Το athleticradio.gr θυμάται όλες τις αναμετρήσεις του Εργοτέλης-Ολυμπιακός (vds)

Αρκετά προβλήματα δημιουργεί στο Παγκρήτιο ο Εργοτέλης στον ΟΣΦΠ, καθώς στις 6 προηγούμενες αναμετρήσεις υπάρχει απόλυτη ισορροπία. Το athleticradio.gr μέσα από video σας θυμίζει όλες τις κόντρες μεταξύ των δύο αυριανών “μονομάχων”.

Αρκετά προβλήματα δημιουργεί στο Παγκρήτιο ο Εργοτέλης στον Ολυμπιακό καθώς στις 6 προηγούμενες αναμετρήσεις υπάρχει απόλυτη ισορροπία με τις δύο ομάδες να μετρούν εκατέρωθεν από δύο νίκες ενώ άλλες 2 φορές ήρθαν ισόπαλες. Το athleticradio.gr μέσα από video σας θυμίζει όλες τις κόντρες μεταξύ των δύο αυριανών “μονομάχων”.

Νίκησε και την διαιτησία…

Στις 20/2/2005 ο Εργοτέλης για την 19η αγωνιστική αντιμετωπίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε αγώνα πρωταθλήματος τον Ολυμπιακό και ανταποκρίνεται πλήρως στο πρώτο του μεγάλο ραντεβού με τους ερυθρόλευκους επικρατώντας με 2-1. Ο Άντο ανοίγει νωρίς το σκορ στο 3΄, όμως ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει στο 21΄ όταν ο Ριβάλντο μετατρέπει σε γκολ το δώρο του διαιτητή, ο οποίος βλέπει πέναλτι στην “βουτιά” του Γεωργάτου. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται, ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως θα γίνουν πιο εύκολα για τους “ερυθρόλευκους”, όταν οι “κιτρινόμαυροι” μένουν με 10 στο 65΄ λόγω της αποβολής του Σουτζή. Ο Εργοτέλης έχει αντίθετη άποψη και παρά τις αντιξοότητες καταφέρνει στις καθυστερήσεις με τον Ογκουνσότο να πάρει το τρίποντο.

Διπλό τίτλου για τον Ολυμπιακό…

Μετά από απουσία ενός χρόνου λόγο του υποβιβασμού του Εργοτέλη, οι δύο ομάδες τα ξαναλένε την σαιζόν 2006-2007 σχεδόν ακριβώς 2 χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση.Στις 25/02/2007  οι δύο ομάδες αναμετρώνται για την 23 αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 1-2 και να φεύγει με το τρίποντο από το Παγκρήτιο.

Παιχνίδι διαφήμιση!

Στις 28/10/2007 για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος,  σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν γίνει μεταξύ Εργοτέλη και Ολυμπιακού, οι δύο ομάδες έρχονται ισόπαλες 3-3. Τζούνιορ και Θεοδωρίδης μέσα σε 2 λέπτα (21΄ και 23΄) δίνουν ένα πολύ καλό προβάδισμα για τον Εργοτέλη που προηγείται με 2-0, όμως ο Ολυμπιακός αντιδράει και καταφέρνει να φέρει το παιχνίδι στα ίσα πριν το ημίχρονο, με τον Ζούλιο Σέζαρ να μειώνει σε 2-1 στο 39΄και τον Κοβάσεβιτς στο 44΄να κάνει το 2-2 . Οι Πειραιώτες παίρνουν το προβάδισμα στο 58΄με τον Τζόρτζεβιτς και εκεί που νόμιζαν ότι θα φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την Κρήτη, έρχεται στο 88΄ ο Τζούνιορ και τους χαλάει τα όνειρα.

Όταν ο Κουστιανικούλης χόρεψε πεντοζάλη…

Στις 22/02/2009  για την 23 αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Εργοτέλης υποδέχεται και πάλι τον Ολυμπιακό και αναγκάζει τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από το Ηράκλειο. Το γκολ του Κουτσιανικούλη στο 22΄ ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου.

Λύτρωση με Μπουντιμίρ

Το να αναμετρούνται την 23η αγωνιστική οι δύο ομάδες στο Ηράκλειο είναι σύνηθες φαινόμενο κάτι το οποίο και γίνεται στις 20/02/2010. Εργοτέλης και Ολυμπιακός μοιράζονται βαθμούς μένοντας στο 1-1 με τα παράπονα να μην λείπουν από την μεριά των Κρητικών… Ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι σε μια φάση που ξεκινάει από το χέρι του Στολτίδη. Ο Τοροσίδης ξεκινάει να μπαίνει μέσα στην περιοχή πριν πάρει καν φόρα ο Λούα Λούα για να εκτελέσει το πέναλτι και παίρνει το “ριμπάουντ” μετά την απόκρουση του Δασκαλάκη, ανοίγοντας το σκορ. Ο Εργοτέλης δεν παρατάει το παιχνίδι και τελικά βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται όταν ο Μπουντιμίρ με σουτ στο 85΄ κάνει το 1-1 και δίνει τον βαθμό στον Εργοτέλη.

Παιχνίδι παρωδία…

Την περσινή σαιζόν σε ένα παιχνίδι που διεξάγεται σε δύο μέρη λόγω του βαρύ αγωνιστικού χώρου ο Ολυμπιακός καταφέρνει να επικρατήσει με 0-2.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στο Παγκρήτιο ακόμα δύο φορές.Τη σαιζόν 2003-2004, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-3 για το κύπελλο ενώ το 2009 σε φιλικό παιχνίδι για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυση του Εργοτέλη, οι “κιτρινόμαυροι” έστειλαν στο ταμείο ανεργίας τον Τιμούρ Κετσπάγια επικρατώντας με το εκκωφαντικό 5-0.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook