Μπουμάκης στον Athletic Radio 104,2: “Δεν μπορείς να βάλεις… χειρόφρενο”

Ο Πρόεδρος του Κρουσώνα μίλησε στον γηπεδούχο σταθμό του Ηρακλείου για την διακοπή της Α1 ΕΠΣΗ, όπου η ομάδα του ήταν πρώτη με το απόλυτο των νικών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚρουσώνα μίλησε στον Μανώλη Θέμελη και την εκπομπή “Derby” για την απόφαση για διακοπή των τοπικών Πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και την δύσκολη συνέχεια. 

Τα όσα είπε ο Κώστας Μπουμάκης στον Athletic Radio 104,2:

Για την απόφαση για διακοπή των τοπικών Πρωταθλημάτων 

“Φυσικά πάνω από όλα είναι η Υγεία. Η απόφαση μας έπιασε στον… ύπνο και… αδιάβαστους. Δεν το περιμέναμε.

Περιμέναμε να συνεχιστούν τα Πρωταθλήματα στην Κρήτη, με προφυλάξεις και τηρώντας το Υγειονομικό πρωτόκολλο. Όχι να μπει λουκέτο. Θα την… παλέψουμε όμως.

Εμάς (τους παράγοντες) δεν μας έχει ρωτήσει κανείς για την απόφαση του “λουκέτου”. Ούτε τους προπονητές, ούτε τους παίκτες.

Τα τεστ covid θα ήταν ένα… δυσβάστακτο κόστος. Αυτός είναι ο λόγος που μας έβαλαν λουκέτο τελικά”.

Για το πως θα κυλήσουν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ από δω και πέρα 

“Δεν μπορείς να βάλεις… χειρόφρενο. Φτιάξαμε ομάδα για να παρόυμε το πρωταθλημα. Θα συνεχιστούν οι προπονήσεις.

Θα πάμε σε δεύτερη… προετοιμασία, χωρίς φιλικά και πάλι. Μετά θα πρέπει να βρεθεί λύση για να τελειώσουν τα Πρωταθλήματα με εμβόλιμες αγωνιστικές, αν και είναι δύσκολο να παίζεις  Τετάρτη – Κυριακή. Είμαστε όλοι σε…  αχαρτογράφητα νερά.

Προσπαθούμε να βρούμε τα… πατήματα μας και να κρατήσουμε τους παίκτες “ζωντανους”, όπως και το κινητρό τους.

Έχουμε ενημέρωση για ένα μήνα lockdown και μακάρι να βρεθεί λύση για να μικρύνει η διάρκεια. Περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις.

Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Περάσαμε δύσκολα από τον Μάρτιο και μετά. Από τότε παίξαμε μόλις τέσσερα ματς”.

Για το οικονομικό κόστος της απόφασης για λουκέτο

“Υπάρχει οικονομική ύφεση. Και μεις οι παράγοντες δεν έχουμε οικονομική βοήθεια. Δεν είχαμε φιλάθλους στα γήπεδα. Ούτε χορό μπορούμε να κάνουμε. Σηκώνουμε έναν… Σταυρό. Η αγάπη για αυτό που κάνουμε μας δίνει δύναμη.

Λέμε και μεις αν αξίζει να συνεχίσουμε αυτο που κάνουμε. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Όλο αυτό έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία αλλά και στην τσέπη μας.

Μας έχει κουράσει η όλη κατάσταση, όλους αυτούς τους μήνες. Το οικονομικό κομμάτι είναι δυσβάστακτο. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ζωντανό οτι έχουμε “χτίσει”.

Οι παράγοντες είμαστε ενωμένοι και προσπαθούμε να βρούμε μαζί λύσεις. Υπάρχουν υγιείς παράγοντες στο Ηράκλειο.

Υπάρχει αλληλεγγύη (το είδαμε και στην περίπτωση της ΑΕΚ με το γήπεδό της). Είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90΄. Μετά είμαστε όλοι μαζί για το κοινό καλό”.

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ

“Έχουμε πολύ καλό ρόστερ και καλό προπονητή. Έχουμε υψηλούς στόχους. Δουλεύουμε σωστά. Δείξαμε καλο πρόσωπα και στα τέσσερα ματς.

Κάναμε το “4 στα 4”. Ξεκινήσαμε όπως θέλαμε. Ήμασταν σε καταπληκτικό επίπεδο.

Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε “ζεστοί”. Και μετά να συνεχίσουμε πάλι από κει που σταματήσαμε. Στόχος μας ξεκάθαρος είναι το Πρωτάθλημα”.

Για τις πιέσεις που δέχθηκε το καλοκαίρι για να παίξει ο Κρουσώνας στην Γ Εθνική

“Εμείς “χτιστήκαμε” για την Α1. Δέχθηκα αρκετές πιέσεις για να παίξουμε στην Γ Εθνική. Τώρα βέβαια δεν έχει νόημα να μιλάμε για αυτά. Πάντως δεν θα ήμασταν επαρκείς για την Γ Εθνική.

Κάναμε τον προγραμματισμό μας και διαμορφώσαμε το μπάτζετ μας για την Α1. Η Γ εθνική είναι άγνωστη κατηγορία για μας. Είναι μία άλλη κατηγορία, που ήθελε άλλον προγραμματισμό.

Δεν ήμασταν έτοιμοι για το παραπάνω βήμα. Θα ήταν δύσκολη χρονιά”.

Για το αν κρατήσει περισσότερο από ένα μήνα το lokdown

“Ο Κορονοϊός είναι απρόβλεπτος. Πάμε βήμα – βήμα και μέρα – μέρα. Θεωρώ οτι σύντομα θα βρεθεί λύση και θα ξανά αρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Περιμένουμε να πάρουμε το ΟΚ για να συνεχίσουμε. Μπορούμε να πάμε παρακάτω”.

Για τον κόσμο του Κρουσώνα 

“Η κοινωνία του Κρουσώνα είναι ενθουσιασμένη με την πορεία της ομάδας. Υπάρχει καλή ψυχολογία και θετική αύρα. Είναι περήφανη για την ομάδα μας. Μπορεί να μην επιτρεπόταν να έρχεται στο γήπεδο, αλλά μας στήριζε και μας στηρίζει.

Θα πρέπει και ο κόσμος μας να μείνει “ζεστός”. Το ποδόσφαιρο είναι μία διεξοδος για όλους μας”.

Και τα ηχητικά από την εκπομπή:

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook