Θα ερωτηθεί και το Ασήμι

Σύμφωνα με την τελευταία μεταρρύθμιση για τις Προκηρύξεις των πρωταθλημάτων πιθανότατα να δοθεί η δυνατότητα και στην 7η ομάδα της περυσινής Α2 να δηλώσει, αν επιθυμεί, συμμετοχή στην νέα Α1.

Ολογοήμερη παράταση μέχρι τις 14 Αυγούστου δόθηκε στα σωματεία για να δηλώσουν συμμετοχή στα νέα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ.

Πιο αναλυτικά: 

“Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου προς διευκόλυνση των σωματείων αποφάσισε να δοθεί παράταση στην υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου και ώρα 15:00”.

Πάντως παραμένει θολό το…. τοπίο αναφορικά με το πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης των τοπικών Πρωταθλημάτων την σεζόν 2020-21 και ειδικά στην Α1. 

Να θυμίσουμε οτι με την Αναδιάρθρωση στην Α1 θα πρέπει να βρίσκονται 16 ομάδες.  Από την περυσινή Α1 δεν έπεσε καμία ομάδα από τις 14 που έπαιξαν.

Ο Ζαρός θα δηλώσει συμμετοχή στην Β ΕΠΣΗ. Χερσόνησος και Μαραθώνας θα παίζουν στην Α1 (ανέβηκαν ως πρώτος και δεύτερος από την Α2).

Ο τρίτος της Α2, Δίας δεν επιθυμεί να παίξει στην Α1. Το 4ο της περυσινής Α2, Μεταξοχώρι σκέφτεται να δηλώσει συμμετοχή στην Α1, αλλά ενδεχομένως να μην κατέβει στο Πρωτάθλημα. Η 5η Βόνη είναι θετική και θα πάρει την θέση του Δία.

Οι Ασίτες, που τερμάτισαν στην 6η θέση της περυσινής Α2, δεν επιθυμούν οριστικά να παίξουν στην Α1 και θα παραμείνουν στην Α2. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, η ΕΠΣΗ δεν μπορεί να απευθυνθεί στις ομάδες από την 6η θέση και κάτω για το αν επιθυμούν να παίξουν στην Α1.

Όμως αυτό πιθανότατα να αλλάξει αφού με την τελευταία μεταρρύθμιση των προκηρύξεων που έγινε από τον Λευτέρη Αυγενάκη αναμένεται να δίνεται η δυνατότητα στις ΕΠΣ και δη στην ΕΠΣΗ να στείλει αίτημα και στην 7η ομάδα της περυσινής Α2 (Ασήμι), και να της ζητάει αν επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή στην νέα Α1.

Το τι θα πράξει είναι άγνωστο, όπως και το αν αρνηθεί έχει δικαίωμα και ο 8ος Πήγασος να δηλώσει συμμετοχή στην Α1. 

Συνεπώς ή θα πάμε σε πρωτάθλημα με 16 ομάδες, ουσιαστικά 15 αν δεν παίξει το Μεταξοχώρι. Ή σε πρωτάθλημα με 14. Έτσι, κάθε ομάδα στην Α1 θα έχει δύο ρεπό, ένα σε κάθε γύρο, συν άλλα δύο από τα ματς με το Μεταξοχώρι που θα ορίζονται, αλλά θα λήγουν 3-0 α.α.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook