Όλα ανοιχτά και στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει “τσακίσει” ολόκληρο τον πλανήτη, αφού εκτός από τις χαμένες ζωές που είναι πάνω από όλα, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή στην κανονικότητα στο κοντινό μέλλον.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και στον αθλητισμό, αφού όλες οι διοργανώσεις που ήταν προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2020 μετατέθηκα για το 2021, ενώ τα πρωταθλήματα έχουν βάλει λουκέτο επ’ αόριστον δείχνοντας έτσι το… άγνωστο μέλλον που βαδίζουμε.

Όπως είναι φυσιολογικό το πρωτάθλημα της ΕΠΣΗ δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε διαφορετική μοίρα, αφού σχεδόν ένα μήνα δεν έχουμε αγωνιστική δράση και κανένας δεν γνωρίζει πότε θα έχουμε και αν έχουμε.

Αυτό σημαίνει ότι στα γραφεία της ΕΠΣΗ υπάρχουν όλα τα σενάρια στο τραπέζι περιμένοντας παράλληλα τις αποφάσεις που θα πάρει η ΕΠΟ, αφού όπως είναι φυσιολογικό η ένωση Ηρακλείου δεν μπορεί να βασιστεί σε δικούς της κανόνες, όταν μιλάμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία των πολιτών.

Σίγουρα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα έχουν μεγάλη “πληγή” αφού καταλαβαίνει κανείς μετά από διακοπή δύο μηνών πως θα ανταπεξέλθουν σε περίπτωση επανέναρξης.

Έτσι λοιπόν τα σενάρια είναι οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων μη έχοντας πρωταθλητή ή ομάδες που υποβιβάζονται, διακοπή πρωταθλήματος με πρωταθλητή και χαμένους όπως ήταν μέχρι τώρα η βαθμολογία, ή να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος.

Το μπαλάκι είναι στην UEFA και την FIFA που θα πάρουν αποφάσεις και στην συνέχεια στην ΕΠΟ, για να δώσει την εντολή της επανέναρξης ή της οριστικής διακοπής. Πάντως στην ΕΠΣΗ δεν κάθονται με “σταυρωμένα” χέρια και προσπαθούν να βρουν λύσεις για το καλύτερο του τοπικού ποδοσφαίρου

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook