Κόκκινος στον Athletic Radio 104,2: “Η διακοπή ίσως θα είναι “ταφόπλακα” για το τοπικό”

Ο προπονητής της Μινωϊκής μίλησε στον γηπεδούχο σταθμό του Ηρακλείου για τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Α1 ΕΠΣΗ, αλλά και την διακοπή των Πρωταθλημάτων.

Ο έμπειρος τεχνικός της “Μπάρτσα” της Φορτέτσας μίλησε στον Μανώλη Θέμελη και την εκπομπή “Derby” για το θετικό ξεκίνημα της ομάδας του στην Α1 ΕΠΣΗ, αλλά και την διακοπή του Πρωταθλήματος. 

Τα όσα είπε ο Δημήτρης Κόκκινος στον Athletic Radio 104,2:

Για την πανδημία και την διακοπή των Πρωταθλημάτων

“Μακάρι να τελειώσει σύντομα όλο αυτό και μετά από χρόνια να μην το θυμόμαστε καν.

Εύχομαι να τελειώσει το πρωταθλημα. Η διακοπή ίσως θα είναι… ταφόπλακα για το τοπικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να κρατήσει μόνο ένα μήνα και να συνεχίσουμε σύντομα. Ειναι κακό για όλους μας. Αντε, να φύγει η χρονιά και να έχουμε όλοι μας υγεία.

Η κατάσταση… ζορίζει και ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα στη δράση”.

Για την έως τώρα εμπειρία του στην Μινωϊκή

“Τα πράγματα είναι καλά στην ομάδα. Γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στις Ακαδημίες.  Κάνει εξαιρετική δουλειά ο Μπάμπης Ντάγκινης. Κάθε μέρα πάμε και πιο ανοδικά.Έχουμε νεαρά παιδιά στο ρόστερ, αλλά και έμπειρους που τους βοηθάνε.

Προσωπικά θέλω να είμαι δίκαιος με όλα τα παιδιά. Με το 90% δεν έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Υπάρχει καλή οργάνωση και χημεία στην ομάδα. Σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε ένα δυνατό Δ.Σ, με ανθρώπους που αφιερώνουν πολύ χρόνο. Χαίρομαι κάθε μέρα που ανεβαίνει… σκαλοπάτια η ομάδα και μπορείς να δουλέψεις καθημερινά χωρίς προβλήματα.

Υπάρχει ζήλος στην προπόνηση από τους παίκτες και καθημερινά όλοι δίνουν το κάτι παραπάνω. Το σημαντικό είναι οτι στους 4 αγώνες μας έχουν παίξει όλοι πλην δύο παικτών, δηλάδή έχουν παίξει σχεδόν όλοι οι παίκτες μας”.

Για την πορεία της Μινωϊκής 

“Η ομάδα πάει καλά και στο γήπεδο και το θετικό για μένα είναι οτι έχουμε μεγάλη συμμετοχή στις προπονήσεις. Κάθε αγωνιστική έχω έναν ευχάριστο… πονοκέφαλο για να επιλέξω τους παίκτες που θα αγωιστούν.

Έχυμε μαζέψει έξι βαθμούς. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, με δυνατά εκτός έδρας ματς με ΠΑΟΚ και Α.Ο.Τ. Σταθήκαμε καλά, ειδικά στον Κροσυώνα. Κάθε ματς κρίνεται στις λεπτομέρειες. Στους επόμενους αγώνες θελουμε και τα εκτός έδρας αποτελέσματα.

Είναι μία μεταβατική περίοδος για όλες τις ομάδες. Όσο πιο ψηλά τερματίσουμε, τόσο πιο καλά.Θεωρώ οτι θα πάμε καλά”.

Για τον αγώνα με τον Πήγασο (6-0)

“Δείξαμε σοβαρότητα. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές και αυτό αξίζουν τα μπράβο. Πήραμε μία δίκαιη νίκη. Ο Πήγασος θα… στρώσει και θα κάνει… ζημιές στην συνέχεια στο πρωτάθλημα”.

Για το επόμενο ματς με την Χερσόνησο εκτός έδρας

“Κάθε ματς κρύβει.. παγίδες. Δεν υπάρχει εύκολος αγώνας για καμία ομάδα. Η Χερσόνησος έχει έναν αξιόλογο προπονητή, τον Αγγελο Βαρδάκη. Ένα καλό και συμπαγές σύνολο.  Είνα και ανεβασμένη ψυχολογικά μεά την νίκη με τον ΠΑΝΟΜ, στο γειτονικό ντέρμπι.Είμαστε σε καλό επίπεδο και θα πάμε, ότνα γίνει το ματς, για το θετικό αποτέλεσμα.

Στην συνέχεια έχουμε ρεπό, αυτό θα το κάνουν όλοι. Η βαθμολογία έως τώρα δεν είναι αντιπροσωπευτική, αλλά πλασματική. Μόνο στο τέλος του πρώτου γύρου θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα, αφού είναι τα υποχρεωτικά δύο ρεπό των ομάδων”.

Για το φετινό Πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ

“Θα είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα στην κορυφή, χωρίς το απόλυτο φαβορί. Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός, όπως και οι Α.Ο.Τ, ΑΕΚ, Ρωμανός.

Θα είναι δύσκολο πάντως για όλες τις ομάδες και δεν θα το… τελειώσει νωρίς κάποια ομάδα.Υπάρχει πάντως διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις ομάδες και έπρεπε να υπάρξουν 16 ομάδες. Έπρεπε να βρεθεί λύση να μην κάνουν δύο ρεπό οι ομάδες.

Είναι πάντως αμαρτία που δεν το βλέπει ο κόσμος. Καθημερινά ζούσαμε και ζούμε με το άγχος να μην διακοπεί. Αυτό δεν βοηθάει κανένα μας. Φυσικά και μας έχει επηρεάσει η όλη κατάσταση που βιώνουμε. Είχαμε και μία δύσκολη προετοιμασία.

Το  καλοκαίρι ήταν δύσκολο, οπότε και παλι καλά να λέμε. Υπήρξαν προβλήματα και όλοι περιμέναμε να ξεκινήσουμε. Μην ξεχνάμε οτι αργήσαμε να ξεκινήσουμε και η κλήρωση έγινε χωρίς την παρουσία των ομάδων”.

Για τους προπονητές της Α1

“Υπάρχουν αρκετοί νέοι και καλοί προπονητές. Είναι όλα αξιόλογα παιδιά. Υπάρχει διαρκής εκπαίδευση και ενημέρωση. Ως Σύλλογος Προπονητών Ηρακλείου θέλουμε να κάνουμε σεμινάρια και σχολές αλλά είναι δύσκολο με τον κορονοϊό.

Πάντως κάθε μέρα οι προπονητές μαθαίνουν νέα πράγματα και όποιος θέλει μπορεί να μάθει. Δεν είναι όπως παλιά, που υπήρχαν δυσκολίες”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook