Ήταν η βραδιά του Μίκη!

Πλήθος κόσμου στη συναυλία του Εργοτέλη για τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη χθες στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Στο Παγκρήτιο βρέθηκαν περισσότεροι από 4.000 κόσμος από όλη την Κρήτη.

Η συναυλία έγινε 45 χρόνια μετά τη συναυλία που είχε δώσει στο Μαρτινέγκο ο Θεοδωράκης στις 6 Αυγούστου του 1966 και είχε αποτελέσει την αφορμή για το διωγμό που είχε υποστεί η ομάδα από τη χούντα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε μια αναδρομή στη συμπάθεια που έχει στην κρητική ομάδα, καθώς ο πατέρας του αποτέλεσε αθλητής του Εργοτέλη. Παράλληλα, έστειλε και ένα μήνυμα για λαϊκή εξέγερση μέσω του αθλητισμού.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον εαυτό του “σέντερ φορ” στα νιάτα του. Τόνισε τη σημασία του αθλητισμού που πρέπει να αποτελεί, όπως είπε, τη βάση στη ζωή μας.

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος του Εργοτέλη Απόστολος Παπουτσάκης, χαρακτήρισε τη μέρα ως μέρα μνήμης, τονίζοντας πως ο Θεοδωράκης αποτελεί μέρος της ιστορίας της κρητικής ομάδας.

Στη συναυλία έπαιξε η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και λαμβάνουν μέρος καλλιτέχνες, όπως η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Σοφία Παπάζογλου, ο Παναγιώτης Πετράκης, ο Θωμάς Βενάκης και ο λυράρης Γιώργος Λιαπάκης.

Ο Κρητικής καταγωγής κορυφαίος Έλληνας συνθέτης βρέθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο, λαμπρύνοντας με την παρουσία του τη συναυλία από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με αποσπάσματα από το πλούσιο έργο του.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook