Η διακοπή των πρωταθλημάτων θα φέρει αναδιάρθρωση;

Η συνέχεια στο πρωτάθλημα της Super League και Super League 2 μοιάζει ορατή στο επόμενο διάστημα, ωστόσο κάτι ανάλογο δεν ισχύει και για την Γ’ Εθνική και τα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, άφησε το ενδεχόμενο για οριστική διακοπή των Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και αυτό αυτόματα άνοιξε αρκετά ερωτηματικά σχετικά με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν ή θα ανέβουν.

Τα σενάρια είναι δύο εφόσον υπάρξει οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων της Γ’ Εθνικής και της ΕΠΣΗ (μιας και μιλάμε για το Ηράκλειο).

Το πρώτο είναι να μην πέσει καμία ομάδα σε κανένα πρωτάθλημα και να αυξηθούν οι αγωνιστικές αλλά και οι ομάδες τη νέα αγωνιστική χρονιά, κάτι που θα ωφελήσει και τις ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ Κρήτης, αφού θα ανέβουν αυτόματα όλες στην Γ’ Εθνική και θα έχουμε παραπάνω ομάδες στην κατηγορία (ήταν και ο στόχος άλλωστε).

Ένα άλλο σενάριο είναι να μπει “λουκέτο” στα πρωταθλήματα και να επικυρωθούν οι βαθμολογίες όπως έχουν, κάτι που θα σημαίνει ότι τη νέα χρονιά θα έχουμε τα ίδια πρωταθλήματα, εκτός και αν ανεβάσουν και πάλι στην Γ’ Εθνική τους δευτεραθλητές…

Σίγουρα για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ, μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι αποφάσεις του Δ.Σ., αφού η ΕΠΟ θα δώσει τις εντολές και οι αρμόδιες αρχές θα δρομολογήσουν τα θέματα.

Όσον αφορά την Γ’ Εθνική το “μπαλάκι” είναι στην ΕΠΟ και άπαντες περιμένουν τις αποφάσεις της… Το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος με αυτή την εξέλιξη είναι μια ευκαιρία για αναδιάρθρωση σε Γ’ Εθνική και τοπικό πρωτάθλημα.

Τα πάντα όπως καταλαβαίνει κανείς είναι στον αέρα και σίγουρα τίποτα δεν είναι οριστικό. Το πρώτο μέλημα όλων είναι να περάσει η πανδημία, να είναι άπαντες υγιής και να μπορούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα και στην συνέχεια θα μιλήσουν και για ποδόσφαιρο!

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook