Λύτρωση στο 91΄ για τον Εργοτέλη (vds)

Ένα γκολ του Τζούνιορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τον βαθμό στον Εργοτέλη ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη. Γκολ που σηκώνει πολύ συζήτηση για το αν τελικά ήταν σε θέση οφσάιτ ο Γουνδουλάκης το δεύτερο τέρμα του Πανιωνίου.

Ένα γκολ του Τζούνιορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τον βαθμό στον Εργοτέλη ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη. Γκολ που σηκώνει πολύ συζήτηση για το αν τελικά ήταν σε θέση οφσάιτ ο Γουνδουλάκης το δεύτερο τέρμα του Πανιωνίου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 11΄ όταν ο Ριέρα είδε τον Πίρσον εκτός εστίας και με ένα εκπληκτικό σουτ 1 μέτρο κάτω από την σέντρα έκανε το 1-0 για τον Πανιώνιο.

Το προβάδισμα για τους γηπεδούχους τους έδωσε  μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση καθώς ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους. Στο 16΄το σουτ του  Εστογιανόφ πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 27‘ πάλι ένα ακόμα σουτ από τον Ουρουγουανό, ο Πίρσον έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Εργοτέλης ανέβασε κάπως την απόδοση του μετά το πρώτο ημίωρο και στο 33΄δημιούργησε την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι όταν ο Ρομάνο γύρισε την μπάλα στον Μπέτο, ο οποίος έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.  Οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να είχαν φέρει το παιχνίδι στα ίσα όταν στο 45΄ ο Μπουντιμιρ έκανε την σέντρα από δεξιά, αλλά ο Τζούνιορ δεν έπιασε «γεμάτη»  την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η κεφαλιά από τον Γουνδουλάκη πέρασε λίγο άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Εργοτελη να ανεβάζει την απόδοση του και τον Καραγεωργίου να κάνει δύο μαζεμένες αλλαγές στο 51΄ όταν πέρασε τους Λεάλ και Φραγκουλάκη στην θέση των Ολίσε και Μπέτο. Ο Μιχάλης Φραγκουλάκης ένα λεπτό μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιδεράκη για να κάνει το 1-1.

Δείτε το πολύ όμορφο γκολ του Μιχάλη Φραγκουλάκη

Το γκολ του Εργοτέλη αλλά και είσοδος των δύο παικτών βοήθησε τους φιλοξενούμενους να πάρουν τον έλεγχο και να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Εργοτέλης είχε μια ακόμη ευκαιρία στο 70‘, όταν μετά από κόρνερ του Φραγκουλάκη, ο Μπούντιμιρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα, όταν ο Κουμορτζί με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1. Η φάση ξεκίνησε όταν ο Χίμπλιγκερ στην προσπάθεια του να διώξει την έστρωσε στον Γουνδουλάκη, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιτ και αυτός με την σειρά του έστρωσε στον Κουμορτζί ο οποίος πέτυχε το γκολ. Ο επόπτης έδωσε οφσάιτ, ωστόσο ο Γιάχος πήρε πάνω του τη φάση δείχνοντας σέντρα. Μια φάση που σίγουρα σηκώνει αρκετή κουβέντα καθώς μπορεί μετά από γύρισμα του αμυνόμενου να μην υπάρχει οφσάιτ ωστόσο στην προκειμένη φάση δεν υπήρχε σκόπιμο γύρισμα.

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε ακόμη περισσότερο στην συνέχεια με τον Πανιώνιο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ, όταν στο 81′, ο Κουμορτζί βγήκε τετ α τετ με τον Πίρσον να κρατάει τον Εργοτέλη μέσα στο παιχνίδι και να αποκρούει.

Η απάντηση του Εργοτέλη, ήρθε στην εξέλιξη της φάσης, όταν ο Μπουντιμίρ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ο Εργοτέλης στα τελευταία λεπτά άσκησε πίεση στα καρέ του Πανιωνίου για να ισοφαρίσει και τελικά το κατάφερε, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Τζούνιορ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σιδεράκη δίνοντας τον βαθμό στον Εργοτέλη.

Το γκολ του Τζούνιορ με το οποίο ο Εργοτέλης πήρε το “Χ” στη Νέα Σμύρνη
 

Δείτε το live της αναμέτρησης και τα υπόλοιπα τέρματα του αγώνα…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook