«Ετσι έπαθε την ζημιά ο Ρομάνο»

Ο γιατρός Σήφης Χριστοφοράκης μίλησε στον Athleticradio 104,2 για τον σοβαρό τραυματισμό του Ντιέγκο Ρομάνο.

Για τον τρόπο που συνέβη ο  σοβαρός τραυματισμός του Ρομάνο , για την ζημιά που υπέστη, αλλά και για τον χρόνο αποθεραπείας του ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα περάσει την πόρτα του χεiρουργείου μίλησε στον Athleticradio 104,2, o γιατρός του Εργοτέλη, Σήφης Χριστοφοράκης.

Ο τελευταίος μίλησε στην εκπομπή «Στο γήπεδο του Athletic» και στον Γιώργο Κορτσιδάκη, για την κατάσταση του ποδοσφαιριστή. Όπως είπε «είναι άτυχος ο Ντιέγκο. Το έπαθε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Τρίπολη. Η κάκωση που υπέστη είναι στροφική. Το ένοιωσε και ο ίδιος, το διαπιστώσαμε και εμείς. Γύρισε δηλαδή το γόνατο του. Δεν ήταν σύγκρουση. Ο παίκτης πάτησε άσχημα που λέμε στο έδαφος και γύρισε το γόνατο του. Το ένοιωσε και αυτός όταν πάτησε άσχημα. Με αυτόν τον τρόπο συνήθως έχουμε ρίξεις μηνίσκου. Όταν υπάρχει συστροφή στο γόνατο».

Στον Εργοτέλη δεν σπουδαιολόγησαν τον τραυματισμό στην αρχή. Όπως είπε ο κ. Χριστοφοράκης  «η υποψία από την πλευρά μας υπήρχε από την αρχή, αλλά έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Επιβεβαιώθηκε με την μαγνητική  ότι υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί πόδι.Εχει κάποιες βλάβες και  στο μηνίσκο, αλλά αυτό είναι δευτερεύον».

Για το χρόνο αποθεραπείας, είπε ότι «για ένα επαγγελματία ποδοσφαιριστή, ο τραυματισμός αυτός   σημαίνει χειρουργείο. Χρειάζεται να γίνει επέμβαση την οποία και θα ορίσουμε τις επόμενες ημέρες. Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει το πότε, αλλά θα γίνει άμεσα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα χειρουργεία παίρνουν 5-6 μήνες. Η σεζόν τελειώνει για τον Ντιέγκο».

Ενώ για την ψυχολογική κατάσταση του ποδοσφαιριστή, είπε ότι «μίλησα με τον παίκτη. Του ήρθε απότομα. Δεν περίμενε τέτοιο τραυματισμό. Δεν τον είχε σπουδαιολογήσει τόσο. Είναι η πρώτη φορά που παθαίνει κάτι τόσο σοβαρό και είναι λογικό να μην είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση».

Ακόμη ο γιατρός του Εργοτέλη για τον τραυματισμό του Μπούντιμιρ, τόνισε ότι «για τον Μπούντιμιρ, τα πράγματα είναι πιο ευχάριστα. Εχει μια τενοντίτιδα στο πέλμα. Εχει πιθανότητες να είναι στην διάθεση του προπονητή και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό».

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook