Ο Γιώργος Ριτζάκης στον Athletic Radio 104.2

Για τον άθλο της Μικτής ΕΠΣ Χανίων, τον προβληματισμό του με τις ομάδες της πόλης, αλλά και για τους αγώνες ΟΦΗ – Πλατανιά μίλησε στον Athletic Radio 104.2 και στην εκπομπή “Derby” του Μανώλη Θέμελη και του Κώστα Παπαδόπουλου,

Για όλους και για όλα μίλησε στον Athletic Radio 104.2 ο νεαρός ενωσιακός τεχνικός, ο οποίος κατάφερε κάτι μοναδικό, αφού στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της ΕΠΣΧ κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την διαχείρηση των πιτσιρικάδων:

“Από την στιγμή που πήγαμε τελικό θέλαμε να πάρουμε τον τίτλο, όμως ποτέ από την αρχή της χρονιάς δεν το είχαμε βάλει στόχο. Ωστόσο τρώγοντας σου ανοίγει η όρεξη και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχία μας. Σίγουρα είναι δύσκολο να χειρίζεσαι τετοιες ηλικίες, όμως έχουμε κάνει μια προσπάθεια και μας έχει βγει αφού παίζουμε ποδόσφαιρο και κατακτήσαμε και το πρωτάθλημα”.

– Talk & Bet: Πλοήγηση & επιλογές μόνο με τη φωνή σου!

Για το ταλέντο που υπάρχει στην Κρήτη: Η Κρήτη πάντα είχε ταλέντα όπως και η Ελλάδα, όμως κάπου κάνουμε λάθος στο τέλος και χάνονται. Πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά ότι για να προχωρήσουν πρέπει να δουλεύουν συνέχεια. Πρώτη φορά συνεργάστηκα φέτος με την ΕΠΣΧ. Δεν ξεκινήσαμε με σκοπό την κούπα, προσπαθήσαμε να βγάλουμε παιδιά που έχουν ταλέντο και πιστεύω το καταφέραμε. Βρήκαμε τα σωστά παιδιά, δουλέψαμε και ήρθε η κατάκτηση του τίτλου που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενος”.

Για τα πέναλτι στον τελικό του Βόλου: “Εγώ δεν πιστεύω στην τύχη. Στα πέναλτι παίζει μεγάλο ρόλο το ψυχολογικό κομμάτι. Πέρα από την ικανότητα θεωρώ, ότι μεγάλο ρόλο στην διαδικασία των πέναλτι είναι ότι παίξαμε ένα τελικό χωρίς άγχος και πίεση που είχαν στην ΕΠΣ Ηρακλείου ήταν μεγάλη αφού κινδύνευαν να χάσουν τρίτο σερί τελικό.

Για το κατόρθωμα της ΕΠΣ Ηρακλείου:”Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται με την ΕΠΣΗ, αφού κάνουν εξαιρετική δουλειά τόσο η διοίκηση όσο και ο Γιάννης Χατζησεβαστός με τον Αντώνη Φραγκάκη που κάνουν τρομερή δουλειά αφού έχουν φτάσει τρεις φορές συνεχόμενες χρονιές στον τελικό. Μάλιστα σε συζήτηση που είχαμε τους είπα πως ανταλλάζω το πρωτάθλημα με αυτό που έχουν πετύχει”.

Για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο και το ενδιαφέρον για τους παίκτες: “Το τηλέφωνο μου έχει σπάσει από ομάδες της Αθήνας για τα παιδιά, ενώ ομάδες των Χανίων δεν με έχουν ενοχλήσει και αυτό με στεναχωρεί λίγο. Έχουν τα παιδιά ταλέντο και στόχους και καλό είναι να ενδιαφερθούν ομάδες της Πόλης αλλά και του νησιού.

Για τις σχέσεις ΕΠΣΗ με ΕΠΣΧ: “Έχουμε άριστες σχέσεις ανάμεσα στις δύο ΕΠΣ υπάρχουν συνεργασίες μέσα από τις διοικήσεις, αλλά και συνεργασίες από εμάς τους προπονητές και σίγουρα αυτό πρέπει να γίνεται συνέχεια αφού αυτό θα πάει μπροστά το Κρητικό Ποδόσφαιρο.

Για τον άθλο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος:Τελευταία στιγμή περάσαμε στους 16 και από εκεί ξεκινήσαμε τις υπερβάσεις αφού περάσαμε στους 8 που ήταν η έκπληξη, από εκεί και μετά κάθε μας πρόκριση ήταν και υπέρβαση με τα παιδιά να ξεπερνάνε τον ευατό τους και να γνωρίζουν τις δυνατότητες τους παιχνίδι με παιχνίδι”.

Τέλος ο Ενωσιακός τεχνικός της Μικτής Χανίων μίλησε και για τους αγώνες μπαράζ ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Πλατανιά:  “Στον Πλατανιά ήμουν τρία χρόνια και δεν ξέρω αν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά αφού μπαίνει ο παράγοντας συναίσθημα. Το απόλυτο φαβορί είναι η ομάδα του ΟΦΗ, αφού έχει περισσότερη ποιότητα και έχει την εμπειρία. Βέβαια και στον δικό μας τελικό φαβορί ήταν το Ηράκλειο όμως το πήραν τα Χανιά. Ποδόσφαιρο είναι οπότε κανείς δεν μπορεί να βγάλει από τώρα το νικητή, αφού βλέπουμε καθημερινά τι γίνεται, όμως ξαναλέω ότι ο ΟΦΗ είναι το φαβορί”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook