Φινοκαλιώτης: «Η Μεσαρά αγαπάει το ποδόσφαιρο»

Ο προπονητής των Μοιρών, που αποκλείστηκαν στα Ημιτελικά από τον ΠΟΑ ενώ παίζουν στην ίδια κατηγορία με τον ΠΑΝΟΜ, Γιώργος Φινοκαλιώτης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για τον Τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ και το αν… ζηλεύει που η ομάδα του δεν θα παίξει σε αυτόν. 

Η Μεσαρά και όχι μόνο κινείται στους ρυθμούς του Τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣΗ ανάμεσα σε ΠΑΝΟΜ και ΠΟΑ την προσεχή Κυριακή στο Τυμπάκι (17.00).

Ο προπονητής των Μοιρών, που αποκλείστηκε στα Ημιτελικά από τον ΠΟΑ ενώ παίζουν στην ίδια κατηγορία με τον ΠΑΝΟΜ, Γιώργος Φινοκαλιώτης, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για τον Τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ και το αν… ζηλεύει που η ομάδα του δεν θα παίξει σε αυτόν.

Αναλυτικά όσα είπε o Γιώργος Φινοκαλιώτης στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για τoν Τελικό του Κυπελλου ΕΠΣΗ (25/3)

«Κάθε Τελικός είναι πρόκληση είτε είσαι παίκτης, είτε είσαι προπονητής είτε κάτι άλλο. Όλοι θέλουν το Κύπελλο. Θα γίνει ένας καλός Τελικός καθώς και οι δύο ομάδες έχουν έμπειρους παίκτες. Ο ΠΟΑ είναι το ξεκάθαρο φαβορί, όμως και ο ΠΑΝΟΜ είναι αποφασισμένος να κατακτήσει την κούπα. Θα γίνει ένα ενδιαφέρον και “ανοικτό” ματς”.

Για το γεγονός οτι θα γίνει στο Τυμπάκι

“Θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει μακριά από το Ηράκλειο. Θα είναι κάτι διαφορετικό. Σίγουρα το να παίζεις στο Παγκρήτιο ή το “Γεντί Κουλέ” έχει άλλο πρεστίζ. Δεν είναι γήπεδο με μεγάλες διαστάσεις. Θα έχει πού κόσμο γιατί η Μεσαρά αγαπάει το ποδόσφαιρο και ίσως αποδειχθεί “μικρό” για τις ανάγκες ενός τέτοιου αγώνα. Αν θέλεις την γνώμη μου θα προτιμούσα να γίνει στο γήπεδο του ΟΦΗ”.

Για το οτι δεν θα έχει παράταση αλλά αν λήξει ισόπαλος θα πάει στα πέναλτι

“Και οι δύο ομάδες θα μπουν δυνατά από το ξεκίνημα. Έχουν κριθεί πολλοί Τελικοί στη παράταση. Θα είναι μία καινοτομία. Θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα και να γίνει όπως γίνεται κάθε χρόνο. Πάντως έτσι που θα γίνει θα μπορούν οι προπονητές να κάνουν τις αλλαγές τους, χωρίς να κρατάνε αλλαγές για την παράταση”.

Για τον ΠΟΑ, που αντιμετώπισε στην Ημιτελική φάση

“Ο ΠΟΑ είναι ομάδα με καλούς και έμπειρους παίκτες. Με εμάς δεν έπαιξε και στα δύο ματς με τους “βασικούς” του, αλλά έχει βάθος. Έχει παίκτες – προσωπικότητες που ξέρουν από τέτοια ματς”.

Για τον ΠΑΝΟΜ

“Είναι στην ελίτ της Α1 ΕΠΣΗ και στην 2η θέση της. Έχει ποιοτικούς παίκτες. “Διψάει” για το Κύπελλο και έχει επικεντρωθεί σε αυτόν τον στόχο. Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος”.

Για το αν ζηλεύει που η ομάδα του δεν θα παίξει στον Τελικό

“Η αλήθεια είναι οτι ζηλεύω. Θα θέλαμε αλλά η κλήρωση μας έφερε αντίπαλους με τον ΠΟΑ και είχαμε εξ αρχής ένα πολύ δύσκολο έργο. Έχουμε παίκτες με μέλλον και θα το διεκδικήσουμε μελλοντικά. Θέλαμε να παίξουμε σε έναν Τελικό στην Μεσαρά, ήταν ένα κίνητρο για μας φέτος”.

Για την πορεία των Μοιρών

“Εμείς κάθε χρόνο πάμε και καλύτερα και σταθερά ανεβαίνουμε. Είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες της Α1 και έχουμε γίνει μία σταθερή αξία στην κατηγορία. Στόχος μας είναι η 4άδα και θα τα καταφέρουμε. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Υπάρχει μία νέα και σοβαρή Διοίκηση στην ομάδα. Υπάρχει οργάνωση. Είμαι ευχαριστημένος. Κάθε χρόνο θα κάνουμε και ένα βήμα. Έχουμε και νεαρούς παίκτες και το μέλλον μας ανήκει. Ελπίζω όταν φτιάξει και ο δρόμος της Μεσαράς να έχουμε και πιο πολλά παιδιά στην ομάδα και από άλλες περιοχές. Ο  κόσμος μας είναι αξιόλογος και είναι πάνω από όλα φίλαθλοι”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook