“Αναζητούν δικαιολογίες όσοι έχτισαν καριέρες με “σωματεία-σφραγίδες”

Χρησιμοποιώντας οξείς χαρακτηρισμούς η η ΝΟΔΕ Ηρακλείου πήρε θέση για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες για την πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων έχει φέρει την επανάσταση στον ελληνικό αθλητισμό μιας επιχειρείται, για πρώτη φορά, στον ελληνικό αθλητισμό η καταγραφή των πραγματικών αθλητικών σωματείων καθώς ο όρος “σωματείο – σφραγίδα” έχει καθιερωθεί ως ελληνικός όρος. Δεν είναι τυχαίο πως ανά διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχουν… “φυτρώσει” διάφορα αθλητικά σωματεία που ιδρύονται μόνο για να… ψηφίσουν και εν συνεχεία εξαφανίζονται βάζοντας λουκέτο. Για παράδειγμα στο μπάσκετ υπάρχουν σωματεία που έχουν αυτόν τον, αποκλειστικά, σκοπό όπως ο ΑΣ Ρακούν (!!) μέχρι τον ΠΑΣ Προσωπικού ΔΕΗ Θεσσαλονίκης (!!).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου πήρε θέση και μάλιστα σε ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος τόνισε πως εκείνοι που αντιδρούν, έχουν συμφέροντα για να το κάνουν κάνοντας λόγο για “μόνο όσοι έχουν συμφέρον να μην υλοποιηθούν όλ’ αυτά ή έχτισαν καριέρες με «σωματεία σφραγίδες», αναζητούν δικαιολογίες για να μην συμμορφωθούν και επιχειρούν να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ανακοίνωση Τομέα Αθλητισμού Δ.Ε.Ε.Π. (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου:

“Η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στην σχετική πλατφόρμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, για τη δημιουργία του ψηφιακού «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», συνιστά εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, πρόοδο, τακτοποίηση του άναρχου τοπίου στον ελληνικό αθλητισμό και αποκατάσταση της νομιμότητας.

H Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, τα Στοιχεία Φορέα, τα Στοιχεία Δ.Σ., τα Οικονομικά στοιχεία και η Αθλητική δραστηριότητα είναι προαπαιτούμενα της νόμιμης λειτουργίας κάθε Σωματείου και παράλληλα είναι στοιχεία διαφάνειας.

Είναι αυτά υπερβολικές και εξοντωτικές απαιτήσεις;

Μπορεί, για εκείνους που θέλουν να λειτουργούν πάνω από το νόμο με “κάλπικες” σφραγίδες!

Η δημιουργία του ψηφιακού «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» έπρεπε να έχει γίνει χθες”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook