Τζώρτζογλου: “Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τον Τελικό”

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την επιστολή της Ενωσης με την οποία ζητά από την ΕΠΟ την διεξαγωγή του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο Παγκρήτιο Στάδιο, την Αναδιάρθρωση των Πρωταθλημάτων και τα σενάρια κατάργησης της Γ Εθνικής. Aποκάλυψε οτι θα γίνει η κλήρωση στο Γάζι.

Τα όσα είπε ο Νίκος Τζώρτζογλου στον Athletic Radio 104,2 και στην εκπομπή “Derby” με τον Μανώλη Θεμελη και τον Κώστα Παπαδόπουλο:

Για την επιστολή της ΕΠΣΗ με την οποία ζητάει ο Τελικός του Κυπέλλου να γίνει στο Παγκρήτιο Στάδιο 

“Παρακολουθούμε τις παλινωδίες και τα όσα λυπηρά γίνονται τις τελευταίες ώρες. Έχουμε τις τελευταίες εξελίξεις με τον Τελικό, όπου δεν θα γίνει στην “Ριζούπολη”. Και αυτή την στιγμή είναι στον… αέρα. Την απόφαση για τον Τελικό θα έπρεπε να την πάρει πολύ νωρίτερα η Ελληνικό Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Βαγγέλη Γραμμένου. Εμείς, παρακολουθούμε όλες αυτές τις εξελίξεις σχετικά με τον Τελικό και διαβάσαμε την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ, που λέει να γίνει εκτός Αττικής, αφού αδυνατεί να τον αστυνομεύσει.

Αυτό μας έκανε ως ΕΠΣΗ να στείλουμε την επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητάμε τον Τελικό στο  Παγκρήτιο Στάδιο. Έχουμε μιλήσει ήδη με τον Δήμο Ηρακλείου, με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Βαρδαβά και την Περιφέρεια Κρήτης, όπου είναι θετικοί στο ενδεχόμενο αυτό.

Η εμπειρία της ΕΠΣΗ είναι μεγάλη και δεδομένη σε τέτοιες διοργανώσεις. Μην λησμονούμε οτι τα κρούσματα covid-19 είναι χαμηλά στο νησί μας και αυτό μετράει. Η Κρήτη, ως νησί δεν έχει τόση αντιπαλότητα σε σχέση με την Αττική και οι κάθοδος οπαδών δεν είναι εύκολη, όπως θα γινόταν σε άλλες έδρες.

Εφόσον η αστυνομία δεν δώσει το “οκ”να γίνει σε άλλο γήπεδο της Αθήνας, είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τον Τελικό.

Από τι φαίνεται πάμε για τις 30 Αυγούστου. Αξίζει να αναφέρω οτι κάποιες πρώτες συζητήσεις που κάναμε με στελέχη της Αστυνομίας Ηρακλείου μας είπαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αστυνόμευσης του αγώνα.

Πάντως γενικά σε όλες τις χώρες ο Τελικός του Κυπέλλου είναι Γιορτή. Στην χώρα μας, ακόμα και όταν δεν υπάρχει κόσμος, μια τέτοια διοργάνωση είναι… προβληματική. Τα όσα βλέπουμε μας λυπούν, όχι μόνο εμάς αλλά και κάθε Ελληνα φίλαθλο.

Ένα ματς γιορτή να… γίνεται έτσι. Δυστυχώς όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία μας στεναχωρούν.

Πιστεύω εντός της ημέρας ή αύριο να έχουμε μια πρώτη απάντηση για την επιστολή και θα σας ενημερώσουμε.

Για την ΕΠΣΗ και για όλο τον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης θα είναι μια χαρά και τιμή να διοργανώσουμε τον Τελικό”.

Για την Αναδιάρθρωση των τοπικών Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ

“Τα σωματεία θα πρέπει να περιμένουν. Το καλοκαίρι λόγω της νόσου έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα. Είναι μία ιδιαίτερη χρονιά. Αν δεν είχαμε τον κορωνοϊό τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Πολλά πράγματα εξαρτώνται από την πανδημία, που σημαίνει ότι οι παράγοντες προβληματίζονται και τα οικονομικά των ομάδων δεν είναι πλέον τα ίδια.

Όλα αυτά δημιουργούν μια καθυστέρηση. Όταν τα σωματεία δεν γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν, πως θα το ξέρει η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ για το νέο πρωτάθλημα;

Χρειάζεται υπομονή και η ΕΠΣΗ θα κοιτάξει, όπως πάντα το καλύτερο του ποδοσφαίρου.

Εγώ πιστεύω ότι ο αριθμός των 16 ομάδων στην A1 θα ισχύσει. Δεν βιαζόμαστε, θα πάμε λίγο πιο αργά από οτι συνήθως για να δώσουμε χρόνο στις ομάδες, ώστε να πάρουν την καλύτερη απόφαση.

Πάντως με αυτά που ακούω και βλέπω, νομίζω ότι θα έχουμε Αναδιάρθρωση σε όλες τις κατηγορίες.

Οπότε αν ανέβει ο Γιούχτας και κατά συνέπεια και ο ΠΑΟΚρουσώνα θα επηρεαστούν όλες οι κατηγορίες της ΕΠΣΗ. Σίγουρα πολλές ομάδες δεν θα μπορούν να βρουν την λύση σε τέτοια περίπτωση. Εμείς πάντως θα έχουμε την λύση και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά”.

Για τις κληρώσεις των Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου ΕΠΣΗ

“Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να γίνει η κλήρωση στο Μαλεβίζι και ενδεχομένως στο Γάζι με χορηγία του Δήμου Μαλεβιζίου. Ο λόγος είναι οτι για πρώτη φορά στην ιστορία του τοπικού ποδοσφαίρου τόσες πολλές ομάδες, έξι στον αριθμό,  από ένα Δήμο του Ηρακλείου ανεβαίνουν κατηγορία”.

Για τα σενάρια κατάργησης του Κρητικού Ομίλου στην Γ Εθνική

“Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε γιατί θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα.

Έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες για να έχουμε ξανά Κρητικό Ομιλο, που από φέτος θα είναι κομπλέ και νομίζω ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο.

Όλες οι Ενώσεις της Κρήτης φυσικά και θα αντιδράσουμε αν συμβεί και θέλω να ελπίζω ότι είναι απλά σενάρια και φημολογίες”.

Το ηχητικό της συνέντευξης 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook