Ο Γιάννης Ασσαριωτάκης στον Athletic Radio 104.2

Ιδιαίτερα αποακλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του Πόρου Γιάννης Ασσαριωτάκης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον σταθμό του Αthletic Radio 104.2 λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο της ομάδας και την άνοδο στις Εθνικές κατηγορίες για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο μεγάλος παράγοντας του Πόρου φιλοξενήθηκε από τους Μανώλη Θέμελη και Κώστα Παπαδόπουλο και αναφέρθηκε σε αυτά τα εντυπωσιακά τρία χρόνια που η ομάδα πανηγυρίζει ανόδους, για τον στόχο των επόμενων χρόνων, τον σχεδιασμό της ομάδας αλλά και όλα όσα ενόχλησαν τον ίδιο μέσα στην χρονιά.

Αναλυτικά η συνέντευξη στην εκπομπή “Derby” στον Athletic Radio 104.2:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: “Ήμουν ο μόνος που το πίστευα από την αρχή και το είπα μάλιστα στους ποδοσφαιριστές στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς. Μας χαροποιεί το πρωτάθλημα, νοιώθουμε ωραία και σίγουρα θα θέλουμε να παραμείνουμε στις Εθνικές κατηγορίες. Νοιώθω χαρά που έδωσa αυτές τις στιγμές στους ιδρυτές του Πόρου. Έχω να κοιμηθώ τρία βράδια! Βλέπω τις φάσεις και ονειρεύομαι την επόμενη ημέρα της ομάδας”.

Για το φινάλε των Play Off:Έσπασαν καρδιές, ήταν ένας συνaρπαστικός μαραθώνιος για τους τέσσερις των Play Off. Υπήρχε φανταστική εξέλιξη και η ευκαιρία να γυρίσει ο κόσμος στο τοπικό”.

– Stoiximan.gr -Αγώνες με 0% Γκανιότα* κάθε μέρα *Αφορά την επιλογή “Νικητής Αγώνα” πριν την έναρξη. Διαθέσιμο σε επιλεγμένα παιχνίδια

Για τον σχεδιασμό της ομάδας από τότε που ανέλαβε: “Το περίμενα στα τέσσερα χρόνια. Αυτό ήρθε ένα χρόνο πιο μπροστά. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα και σίγουρα αρχίσαμε άμεσα στον προγραμmατισμό για να είμαστε ομάδα αντάξια στην κατηγορία που θα είμαστε”.

Για  την γειτονιά του: “Ο Πόρος ήταν μεγάλη φτωχογειτονιά που έλλειπε από παντού. Όταν γύρισα στην Ελλάδα και στον Πόρο θέλησα να το αλλάξω και σιγά σιγά τα καταφέρνουμε όλοι μαζί”.

Για τους προπονητές του Πόρου: “Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές μου για την άψογη δουλειά που έκαναν μέσα στην χρονιά. Δούλεψαν με μικρά παιδιά και αυτές οι εμπειρίες τους έκανε άντρες. Μεγάλος μου στόχος είναι να δίνουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά, αφού αυτά είναι το μέλλον της ομάδας”.

Για τον κόσμο της ομάδας στα Play Off: “Πιστεύω πως άκουσαν τα παράπονα που έκανα για την συμμετοχή του κόσμου στο γήπεδο. Μας βοήθησαν σίγουρα. Ο κόσμος ήρθε μόνος του στα ματς και πιστεύω ότι το στοίχημα αυτό το κερδίσαμε και πρέπει να τον κρατήσουμε και του χρόνου στις Εθνικές κατηγορίες”.

Για τον στόχο της ομάδας τη νέα αγωνιστική χρονιά: “Ο στόχος μας δεν αλλάζει. Θέλουμε να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό να έρθει η παραμονή στην κατηγορία. Θέλουμε να φτιάξουμε περισσότερα τμήματα για να φέρουμε τον κόσμο του Πόρου στο γήπεδο.

Για το ματς του Αλμυρού:Πρώτα το έζησα σαν οπαδός και μετά σαν πρόεδρος. Ήμουν στα κάγκελα μέχρι το φινάλε. Φανταστείτε οι καθυστερήσεις μου φάνηκαν αιώνας. Όμως ευτυχώς όλα πήγαν καλά”.

Για την κατάσταση της Ελλάδας και τον στόχο του για το παρών ρόστερ: “Στην Ελλάδα υπάρχει ανοργανωσιά. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει όμιλος Κρήτης. Εμείς σαν Πόρος θέλουμε να κρατήσουμε τον βασικό κορμό και θα γίνουν όλα μέσα στις επόμενες ημέρες”.

Για τον Λεωνίδα Τιτομιχελάκη και το ματς με τις Μοίρες: “Τα βρήκαμε αμέσως. Θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας και τη νέα αγωνιστική χρονιά. Στο ματς με τις Μοίρες δεν είχα καταλάβει τον αναβρασμό. Είχα πάρει πολλά τηλεφωνήματα που με ρωτούσαν για τον επόμενο προπονητή. Δεν άκουσα κανέναν και συνέχισα να τον πιστεύω. Όλοι κάνουν λάθη και όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Λεωνίδας έχει γνώσεις και δουλεύει αρκετά”.

Για την προετοιμασία της ομάδας: “Προετοιμασία θα κάνουμε στην Κρήτη. Θα είναι σκληρή και θα χρειάζεται απαιτήσεις. Βέβαια έχουμε πρόταση από το Μετς να πάμε για προετοιμασία στην Γαλλία, εντελώς δωρεάν μιας και έχω φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους εκεί. Θα το δούμε τα επόμενα χρόνια”.

Για τις ανανεώσεις: “Ακόμα δεν έχουμε μιλήσει με κανέναν ποδοσφαιριστή. Θα συζητήσουμε όμως με όλους. Άπαντες είναι ευχαριστημένοι στον Πόρο”.

Για την διοίκηση: “Θα παραμείνουμε όλοι στην διοίκηση και θα έρθουν προσθήκες εκτός Πόρου για να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνουμε. Οι βετεράνοι του Πόρου μας στηρίζουν και χαίρομαι ιδιαίτερα. Έχουμε την δική μας φιλοσοφία και θα πορευτούμε έτσι”.

Για τις ομάδες των Play Off: “Οι ομάδες ήταν ισοδύναμες. Η πιο ξεκούραστη ομάδα και με βάθος πάγκου το πήρε. Είχαμε νέους παίκτες, χάσαμε ματς στο ξεκίνημα μετά το 85ο λεπτό από απειρία. Η μπάλα είναι άδικη σε ένα ματς όχι σε βάθος χρόνου”.

Για την φιέστα της ομάδας: “Το Σάββατο 8 Ιουνίου θα γίνει η φιέστα στην πλατεία του Πόρου, όπως κάνουμε σε κάθε μας γιορτή. Θα υπάρξουν εκπλήξεις αλλά εκεί θα γίνει και η απονομή. Πλέον έχουμε μπει στις top ομάδες του Ηρακλείου. Μάλιστα ίσως υπάρξει Super Cup με τον ΠΟΑ”.

Ενώ θέλησε να ευχαριστήσει και αυτούς που τον στήριξαν: ” Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Μαρκάκη Αντώνη, τον Αντιπρόεδρο, που με στήριξε ηθικά οικονομικά, τον Μάρκο Πατεράκη,  τον Σπανάκη Γιώργο που ήταν μια εγκυκλοπαίδεια για εμένα, αφού δεν ήξερα τι γίνεται στο τοπικό. Είναι το δεξί μου χέρι. Τον Πλάτακη Στέλιο και τους Μπαλούρδο, Εγγλέζο, Βαφειάδη, Τριαλώνη, Παναγιωτάκη, την Μαρία την πιο πιστή οπαδό της ομάδας. Παράλληλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ζαχάρη Πανταλό ο οποίος ήταν πρόεδρος της ομάδας και πλέον πηγαίνει παντού με την ακαδημία μας.  Συγνώμη άμα ξεχνάω κανέναν”.

Για το γηπεδικό: “Θα κάνουμε συζητήσεις να μείνουμε στο “Μαρτινέγκο”. Η πρόσβαση είναι εύκολη βρίσκεται στο κέντρο. Μάλιστα έχουμε την ακαδημία στο Ικάριο και μακάρι αυτό να γίνει κάποια ημέρα γήπεδο και έδρα του Πόρου. Οι άστεγες ομάδες είμαστε εμείς και ο Ποσειδώνας και πρέπει να βρούμε γήπεδο”.

Για τα σχόλια που άκουγε μέσα στην χρονιά: “Λέγανε πως δεν είχαμε δικαίωμα να ανέβουμε. Με χάλασε αυτό, με στεναχώρησε. Παίζεις για να κερδίσεις, ήταν ένα όνειρο που το κάναμε πραγματικότητα. Θέλουμε να εδραιωθούμε. Δεν θέλουμε να είμαστε αστέρας που σβήνει. Να είναι σίγουροι πως η σταχτοπούτα όπως λέτε και εσείς οι δημοσιογράφοι θα πάει να…χορέψει καλά. Δεν θα είναι κομπάρσος”.

Για το στυλ παιχνιδιού της ομάδας: “Εγώ θέλω να βλέπω μια ομάδα επιθετική χωρίς σκοπιμότητες που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και θα βάζει γκολ για να ευχαριστιέται ο κόσμος μπάλα. Σε αυτό είναι πολύ καλός ο Λεωνίδας και το είδαμε και φέτος που δεν είχαμε σε κανένα ματς σκοπιμότητα”.

Για τις μεταγραφές: “Σίγουρα δεν θα πάρουμε ξένους ποδοσφαιριστές. Θα κοιτάξουμε από τις πάνω κατηγορίες να πάρουμε έμπειρους και νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα έχουν όρεξη για διάκριση”.

Για το πως ήρθε ο στόχος του πρωταθλήματος: “Στην αρχή της χρονιάς καθίσαμε στο τραπέζι και είπαμε τι θέλει να κάνει η ομάδα; Να πάρουμε παίκτες για να τερματίσουμε στην μέση ή να το πάρουμε; Έτσι είπαμε ότι επειδή λείπουν τα μεγαθήρια να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα και θέσαμε τον υψηλό στόχο”.

Κλείνοντας ανέφερε:Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους είναι δίπλα στην ομάδα και θα τους πω, πως σαν Πόρος θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε. Σίγουρα ο στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία και στα επόμενα χρόνια θα κοιτάξουμε το κάτι παραπάνω. Όλα να έχουν ένα προγραμματισμό”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook