Πίτσος: “Επέστρεψα στο δεύτερό μου σπίτι”

Ο Μηνάς Πίτσος μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την επιστροφή του στον Γιούχτα, την περυσινή σεζόν αλλά και το νέο πρωτάθλημα της Α1. 

Μετά από ένα χρόνο συνειδητής αποχής από τους πάγκους ο προπονητής των… τίτλων επέστρεψε στους πάγκους και σε μία γνώριμη του ομάδα.

Ο Μηνάς Πίτσος μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την νέα του ομάδα, τον Γιούχτα, την περυσινή σεζόν αλλά και το νέο πρωτάθλημα της Α1.

Αναλυτικά όσα είπε o Μηνάς Πίτσος την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την επιστροφή του στον Γιούχτα

«Επέστρεψα σε μία ομάδα όπου την ξέρω πολύ καλά. Υπάρχει πολύ καλό υλικό και έκανε εξαιρετική δουλειά ο προκάτοχός μου, Μανώλης Πατεμτζής. Είναι ένα υγιές σωματείο που γίνεται σοβαρή δουλειά από όλους. Έχει ένα γήπεδο – στολίδι και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι προοπτικές να πρωταγωνιστήσει. Έχει να προσφέρει πολλά ακόμα στο ποδόσφαιρο και θέλω να συνδράμω και εγώ σε αυτή την προσπάθεια. Ήρθα στην ομάδα και είναι σαν να μην έλειψα μία μέρα. Αυτά που έχουν αλλάξει είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Η ομάδα έχει μέλλον. Νιώθω οτι επέστρεψα στο 2ο μου σπίτι. Το πρώτο δεν θα αποκαλύψω ακόμα πιο είναι”.

Για την περυσινή χρονιά και τον ίδιο

“Ο Γιούχτας είχε μία πολύ καλή πορεία. Μετά την προπέρσινη σεζόν όπου κινδύνεψε να πέσει, άλλαξε ρότα και έγινε και πάλι πρωταγωνιστής όπως του αρμόζει. Βρήκε τον δρόμο του. Ο Ηρόδοτος ήταν η καλύτερη ομάδα και δεν μπορούσε να φτάσει ψηλότερα. Πέρυσι επέλεξα συνειδητά να μην δουλέψω σε κάποια ομάδα αν και είχα προτάσεις. Είχα υποχρεώσεις και παρακολούθησα κάποιες σχολές προπονητικής. Τελικά και φέτος είχα κάποιες προτάσεις και έκανα την σωστότερη θεωρώ επιλογή”.

Για την νέα σεζόν

“Θέλουμε να είμαστε ψηλά στο τέλος της. Θα διατηρηθεί ένας βασικός κορμός από πέρυσι και θα γίνουν ποιοτικές προσθήκες. Θα δούμε πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα αφού είμαστε στην αρχή ακόμα. Με τον Γιούχτα έχω γευτεί την χαρά της ανόδου και ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη. Μακάρι να τα πάμε εξίσου καλά”.

Για το πρωτάθλημα της Α1 και τον τρόπο διεξαγωγής του

“Δεν ξέρω τελικά τι είναι σωστό. Με τον Ζαρό και τον Ρούβα βγήκαμε πρώτοι και μετά στα πλεϊ οφ και τα μπαράζ δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα με τα πλέϊ οφ υπάρχει ενδιαφέρον αφού ειδικά φέτος που ο Ηρόδοτος είχε ξεφύγει, μετά από ένα διάστημα το ενδιαφέρον είχε ατονήσει και δεν σου κρύβω οτι και εγώ έβλεπα ματς της Α2. Ήταν ένα μακρύ πρωτάθλημα αλλά ο πρωταθλητής είναι πρωταθλητής όπως και να το κάνουμε. Για να δούμε τι θα γίνει την νέα σεζόν. Για το νέο πρωτάθλημα της Α1 θα έχω μία πιο ασφαλή εικόνα όταν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές. Υπάρχουν πάντως δυνατές ομάδες”.

Για την πορεία των ομάδων του Ηρακλείου την χρονιά που ολοκληρώθηκε

“Ο Εργοτέλης ανέβηκε δίκαια, είχε πολύ καλή ομάδα. Ο ΟΦΗ είχε μία περίεργη χρονιά και τελικά δεν τα κατάφερε. Ο ΠΟΑ είχε μία σταθερή πορεία και γενικά είχε μία πολύ καλή χρονιά. Ο Ηρόδοτος είχε εξαιρετική ομάδα και πήρε όλους τους τίτλους”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook