Βερπακόφσκις: “Eύχομαι στον Εργοτέλη να βγεί στην Ευρώπη”

Ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη Μάρις Βερπακόφσκις μίλησε μετά το 1-1 της εθνικής Λετονίας με την Ελλάδα και δεν ξέχασε τον Εργοτέλη και την Κρήτη.

 Ο πρώην άσος του Εργοτέλη μίλησε στην συνδρομητιική τηλεόραση και το novasports.gr για την Εθνική μας ομάδα, νοστάλγησε την Κρήτη και ευχήθηκε στον Εργοτέλη να βγει Ευρώπη.

«Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με το βαθμό που πήραμε. Η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη και σαφώς καλύτερη ομάδα από την Λετονία. Είναι καλό για μας που καταφέραμε και πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς στο παρελθόν και ειδικά στην έδρα μας δεν τα πήγαμε και τόσο καλά. Κάναμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας σήμερα και νιώθω πολύ ωραία γι’ αυτό»

Ο επιθετικός της Λετονίας ήξερε τα μυστικά της άμυνας μας και το εκμεταλλεύτηκε δημιουργώντας ουκ ολίγες επικίνδυνες καταστασεις στην εστία του Σηφάκη.

«Γνωρίζω καλά την Ελλάδα, καθώς οι περισσότεροι παίκτες συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα με ελληνικές ομάδες και έτσι τους έχω αντιμετωπίσει. Πολύ καλά την ελληνική ομάδα γνωρίζουν και οι συμπαίκτες μου στην Εθνική, αφού αυτό ήταν το τρίτο μεταξύ μας παιχνίδι τα τελευταία χρόνια. Ξέραμε πως παίζει η Εθνική και αυτό μας βοήθησε ιδιαίτερα».

O Βερπακόφσκις πιστεύει ότι η χώρα μας θα προκριθεί είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο.

 «Ως πρώτη του ομίλου νομίζω είναι δύσκολο. Αν δεν τα καταφέρει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις στην προκριματική φάση ως πρώτη, τότε πιστεύω ότι θα προκριθεί ως μία από τις καλύτερες δεύτερες. Η Ελλάδα διαθέτει πολύ καλό ρόστερ».

Για την Ελλάδα και τον Εργοτέλη.

Στην ερώτηση για το αν του λείπουν με σφιγμένα τα δόντια και με νοσταλγία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του απάντησε:

«Φυσικά. Μου λείπει και η Ελλάδα και ο Εργοτέλης. Πέρασα πολύ ωραίες στιγμές στην Κρήτη. Μου λείπουν πολλά από εκεί. Αλλά ποιος ξέρει, μπορεί στο μέλλον να επιστρέψω κάποια στιγμή».

Έτοιμος για Ευρώπη ο Εργοτέλης

«Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη. Τους εύχομαι μια καλή πορεία τη φετινή σεζόν και να εξασφαλίσουν την έξοδο της ομάδας στο Κύπελλο UEFA. Αυτή η ομάδα είναι έτοιμη για τη συμμετοχή της σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook