25/9

Oι προπονητές των ομάδων της Α1 ΕΠΣΗ φέτος και πέρυσι:  ΑΕΚ 2021-22: Απόστολος Παπακώστας 2020-21: Νίκος Ανδριανάκης   AO Τυμπακίου 2021-22: Μιχάλης Κουτεντάκης 2020-21: Στέλιος Ανωγειανάκης Ανθεστίων 2021-22: Bασίλης Πλεσίτης 2020-21: Λεωνίδας Τιτομιχελάκης Ασίτες 2021-22: Ζαχάρης Αναστασάκης – Έμεινε Βόνη 2021-22: Μανώλης Γιακουμάκης 2020-21: Μιχάλης Καλυκάκης Δαμάστα 2021-22: Φάνης Χαλκιαδάκης 2020-21: Γιάννης Χατζησεβαστός Δειλινά 2021-22: […]

Oι προπονητές των ομάδων της Α1 ΕΠΣΗ φέτος και πέρυσι: 

ΑΕΚ
2021-22: Απόστολος Παπακώστας
2020-21: Νίκος Ανδριανάκης

 

AO Τυμπακίου
2021-22: Μιχάλης Κουτεντάκης
2020-21: Στέλιος Ανωγειανάκης

Ανθεστίων
2021-22: Bασίλης Πλεσίτης
2020-21: Λεωνίδας Τιτομιχελάκης

Ασίτες
2021-22: Ζαχάρης Αναστασάκης – Έμεινε

Βόνη
2021-22: Μανώλης Γιακουμάκης
2020-21: Μιχάλης Καλυκάκης

Δαμάστα
2021-22: Φάνης Χαλκιαδάκης
2020-21: Γιάννης Χατζησεβαστός

Δειλινά
2021-22: Μάνος Μιχελάκης – Έμεινε

ΕΓΟΗ
2021-22: Άγγελος Λυριτζής
2020-21: Γιώργος Φασουλάκης

Μινωική
2021-22: Μπάμπης Ντάγκινης
2020-21: Δημήτρης Κόκκινος

 

Mοίρες
2021-22: Γιώργος Φινοκαλιώτης – Έμεινε

 

ΟΦΑ
2021-22: Δημήτρης Κόκκινος
2020-21: Λευτέρης Ρουσάκης

 

ΠΑΟΚ
2021-22: Μάριος Σηφάκης – Έμεινε

 

ΠΑΝΟΜ
2021-22: Νίκος Ανδριανάκης
2020-21: Γιάννης Κουλούρας

 

Ρωμανός
2021-22: Αλκης Πλουσής – Έμεινε

 

Τριτωνία
2021-22: Χρήστος Καργιώτης
2020-21: Ζαχαρίας Νοικοκυράκης

 

Χερσόνησος
2021-22: Ζαχαρίας Νοικοκυράκης
2020-21: Άγγελος Βαρδάκης

 

Με την ευχή να ξεκινήσει και να τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα, μετά από δύο χαμένες σεζόν, οι ομάδες της Α1 ΕΠΣΗ μπαίνουν σήμερα στην αφετηρία για την σεζόν 2021-22.

Ο Κορονοϊός αναδείχθηκε… πρωταθλητής τα δύο προηγούμενα χρόνια, αφού άφησε ανολοκλήρωτες τις προσπάθειες των ομάδων, που επιστρέφουν στα γήπεδα για αγώνες μετα από τις 31 Οκτωβρίου του 2020!

Mε νέα δεδομένα όσον αφορά στο  Υγειονομικό πρωτόκολλο, από την στιγμή που έχουν μπει στην ζωή μας και οι εμβολιασμοί, που πρέπει άπαντες να τηρήσουν και με κόσμο ξανά στις κερκίδες, σίγουρα ξεκινάμε  με καλύτερες προϋποθέσεις από πέρυσι.

Το καλοκαίρι ήταν… θερμό, αφού υπήρχε ένα έξτρα “αγκάθι”, που ξεπεράστηκε και έχει να κάνει μην εγγραφή των ομάδων στο Μητρώο. Δόθηκε μία παράταση από την Γ.Γ.Α στις ομάδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους για να εγγραφούν σε αυτό και μέχρι τα τέλη Ιουλίου του 2022 για να λάβουν την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Η φετινή Α1 θα έχει ξανά πλήρη εκπροσώπηση, με 16 ομάδες. Το καλοκαίρι τρεις ομάδες, Μεταξοχώρι, Γόρτυνα και Πήγασος, δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα και έτσι πραγματοποιήθηκε κλήρωση με έξι υποψήφιες και τρεις τυχερούς!

Τυχεροί αναδείχθηκαν οι Ασίτες, Δειλινά και ΕΓΟΗ. Εκτός… νυμφώνος έμειναν οι Αετός Ανωγείων, Λίντο και Μοχός, που θα αγωνιστούν στην Α2 ΕΠΣΗ. 

Οι 16 “μονομάχοι” είναι οι ΑΕΚ, ΑΟΤ, Ανθεστίων, Ασίτες, Βόνη, Δαμάστα, Δειλινά, ΕΓΟΗ, Ρωμανός, Μινωϊκη, Μοίρες, ΟΦΑ, ΠΑΟΚ, ΠΑΝΟΜ, Τριτωνία και Χερσόνησος.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθει φέτος με νέο τρόπο, αφού καταργήθηκαν τα Πλέϊ οφ και Πλέϊ άουτ.

Θα διεξαχθεί σε δύο γύρους.  Μετά το τέλος των 30 αγωνιστικών, ο πρώτος της βαθμολογίας αναδεικνύεται πρωταθλητής και συμμετέχει στα μπαράζ της ΕΠΟ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική (καταληκτική ημερομηνία για να δηλωθεί ο πρωταθλητής είναι η 18η Απριλίου σύμφωνα με την ΕΠΟ), ενώ υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας.

Να σημειώσουμε και μία σημαντική αλλαγή, που παρουσιάζεται στην προκήρυξη, καθώς σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, αν ο αρμόδιος γιατρός δεν προσέλθει ή αποχωρήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, αυτός δεν αρχίζει ή διακόπτεται οριστικά, αντίστοιχα, χωρίς ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας!

Το πρωτάθλημα μπορεί να άλλαξε, αλλά όχι και το φαβορί του. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται οτι βρίσκεται ένα… κλικ πάνω από τους ανταγωνιστές του, με τις ομάδες πάντως να έχουν στην πλάτη τους την αγωνιστική αποχή περίπου ενός χρόνου. Όλες αναγκαστικά βρέθηκαν στα… πιτς και αναμένεται να τις επηρεάσει, κάτι που θα φυσικά φανεί στο γήπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως οτι οι ομάδες εξακολούθησαν να ενισχύονται μεταγραφικά και την παραμονή της πρώτης σέντρας.

Πάρτε θέση λοιπόν για να απολαύσετε το κορυφαίο πρωτάθλημα του Ηρακλείου και ας ευχηθούμε να το.. πάρει ο καλύτερος και όχι… ο Κορονοϊός!

 

Η… ακτινογραφία των ομάδων

Η πολύμηνη αγωνιστική αποχή, τα… κατάλοιπα που άφησε η πανδημία και η αβεβαιότητα, που “κυριάρχησε”  για μήνες, αφού και τα οικονομικά δεδομένα έχουν δυσκολέψει για όλες τις ομάδες, που έμειν αγια τόσους μήνες χωρίς έσοδα, κάνουν δύσκολες τις προβλέψεις για το φετινό πρωτάθλημα.

Το ερώτημα είναι αν ο ΠΑΟΚ θα πετύχει φέτος, αυτό που του στέρησε η covid πέρυσι και καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Επίσης, θα απαντηθεί στο…. γήπεδο, αν πρόκειται για ένα πρωτάθλημα, δύο ή περισσοτέρων ταχυτήτων, αφού όλες οι ομάδες θα “ριχτούν” “τσαλακωμένες” στην “μάχη” ελέω της μακροχρόνιας αγωνιστικής απραξίας.

Πάμε να δούμε πως μπαίνουν στην γραμμή εκκίνησης οι 16 ομάδες:

 

ΑΕΚ

Με νέο τεχνικό τον Απόστολο Παπακώστα (στην θέση του Νίκου Ανδριανάκη) και κρατώντας τον περυσινό της κορμό, η ομάδα το Κατσαμπά καλείται να ξεπεράσει το… διαχρονικό της πρόβλημα. Το γηπεδικό εξακολουθεί να την… ταλανίζει και θα χρημιποιήσει ώς έδρα φέτος το γήπεδο της Ελιάς, που προτιμήθηκε από το “Γ. Σκουρέλλου” της Ν. Αλικαρνασσού και όχι το δικό της στον Καρτερό, που έχει ταλαιπωρηθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων μηνών.

 

 

ΑΟΤ

Ο Α.Ο.Τυμπακίου ξεκινάει με όνειρα και φιλοδοξίες, ενώ έπαιξε δυνατά φιλικά, παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο. Ο Μιχάλης Κουτεντάκης επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας, αντικαθιστώντας τον  Στέλιο Ανωγειανάκη. Η Μεσαρίτικη ομάδα ήταν η μοναδική της κατηγορίας, που ανέστειλε για μερικές μέρες τις προπονήσεις της, λόγω κρούσματος Κορονοϊού στις αρχές της προετοιμασίας.

 

Ανθεστίων

Ο… τιμονιέρης άλλαξε (Πλεσίτης αντί Τιτομιχελάκ) αλλά όχι η φιλοσοφία και η δομή της ομάδας από το Θραψανό. Ο ενισχυμένος φέτος Α.Ο. Ανεθεστίων κοιτάζει προς το πρώτο… μισό της βαθμολογίας, αποτελώντας τα τελευταία χρόνια μία σταθερά καλή ομάδα στην κατηγορία.

 

Ασίτες

Μία από τις τρεις ομάδες που ευνόησε η… κληρωτίδα ήταν η ομάδα των Ασιτών. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε και ανέβηκε στην Α1, αν και αυτό θα μπορούσε να συμβεί στο γήπεδο, αφού πριν πρωταγωνιστούσε στην περυσινή Α2 πριν την οριστική διακοπή της. Ο Ζαχάρης Αναστασάκης παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας, που στηρίζεται σε “δικά” της παιδιά της περιοχής.

 

Βόνη

Να παραμείνει στην Α1 ΕΠΣΗ και να εδραιωθεί στην κατηγορία, θέλει η Βόνη. Ο Μανώλης Γιακουμάκης διαδέχθηκε τον Μιχάλη Καλυκάκη στην τεχνική ηγεσία. Eκτός από τον ξεκάθαρο στόχο να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία, στην Βόνη θα επιδιώξουν να παίξουν και καλό ποδόσφαιρο στηριζόμενη σε ένα αξιόλογο ρόστερ με.. έμπειρες πινελιές.

 

Δαμάστα

Η Δαμάστα επέστρεψε στα τοπικά πρωταθλήματα, μετά την… βραχύβια παρουσία της στην Γ Εθνική.

Μπορεί σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας να μην… κυνηγάει το πρωτάθλημα, ωστόσο πρόκειται για ένα σωματείο με πρωταγωνιστικούς στόχους.

Στον πάγκο θα καθίσει ο Φάνης Χαλκιαδάκης, που πήρε την θέση του Γιάννη Χατζησεβαστού, ενώ το ρόστερ είναι τελείως διαφορετικό από την περυσινή σεζόν.

Δειλινά 

Τα Δειλινά επέστρεψαν μέσω κλήρωσης στην κατηγορία. Ο Μάνος Μιχελάκης συνεχίζει και φέτος στον πάγκο της ομάδας, που έχει ως έναν και κύριο στόχο  την αποφυγή του υποβιβασμού.

 

ΕΓΟΗ 

Οτι ισχύει για τα Δειλινά, ισχύει και για τον ΕΟΗ, που επίσης ευνοήθηκε από την… τύχη.

Ήταν εκ των τυχερών της κλήρωσης των  υποψηφίων ομάδων της Α2 για άνοδο, με το ιστορικό σωματείο του Ηρακλείου να επιστρέφει στην Α1 ΕΠΣΗ, μετά από τέσσερα χρόνια.

Αξίζει να σημαιωθεί οτι οι “πράσινοι” μπορεί να δήλωσαν συμμετοχή στο… παραπέντε για την είσοδο τους στην πρώτη κατηγορία, αλλά “χαμογέλασαν” στην κλήρωση. Νέος προπονητής στη θέση του Γιώργου Φασουλάκη, είναι ο  Άγγελος Λυριτζής.

 

 

Μινωϊκη

Η σεζόν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για την “Μπάρτσα της Φορτέτσας”. Έχει παρουσιάσει μία πού καλή εικόνα στα φιλικά, έχοντας ένα ικανό και νεανικό ρόστερ που της επιτρέπει να… χαμογελάει. Ο Μπάμπης Ντάγκινης πήρε τα ηνία από τον Δημήτρη Κόκκινο και θα την καθοδηγήσει τεχνικά.

Μοίρες

Με πίστη για κάτι καλό εκκινεί την σεζόν και η ομάδα των Μοιρών. Πρόκειται για επίσης μία παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας, που εκπροσωπεί επάξια την Μεσαρά στην κορυφαία τοπική κατηγορία. Ακλόνητος στον πάγκο παραμένει ο Γιώργος Φινοκαλιώτης.

 

 

ΟΦΑ

Με φιλοδοξία και τον Δημήτρη Κόκκινο στην θέση του Λευτέρη Ρουσάκη “ρίχνεται” στο… χορτάρι η ομάδα του Αρκαλοχωρίου. Με νέα πρόσωπα, αξιόλογες γηπεδικές εγκαταστάσεις και όρεξη για δουλειά ο ΟΦΑ… μπήκε αργά στο γήπεδο, κάτι που ενδεχομένως να του… κοστίσει στο ξεκίνημα του πρωταθλήματς μέχρι η ομάδα να βρει τον ρυθμό της.

 

ΠΑΝΟΜ

Ένα μεγάλο κομμάτι του περυσινού ΠΑΝΟΜ.. μετακόμισε στην Νεάπολη, έχοντας παιχνίδια στα… πόδια στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Άπαντες πλην του τεχνικού Γιάνννη Κουλούρα, επέστρεψαν στην ομάδα, με τον Νίκο Ανδριανάκη να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία.

 

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πέρυσι ήταν το γκραν φαβορί για τον Τίτλο και είχε ξεκινήσει με “4 στα 4” το πρωτάθλημα, μέχρι να τον… φρενάρει οριστικά ο Κορονοϊός. Φαβορί είναι και φέτος, έχοντας πεισμώσει, αφού ειναι από τις ομάδες που την… πλήρωσαν, χωρίς να φέρει ευθύνη ο ίδιος. Προπονητής παρέμεινε ο Μάριος Σηφάκηςε, ενώ η ομάδα θα παίζει σε ένα γήπεδο – χαλί, με την αλλαγή τάπητα, που αναμένεται να φιλοξενήσει φέτος τον Τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ.

Ρωμανός

Μία ακόμα σεζόν ξεκινάει με στόχους και φιλοδοξίες για την ομάδα της Ελιάς, που αποτελεί μία… “σταθερά” της κατηγορίας  Η φιλοσοφία του Ρωμανού δεν άλλαξε, ούτε και ο προποητής, με τον Αλκη Πλουσή να παραμένει στον πάγκο και φέτος. Αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, ενώ… “κρυφοκοιτάζει” προς την άνοδο έχοντας μία από τις καλύτερες ομάδες παραδοσικά τα τελευταία χρόνια σε τοπικό επίπεδο.

 

Τριτωνία

Η Τριτωνία ξεκινάει… αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες την σεζόν. O Χρήστος Καργιώτης διαδέχθηκε τον Ζαχαρία Νοικοκυράκη στον πάγκο της ομάδας, που κράτησε τον βασικό της… κορμό με σημαντικές μεταγραφικές προσθήκες.

 

Χερσόνησος

Το καλοκαίρι ήταν… δύσκολο για την Χερσόνησο, που αποφάσισε τελικά να κατέβει στο πρωτάθλημα. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει αργά την προετοιμασία της, ενώ ο Ζαχαρίας Νοικοκυράκης πήρε την θέση του Αγγελου Βαρδάκη. Η παραμονή φαντάζει ως ρεαλιστικός στόχος της ομάδας, που στο ξεκίνημα της σεζόν τροχοπέδη αποτελεί η παρουσία παίκτών που ασχολουνται με τον τουρισμό.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 1ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας: 

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

17.00

Ρωμανός – Βόνη

 

19.00

Δειλινά – Χερσόνησος

 

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 

17.00

Μοίρες – ΑΟ Τυμπακίου

ΟΦΑ – Δαμάστα

ΠΑΝΟΜ – ΕΓΟΗ

Ανθεστίων – ΑΕΚατσαμπά

Ασίτες – ΠΑΟΚρουσώνα

Τριτωνία – Μινωική

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook