Φιλικό που ξυπνάει μνήμες και χαμόγελα…

Στις 7 Ιουνίου η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004, Εθνική Ελλάδας θα αναμετρηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο με την Ίντερ του 2010, η οποία είχε κατακτήσει εκείνη τη χρονιά το Champions League! Πάμε να θυμηθούμε τι έγινε 2004 και 2010…

Μια τεράστια ποδοσφαιρική εκδήλωση θα φιλοξενήσει η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου στο Παγκρήτιο Στάδιο την Τετάρτη 7 Ιουνίου.
Στο Παγκρήτιο θα τεθούν αντιμέτωπες η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004, Εθνική Ελλάδας, με την Ίντερ του 2010, η οποία είχε κατακτήσει εκείνη τη χρονιά το Champions League!
Πρόκειται για ένα φιλικό μεγάλων αστέρων, με δύο τεράστια προπονητικά ονόματα στους πάγκους, τον Ότο Ρεχάγκελ και τον Ζοσέ Μουρίνιο!
Η Εθνικής Ελλάδας των Ζαγοράκη, Καραγκούνη, Νικοπολίδη, Δέλλα, Μπασινά κ.α. απέναντι στην Ίντερ των Ζανέτι, Μιλίτο, Σάμουελ, Ετό, Μπαλοτέλι, Σνάιντερ, Λούσιο, Μαϊκόν και άλλων διεθνούς παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστών!
Πάμε να θυμηθούμε τις αξέχαστες στιγμές δόξας.

Τελικός Euro

Πορτογαλία, Λισσαβόνα (“Λουζ”)
4 Ιουλίου 2014
Ο τελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2014 ήταν επανάληψη του αγώνα της πρεμιέρας μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ελλάδας (δεν είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στις 11 προηγούμενες διοργανώσεις), όμως δυστυχώς για τους Ίβηρες και ευτυχώς για εμάς το σενάριο ήταν το ίδιο με αυτό της 12ης Ιουνίου: νίκη της Ελλάδας, και αυτή τη φορά μάλιστα με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο.
Μετά από τις Ισπανία και Γαλλία, ο Άγγελος Χαριστέας “πλήγωσε” και τους Πορτογάλους, με το γκολ του στο 57′ να είναι αρκετό για να ανεβάσει την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης και να μπει στο πάνθεον της ιστορίας.
Κυριακή 4 Ιουλίου
Λισσαβόνα (“Λουζ”)
Πορτογαλία-Ελλάδα 0-1 (0-0)
Τελικός Euro
Πορτογαλία
: Ρικάρντο, Αντράντε, Κοστίνια (60΄ Ρούι Κόστα), Φίγκο, Παουλέτα (74΄ Νούνο Γκόμες), Μιγκέλ (43΄ Φερέιρα), Νούνο Βαλέντε, Καρβάλιο, Ρονάλντο, Μανίς, Ντέκο
Προπονητής: Λουίς Φελίπε Σκολάρι
Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (76΄ Βενετίδης), Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας (81΄ Παπαδόπουλος), Καψής, Κατσουράνης
Προπονητής: Οτο Ρεχάγκελ
Σκόρερ: 57΄ Χαριστέας
Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

Ίντερ του 2010

 
Ισπανία, Μαδρίτη, «Σαντιάγκο Μπερναμπέου”
22 Μαϊου 2010
Η Ίντερ με δύο γκολ του Ντ. Μιλίτο νίκησε την Μπάγερν (2-0) και κατέκτησε το τρόπαιο
Ο Αργεντινός στράικερ σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο και οδήγησε τους “νερατσούρι” για τρίτη φορά στην ιστορία τους στην κατάκτηση του τροπαίου, με τις δύο προηγούμενες να είναι το 1964 και το 1965.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πήρε το Champions League για δεύτερη φορά στην καριέρα του, καθώς το είχε κατακτήσει και το 2004 με την Πόρτο.


Μπάγερν – Ίντερ 0-2
Σκόρερ: 35′ και 70′ Ντιέγκο Μιλίτο

Γήπεδο: “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, Μαδρίτη

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμιτσέλις, Μπάντστουμπερ, Φαν Μπόμελ, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν, Χαμίτ Αλτιντόπ (63′ Κλόζε), Τόμας, Μίλερ, Όλιτς (74′ Μάριο Γκόμεζ).

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Σάμουελ, Κίβου (68′ Στάνκοβιτς), Καμπιάσο, Ζανέτι, Σνάιντερ, Ετο’ό, Πάντεβ (78′ Μουντάρι), Ντιέγκο Μιλίτο (92′ Ματεράτσι).

Stoiximan: Περισσότεροι τρόποι συναλλαγών: Τραπεζική μεταφορά (E-banking), Πιστωτική ή Χρεωστική κάρτα, VIVA, Paysafe, Skrill & Neteller. Stoixim

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook