Αραμπάνoς: «Ο τάπητας του Παγκρητίου έχει δοκιμαστεί σε Καραϊσκάκη, Τούμπα»

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Hellasod» Παναγιώτης Αραμπάνος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο Παγκρήτιο ώστε να είναι έτοιμο για το ματς του Εργοτέλη με τον Άρη.

Ο άνθρωπος πίσω από τον οποίο κινήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός ώστε ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου να αλλαχτεί εξ’ ολοκλήρου μέσα σε 3 εβδομάδες μίλησε στην εκπομπή «Αθλητικό Μεσημέρι» με τον Μανόλη Χρονάκη και είπε για την αλλαγή του χλοοτάπητα ότι «ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε τραγική κατάσταση, τόσο από αισθητικής πλευράς όσο και από αυτήν του επηρεασμού για το παιχνίδι. Οι μύκητες ήταν μια από τις αιτίες που δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση και στα γήπεδα που δημιουργήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπήρχε ένα πρόβλημα στην δημιουργία του τάπητα με αποτέλεσμα να χρειάζεται να γίνεται συντήρηση υψηλού επίπεδου».

Παράλληλα, ο κύριος Αραμπάνης έκανε λόγο για «πρόκληση»… «Η διοίκηση του σταδίου μου είπε ότι προστατεύτηκε το χορτάρι. Επειδή κάνει πολύ ζέστη στην Κρήτη, χρειάζεται αρκετό νερό. Είναι πρόκληση για εμάς να είναι έτοιμο το γήπεδο στις 16 Οκτωβρίου και το παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Άρη. Σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνται 30 με 40 ημέρες για να είναι έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος. Ήδη, μέσα σε 4 ημέρες τοποθετήθηκε ο αγωνιστικός χώρος».

Όσον αφορά την μορφή του τάπητα, ο διευθύνων σύμβουλος της «Hellasod» πρόσθεσε ότι έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ: «Η επιφάνεια που δημιουργεί αυτός ο τάπητας είναι ιδανικός για να παίζεται ποδόσφαιρο. Έχει τοποθετηθεί στο Καραϊσκάκη, τη Νέα Σμύρνη, το γήπεδο του ΠΑΟΚ και αυτό του Ολυμπιακού Βόλου. Πιστεύω ότι θα δούμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο».

Σχετικά με το κόστος των εργασιών που γίνονται στο Παγκρήτιο Στάδιο, ο κύριος Αραμπάνης συμπλήρωσε «το κόστος το έχει αναλάβει ο Εργοτέλης και από ότι γνωρίζω βρίσκεται σε συζητήσεις με τον δήμο Ηρακλείου για να καλυφθεί. Το κόστος ανέρχεται στις 100.000 ευρώ περίπου».

Τέλος, αναφερόμενος στην εταιρεία του είπε «είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που παράγει έτοιμο χλοοτάπητα. Στην Βοιωτία υπάρχουν περίπου2 εκ.τ.μ., στην Θεσσαλονίκη και το Τυμπάκι. Για το Τυμπάκι είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί αυτός ο χλοοτάπητας είναι έτοιμος για νότια μέρη».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook