Χωματάς: “Η ομάδα χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ για να συσπειρωθεί”

Ο πρώην πλέον προπονητής του Α.Ο.Κ, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για την αποχώρησή του από την ομάδα, το μέλλον του ενώ ευχαριστεί όλους όσοι συνεργάστηκε τα τέσσερα χρόνια που βρέθηκε στον πάγκο των Καμινίων. 

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Α.Ο.Καμινίων αποτελεί μετά από τέσσερα χρόνια ο Δημήτρης Χωματάς. 

Ο πρώην πλέον προπονητής του Α.Ο.Κ, μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για την αποχώρησή του από την ομάδα, το μέλλον του ενώ ευχαριστεί όλους όσοι συνεργάστηκε τα τέσσερα χρόνια που βρέθηκε στον πάγκο των Καμινίων.

Αναλυτικά όσα είπε o Δημήτρης Χωματάς, στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για την αποχώρησή του από τον Α.Ο.Κ 

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα. Το σκέφτηκα πολύ. Η ομάδα δίνει την “μάχη” της για να παραμείνει στην Α2 και χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ για να συσπειρωθεί. Είναι εφικτή η παραμονή. Τα προβλήματα φέτος από την αρχή ήταν πάρα πολλά καθώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων των παικτών δεν κάναμε προπονήσεις όπως θέλαμε. Επίσης σε κάθε ματς είχαμε και άλλη ενδεκάδα. Χρειαζόταν να κάνω “αλχημείες” σε κάθε ματς και να μοιάζω με… μάγο. Οτι μπόρεσα το έδωσα”.

Για την ήττα με 1-7 από το Αθλόπολις

“Δεν είναι μόνο το βαρύ αποτέλεσμα σε ένα καθοριστικό ματς που με πείραξε. Είναι η εικόνα που είχαμε στον αγώνα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Παίζαμε μία κατηγορία, προηγηθήκαμε αλλά μετά ήρθε η κατάρρευση. Ξενέρωσα από την παρουσία που είχαμε στο ματς ανεξάρτητα από το βαρύ σκορ”.

Για την πορεία του Α.Ο.Κ

“Ήμαστε ζωντανοί στην “μάχη” της παραμονής. Έχουμε ποιότητα και αυτό το δείχνουν οι νίκες που κάναμε και κυρίως αυτή κόντρα στον Πόρο, που δεν έχει χάσει από άλλη ομάδα.  Η ομάδα μπορεί να σωθεί αφού στα ματς που απομένουν είναι εφικτό να μαζέψει τους βαθμούς που απαιτούνται. Αρκεί να μην έχει την εικόνα που είχε στα δύο τελευταία ματς. Έχουμε μαζέψει 26 “πονεμένους” βαθμούς. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα και παρά τις δυσκολίες  ήμαστε ανταγωνιστικοί σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα”.

Για τον ρόλο που θα έχει ο ίδιος

“Δεν θα είμαι προπονητής της ομάδας μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Θα είμαι όμως κοντά της και στην κερκίδα στα ματς της. Οτι μπορώ και μου ζητηθεί θα το κάνω. Θα δείξουν τα αποτελέσματα αν έκανα σωστά που παραιτήθηκα το έκανα όμως για το καλό της ομάδας. Δεν ξέρω αν έκλεισε ο κύκλος μου στην ομάδα. Το καλοκαίρι θα δούμε. Έχω στο μυαλό διάφορα πράγματα αλλά τώρα θα ξεκουραστώ. Θα ήθελα πάντως  να ξανοικτώ σε κάτι άλλο. Δεν ξέρω πάντως αν ο κλίμα που βρήκα στον ΑΟΚ το ξανά συναντήσω. Το μόνο που με απασχολεί είναι να σωθεί τώρα η ομάδα”.

Για το συγκινητικό του μήνυμα αποχώρησης

“Πέρασα όμορφα χρόνια στον Α.Ο.Κ, γνώρισα χαρές, την άνοδο και δέθηκα με τους ανθρώπους της. Είχα μία άψογη συνεργασία και είναι πολλά τα ονόματα που θα ήθελα να αναφέρω (όπως Γιανναδάκης, Βερδιάκης, Περάκης, Μασαούτης, Παρασύρης, Κανάκης). Τους ευχαριστώ όλους.  Και όλους τους παίκτες και  τους φιλάθλους. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω πάλι θα έμενα το περασμένο καλοκαίρι παρά τα προβλήματα γιατί τηρώ τον λόγο μου και το είχα πει στον Πρόεδρο”.

Για την αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Α2 των Ραύκου και Δόξα Γαλιάς

“Θα ήταν διαφορετική η βαθμολογία αν συνέχιζαν στο πρωτάθλημα.  Οι αποχωρήσεις κανουν κακό στο  τοπικό ποδόσφαιρο αλλά αυτό γίνεται και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ξέρουμε δύο ομάδες που θα πέσουν αλλά γίνεται “μάχη” παραμονής.  Οι παράγοντες τραβάνε… λούκι και είναι ήρωες. Χρειάζεται υπομονή και γερό στομάχι”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook