟΗ.

Το σκορ “άνοιξε” στο 33ο λεπτό με τον Παπαδάκη. Ο Ηρόδοτος έβαλε και δεύτερο τέρμα με τον Ζαφείρη να χρίζεται σκόρερ.

Στην επανάληψη, ο Ηρόδοτος ξεκίνησε ένα επιθετικό… κρεσέντο, με τον Ζαφείρη αρχικά να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το τρίτο της ομάδας του στο 55′. Ο Μπερνιδάκης στο 75ο λεπτό έκανε το 4-0.

Στο 78’ ο Παναγιωτάκης με κεφαλιά έκανε το 5-0 και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπαλάφας με σουτ «έγραψε» το 6-0. Στο 85’ ο Ζαφείρης έκανε χατ-τρικ και το 7-0 και “καρέ” στο 89’ κάοντας το τελικό 8-0.

Ηρόδοτος:

Μήτρου, Παπαγγελής (70’ Παρθενιάδης), Μπάμπης (48’ Καρυωτάκης), Κεφαλούκος (73’ Μπερνιδάκης), Μπαλάφας, Παναγιωτάκης, Ζαφείρης, Φραγκουλάκης, Νικολάου Χ., Παπαδάκης, Νικολάου Π.’

Η φάση των “16”

Στην φάση των “16” ο Ηρόδοτος πανηγύρισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣΗ απέναντι στην Αγία Βαρβάρα καθώς επικράτησε με 0-3.

Τα γκολ σημείωσαν ο Νικολάου στο 33′ , ο Μυλωνάς στο 40′ και ο Πναγιωτάκης στο 65′.

Η σύνθεση του Ηροδότου:

Μήτρου Β., Μήτρου Ν., Φράγκος, Καργιωτάκης, Παπαγγελής, Μυλωνάς, Αχιλλέως (83′ Κανδηλάκης), Παναγιωτάκης, Παρθενιάδης, Νικολάου Χρ., Νικολάου Πρ.

 

Ο προημιτελικός

Στην συνέχεια, την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΗ πανηγύρισε ο Ηρόδοτος αφού κατάφερε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού να επικρατήσει με σκορ 4-1 του Α.Ο. Τυμπακίου.

Στο 10’  με την πρώτη εμφάνιση μετά την επιστροφή του ο Μωραϊτης έκανε το 1-0. Το 2-0 έκανε στο 20′ ο Μπάμπης στο 60′ ο Φραγκουλάκης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ο ΑΟΤ δεν το έβαλε κάτω και επτά λεπτά αργότερα (67’) μείωσε σε 3-1 με μια σέντρα σουτ του Χριστοδουλάκη αλλά στο 80’ o Μπάμπης με ένα όμορφο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Ηρόδοτος: Μήτρου, Παναγιωτάκης,  Παρθενιαδής,  Κεφαλούκος(62’ Καρυωτάκης), Αχιλλέως, Κανδυλάκης, Μυλωνάς, Φραγκουλάκης.(82’ Νικολάου), Μωραϊτης, Παπαδάκης(30’ Τζουβάρας), Μπάμπης

Οι δύο ημιτελικοί

Στο Γάζι, Αλμυρός και Ηρόδοτος έμειναν στο 2-2.

Ο Αλμυρός προηγήθηκε στο 31′ με τον Ανδρέα Στρατήγη με κεφαλιά και ο Ηρόδοτοςισοφάρισε στο 36′ με φάουλ του Φραγκουλάκη.

Στο 56′ ο Κοιλιάρας με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 1-2. Τελικά το 2-2 ήρθε στο 85′ όταν ο Ξημεράκης σκόραρε με κεφαλιά.

Ηρόδοτος: Λουτριώτης, Τσουμάγκας, Παρθενιάδης (54′ Φράγκος), Προβυδάκης, Κανδυλάκης, Μπαλάφας, Μυλωνάς (90′ Τζουβάρας), Φραγκουλάκης, Μωραΐτης (70′ Μπερνιδάκης), Κοιλιάρας, Μπάμπης.

Στον επαναληπτικό στην Ν. Αλικαρνασσό, ο Ηρόδοτος επικράτησε με το ευρύ 5-0 και πήρε την πρόκριση για τον Τελικό.

Το 1-0 στο 29 έκανε ο Μπάμπης και στο 37′ το 2-0 ο Φραγκουλάκης. Στο 60΄ σκόραρε πάλι ο Μπάμπης και στο 76΄ με πέναλτι, ο Μωραΐτης έκανε το 4-0, ενώ στο 80΄ ο Κοιλιάρας με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Ηρόδοτος: Λουτριώτης, Προβιδάκης, Τσουμπάνγκας, Κεφαλούκος, Κανδηλάκης, Μπαλάφας, Μυλωνάς(47΄ Μωραΐτης), Φραγκουλάκης, Μπερνιδάκης(68΄ Αχχιλέως), Κοιλιάρας(81΄ Παναγιωτάκης), Μπάμπης

Τελικός

Το 8ο Κύπελλο και δεύτερο σερί για τον Ηρόδοτο ήρθε στο “Μαρτινέγκο” στην παράταση με γκολ του του Φραγκουλάκη, μετά από φάουλ με πάσα του Μπάμπη στο 104′ με την μπάλα να «κοντράρει»!

Hρόδοτος :
Λουτριώτης, Κανδηλάκης (83′ Αχιλλέως), Μπαλάφας, Προβιδάκης, Τσουμάγκας, Κεφαλούκος, Μπάμπης, Φραγκουλάκης, Μωραΐτης (53′ Κοιλιάρας), Μυλωνάς, Μπερνιδάκης (110′ Παπαδάκης).
Στον πάγκο έμειναν οι: Φράγκος, Μήτρου, Παρθενιάδης, Τζουβάρας.

Stoiximan.gr. Live streaming στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Primera Division, Bundesliga, Campionato, NBA, Euroleague).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook