Ίσως να βγει και σε καλό!

Το Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Ηρακλείου αναμφίβολα είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας, βαδίζοντας πάντα κοντά στα επαγγελματικά πρότυπα, έχοντας άριστη οργάνωση ακόμα και στις τελευταίες κατηγορίες.

Η ποιότητα και το θέαμα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ αναμφίβολα είναι τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα και σε αυτό οφείλονται πολλά στους παράγοντες που δίνουν τα… πάντα για τις ομάδες στις οποίες ασχολούνται σπαταλώντας παράλληλα και πολλά χρήματα.

Όλα αυτά ακουγόταν φυσιολογικά και εντυπωσιακά μέχρι πριν ένα μήνα που όλα κυλούσαν όπως τα ήταν αναμενόμενο, αφού ζούμε σε μια καθημερινότητα και σιγουριά. Η πανδημία ωστόσο του κορωνοϊού έχει έρθει να αλλάξει τις ισορροπίες και την ζωή όλων μας, κάτι που θα επηρεάσει όπως είναι φυσιολογικό και την ζωή του ποδοσφαίρου.

Μέσα σε αυτό θα είναι και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τα οποία πλέον δεν έχουν κανένα έσοδο και προσπαθούν με χορηγίες ή ακόμα και από την ίδια τους την τσέπη οι ομάδες να τα βγάλουν πέρα και να τελειώσει χωρίς χρωστούμενα η φετινή χρονιά!

Όπως είναι φυσιολογικό η κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα αλλάξει σίγουρα για τον επόμενο χρόνο, αφού τα μεγάλα μπάτζετ, οι ακριβές μεταγραφές και τα πολλά χρήματα δεν θα εμφανίζονται με τέτοια ευκολία όπως τα βλέπαμε τα τελευταία χρόνια.

Σίγουρα αυτό θα είναι ένα θετικό πρόσημο αφού γνωρίζουμε καλά ότι η λέξη “Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο” έχει ξεφύγει από το κάδρο και πλέον όλα κινούνται με τα χρήματα! Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις δεν αναφερόμαστε στο γεγονός να πέσει η ποιότητα των πρωταθλημάτων, αλλά οι απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι, έχουν βρει το μαγικό… κουμπάκι των παραγόντων και παίρνουν αυτά που θέλουν (εδώ που τα λέμε και εγώ το ίδιο θα έκανα).

Η νέα κανονικότητα στην χώρα μας και στο ποδόσφαιρο θα φανεί από τη νέα χρονιά, που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για αρκετές ομάδες της ΕΠΣΗ!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook