Ο Μανώλης Σουτζής στον Athletic Radio 104.2

Με αφορμή την επέτειο της ανόδου του Εργοτέλη για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α’ Εθνική ο Μανώλης Σουτζής φιλοξενήθηκε στον Athletic Radio 104.2 και μίλησε για όλους και για όλα σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στον Athletic Radio 104.2 για την ιστορική στιγμή που έζησε με τη φανέλα του Εργοτέλη και την άνοδο στην Α΄ Εθνική, ενώ στάθηκε και στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται από τους ανθρώπους της Δαμάστας ούτως ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει τη νέα χρονιά.

– Live Streaming / Αγώνες σε ζωντανή αναμετάδοση στο Stoiximan.gr

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μανώλη Σουτζή:

Για την ιστορική στιγμή με την άνοδο του Εργοτέλη στην Α’ Εθνική: “Αυτές οι στιγμές σίγουρα ήταν από τις μεγαλύτερες στην καριέρα μου. Θυμάμαι ότι δεν είχαμε καθόλου άγχος απλά δεν περνούσε η ώρα να μπούμε στο γήπεδο. Όταν φύγαμε από εδώ είχα πάθει ένα βαρύ διάστρεμμα, δεν μπορούσα να περπατήσω και θυμάμαι αξέχαστα από το πρωί μέχρι το βράδυ έκανα θεραπείες. Τελικά έπαιξα γιατί δεν γινόταν να χάσω τέτοιο παιχνίδι. Υπήρχε θέληση από όλους μας, πάθος, δίψα για διάκριση και στο τέλος αυτό ήρθε παρότι το πετύχαμε με μεγάλη δυσκολία, αφού είχε ο Ακράτητος είχε παίκτες καλούς, έμπειρους, σίγουρα ήταν μια καλή ομάδα και ήρθε δύσκολα το αποτέλεσμα.

Σίγουρα υπήρχε τύχη αφού ο Ακράτητος ήταν καλύτερος από εμάς, όμως όλοι είχαμε δίψα, πάθος. Δεν είχαμε κοιμηθεί καθόλου αυτές τις τρεις ημέρες, αφού δεν είχαμε τίποτα άλλο στο μυαλό μας. Ανεπανάληπτες στιγμές για όλους μας. Κανείς δεν μας πίστευε και κανείς δεν περίμενε να βγούμε Α Εθνική. Το 70% του ρόστερ μας ήταν Κρητικοί και ήταν σημαντικό αυτό.

Όταν μια ομάδα βγαίνει στην Α’ Εθνική, ήταν πρωτόγνωρο και ήταν η πιο σημαντική στιγμή για την ομάδα του Εργοτέλη. Μπήκαμε μέσα στο γήπεδο με πάθος. Μας είχε ετοιμάσει πολύ καλά ο Μύρος. Δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Ο Ακράτητος είχε να χάσει πολλά και αυτό ήταν θετικό για εμάς. Το είχαμε πάει αρκετά καλά το ματς εκτελώντας κατά γράμμα το πλάνο του Σηφάκη και λέγαμε με την τύχη θα μας έρθει η στιγμή και με την ικανότητα μας μπορέσαμε να βγάλουμε Α εθνική”.

Για τον κόσμο που υπήρχε στο γήπεδο: “Είχα δει την κερκίδα του Εργοτέλη όπως δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Μια κερκίδα γεμάτη αφού μας είχαν ακολουθήσει πάρα πολύ κόσμος είτε ήτα.

Για τα πανηγύρια μετά την άνοδο: “Είχαμε φύγει ήμασταν στο ξενοδοχείο και πέσαμε στις πισίνες όλοι. Γυρίσαμε με πούλμαν όλο το Ηράκλειο, στο αεροδρόμιο να έρχεται ο κόσμος συγκλονιστικές στιγμές που δύσκολα να της ξανά ζήσουμε”.

Για τον τωρινό Εργοτέλη: “Βάση των στόχων ο Εργοτέλης έφτιαξε μια νεανική ομάδα και ο Νίκκι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά χαιρόμουν να βλέπω να παίζουν μπάλα, υπάρχουν παίκτες που έχουν ταλέντο και βάση του πλάνου νομίζω ότι είναι καταπληκτικό αυτό που κάνει ο Εργοτέλης. Υπάρχει υγεία, σοβαρή διοίκηση, καλό team, καλοί παίκτες και μου άρεσε ότι έβλεπα. Πιστεύω ότι ίσως να έκανε το βήμα παραπάνω φέτος”.

Για την Δαμάστα και το νέο πλάνο της ομάδας: “Εμείς νομίζω ότι ο βασικός στόχος είναι η οργάνωση. Όλοι που ασχολούνται με την Δαμάστα θέλουμε να δουλέψουμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Τώρα μιλήσαμε και κρατήσαμε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές και έχουμε μπει στην διαδικασία να φέρουμε παίκτες αφού στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και σε 20 ημέρες θα έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ. Θα φτιάξουμε μια αρκετά καλή ομάδα, θα έχει στόχους πρωταγωνιστικούς είμαστε σε καλό δρόμο. Έχει όραμα, φιλοδοξίες για την ομάδα αλλά θα πάμε βήμα βήμα για να φτιάξουμε αυτό που θέλει ο πρόεδρος και νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

Είναι άνθρωπος φιλόδοξος με όραμα για το χωριό του και είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε την ομάδα μακροπρόθεσμα εκεί που θέλει ο Αντώνης Παπαδάκης. Έχουμε πολλά άτομα που τρέχουν για την ομάδα και είμαστε τυχεροί όσοι είμαστε σε αυτό το σωματείο και πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα για να τους επιβραβεύσουμε”.

Για το θέμα Κατσικοκέρη: “Και εγώ απόρησα όταν είδα το δημοσίευμα δεν έχουμε μιλήσει καθόλου με τον παίκτη. Ο Νίκος βγαίνει τα τελευταία χρόνια πρώτος σκόρερ στην Γ’ Εθνική και σίγουρα έχει βλέψεις για παραπάνω.

Για τα Play Off: “Όλες οι ομάδες ήταν ισοδύναμες. Ο Πόρος θεωρώ το πήρε δίκαια αφού είχε βάθος στο ρόστερ και βάση όσα είδαμε στα μάτς. Για τον Ζαρό αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια που ήταν όλη την χρονιά πρώτος και σε όλες τις ομάδες που πάλεψαν.

Για τα μπαράζ ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Πλατανιά:Έσπασαν καρδιές. Μέσα σε λίγα λεπτά πήγαμε από την κόλαση στον παράδεισο. Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Σίγουρα ο ΟΦΗ έπρεπε να μείνει στην κατηγορία, αφού έχουν αναλάβει την ομάδα άνθρωποι με ποιότητα και πείρα στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Θεωρώ ότι η ομάδα του ΟΦΗ μόνο για τα ψηλά θα σκέφτεται και εύχομαι πραγματικά και ο Εργοτέλης να ξανά ανέβει στην Α Εθνική και να έχουμε δύο ομάδες στην Super League. Εντυπωσιάστηκα με τον Πλατανιά με το παιχνίδι που έπαιξε, αφού είδαμε ότι ήθελε τι έψαχνε μέσα στο ματς και σίγουρα είναι τεράστια δουλειά του Γιάννη Τάτση, χάρηκα την ομάδα του Πλατανιά έτσι όπως την είδα. Μακάρι να γινόταν να βγουν και οι δύο. Το χρωστούσε η τύχη στον ΟΦΗ αφού είχε δεχτεί πολλά γκολ στις καθυστερήσεις. Ήταν θέλημα θεού να μπει το γκολ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook